Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 6/7/2014, 15:39
______________________ Si vis pacem, para bellum
Smrtnikot
Број на мислења : 1272
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 6/7/2014, 15:44
Чудно е како во Струга немало немири, познавајќи ги анти-Македонските ставови на градоначалникот Села и неговите приврзаници.
______________________ "Through discipline comes freedom"
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 6/7/2014, 15:49
Кога го гледам вака подредени на ум ми доаѓа само...
Alvar
Број на мислења : 11101
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 6/7/2014, 15:52
Мене па ова некако кејф ми праи.
Smrtnikot
Број на мислења : 1272
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 6/7/2014, 17:18
Ебати професионалноста, полициски службеници јавно јадат шамари од некои си демонстранти таму што протестираат во одбрана на монструозни убијци. Кај живееме бе у...
______________________ "Through discipline comes freedom"
Alvar
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 6/7/2014, 17:23
Во Република Античка Македонија.
JKD
Број на мислења : 3140
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 6/7/2014, 17:25
Smrtnikot напиша:
Ебати професионалноста, полициски службеници јавно јадат шамари од некои си демонстранти таму што протестираат во одбрана на монструозни убијци. Кај живееме бе у...
Џандариве ако беа 30 души,добро ќе беше.На тоа додај дека се обични џандари,не гледам ни припадници на ПЕП,камоли ЕБР,додај на тоа 300-400 ако не и повеќе шиптари кои се осеќаат како да е нивна таа територија,ради нашата политика која во Тетово,Куманово ја има само униформирана полиција,и ниту една друга посебна или специјална единица,добро е и ова што го издржаа,јас мислев ќе го пробијат цел кордон шиптариве.
БТЊ,нови пендреци имаат или така ми се гледа ? ја нема онаа втора рачка на палката како што можев да приметам...а и не знам колку е практично со такви пендреци да се мава,со 2 рачки...ние на тренинг вежбаме со ескрими,кои што се слични на пендреци,и колку лесно можеш да тепаш само со една рачка,некако не логична ми е таа втората...ваљда за буткање им е таа,ама што ќе буткаш бре,тепај само
Генерал
Број на мислења : 2343
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 6/7/2014, 17:52
Дури сега имав можност да ги прочитам коментарите од последниве денови па генерално ќе одговорам на повеќето. Пред да ја критикувате акцијата на полицијата треба да ги знаете и нејзините тактики и постапки на работа. Од друга страна распрашајте се кај вашите пријатели полицајци кои биле на лице место и послушајте што имаат да ви кажат. Иако можеби се коси со доверливоста морам да ви го кажам ова - СО АКЦИЈАТА НА БИТ-ПАЗАР РАКОВОДЕШЕ АЛБАНЕЦ!!! Албанец кој е поголем Македонец од многумина кои се деклаираат како такви. Прашајте ги сите што се случи кога на моторолата се слушна: Зборува Треска 1**. Мојата команда е извршна!!! Пристапете кон разбивање на толпата СО СИТЕ СРЕДСТВА!!! Човекот беше во првите редови со штит и томфа и од таму раководеше со акцијата, а не од кожна фотеља и климатизирана канцеларија.
Полицијата не е банда да трча и да се тепа по улиците. Имаше еден коментарпарафразирам ) Мене вака да ми излезе што ќе му направам. Тоа ти друже затоа што немаш ниту една минута обука и не знаеш како е да си таму. Но не те обвинувам. Како што јас мислам дека секој мајстор-електирчар може да ми го поправи телевизорот така и ти сметаш дека е лесно да се издвоиш од короднот и да го уапсиш тоа лице.
Овојпат полицијата одговори максимално соодветно. Секогаш има нешто што може да се направи подобро но сепак на момците треба да им се честита, а не да се коментира дека „конечно алфите изеле ќотек“, не можеле да трчаат, овој бил ваков, оној онаков.
______________________ Потта штеди крв!
Генерал
Број на мислења : 2343
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 6/7/2014, 17:54
JKD напиша:
Smrtnikot напиша:
Џандариве ако беа 30 души,добро ќе беше.На тоа додај дека се обични џандари,не гледам ни припадници на ПЕП,камоли ЕБР,додај на тоа 300-400 ако не и повеќе шиптари кои се осеќаат како да е нивна таа територија,ради нашата политика која во Тетово,Куманово ја има само униформирана полиција,и ниту една друга посебна или специјална единица,добро е и ова што го издржаа,јас мислев ќе го пробијат цел кордон шиптариве.
БТЊ,нови пендреци имаат или така ми се гледа ? ја нема онаа втора рачка на палката како што можев да приметам...а и не знам колку е практично со такви пендреци да се мава,со 2 рачки...ние на тренинг вежбаме со ескрими,кои што се слични на пендреци,и колку лесно можеш да тепаш само со една рачка,некако не логична ми е таа втората...ваљда за буткање им е таа,ама што ќе буткаш бре,тепај само
Тие пендреци со две рачки се викаат тонфи. И се далеку подобри за ситуации како оваа.
И ако забележавте момците кои ја решија ситуацијата се ПЕП. Со кратко дејство завршија добра работа.
______________________ Потта штеди крв!
Alvar
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 6/7/2014, 18:01
Генерал напиша:
Секогаш има нешто што може да се направи подобро но сепак на момците треба да им се честита, а не да се коментира дека „конечно алфите изеле ќотек“, не можеле да трчаат, овој бил ваков, оној онаков.
Ако ова се однесуваше на мојот пост, ми се чини дека не си го прочитал убаво.
Alvar напиша:
Барем ОД Алфите изеле малку ќутек ако ништо друго.