| ПЕП - Посебна единица на полицијата | |
|
+11tose JKD Alvar Зоран Momak od Gjorce Генерал SIG Smrtnikot alexmkd Legija91 Makbubi 15 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Legija91
Број на мислења : 1330
| Предмет: Re: ПЕП - Посебна единица на полицијата 11/9/2013, 14:46 | |
| За календарот го видов кај другар ми лани.. сумњам ушште да го чува.. ке го прашам .Ако има нешто ке фотнам и одма поставувам. ______________________ If you're going throw hell, keep going.
| |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: ПЕП - Посебна единица на полицијата 11/11/2013, 12:03 | |
| Здраво.вака,ме интересира дали откако ќе влезеш,одма можеш да станеш член на ПЕП ? и освен на утакмици и собири/протести,ги немам видено на друго место...ако можете да кажете по детално што работат,освен асистенција за ЈРМ.Јас имам 17,за некој месец 18 години и при крај сум со школото,физички и психички спремен,тренирам боречка вештина џит кун до веке 3та година,за некој месец ќе почнам и во стрелачки клуб...се спремма пополека.Одам и во теретана,а откако ќе завршам со школо ќе почнам да идам на крос фит.И дали би имал поголеми шанси од ПЕП да преминам во ЕБР/Тигри ? отколку како обичен плавец...фала. | |
|
| |
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: ПЕП - Посебна единица на полицијата 11/11/2013, 19:46 | |
| Истиот одговор е за сите единици. Најпрво влези во МВР а потоа можеш да конкурираш во било која од овие единици. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: ПЕП - Посебна единица на полицијата 11/11/2013, 20:01 | |
| - Генерал напиша:
- Истиот одговор е за сите единици. Најпрво влези во МВР а потоа можеш да конкурираш во било која од овие единици.
Кога почнува конкурсот за новите 400 припадници. | |
|
| |
Генерал
| Предмет: Re: ПЕП - Посебна единица на полицијата 11/11/2013, 20:04 | |
| - Зоран напиша:
- Генерал напиша:
- Истиот одговор е за сите единици. Најпрво влези во МВР а потоа можеш да конкурираш во било која од овие единици.
Кога почнува конкурсот за новите 400 припадници. Конкурсот е распишан. Селекцијата најверојатно Декември или крајот на овој месец. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: ПЕП - Посебна единица на полицијата 11/11/2013, 20:07 | |
| - Генерал напиша:
- Зоран напиша:
- Генерал напиша:
Кога почнува конкурсот за новите 400 припадници. Конкурсот е распишан. Селекцијата најверојатно Декември или крајот на овој месец. Neka ime so sreka . Da primaa starci i jas ke se priajvev. | |
|
| |
Smrtnikot
Број на мислења : 1272
| Предмет: Re: ПЕП - Посебна единица на полицијата 11/11/2013, 20:14 | |
| Ги гледам деновиве дечкиве во центарот за обука и не дека ги потценувам ама онака на прв поглед не ми изгледаат нешто посебно физички спремни. Барем тие што ги имам видено... | |
|
| |
tose
Број на мислења : 160
| Предмет: Re: ПЕП - Посебна единица на полицијата 11/11/2013, 22:06 | |
| има добри деца...иако физички се постигнува...психата е проблем секогаш,ама спремни се физички | |
|
| |
Smrtnikot
Број на мислења : 1272
| Предмет: Re: ПЕП - Посебна единица на полицијата 11/11/2013, 22:53 | |
| - tose напиша:
- има добри деца...иако физички се постигнува...психата е проблем секогаш,ама спремни се физички
Не знам колку има млад кадар во ПЕП, меѓутоа јас видов средовечни луѓе. Инаку психата не би требало да биде голем проблем со оглед на задачите кои ги имаат ПЕП. | |
|
| |
Генерал
| Предмет: Re: ПЕП - Посебна единица на полицијата 11/11/2013, 22:56 | |
| - Smrtnikot напиша:
- tose напиша:
- има добри деца...иако физички се постигнува...психата е проблем секогаш,ама спремни се физички
Не знам колку има млад кадар во ПЕП, меѓутоа јас видов средовечни луѓе. Инаку психата не би требало да биде голем проблем со оглед на задачите кои ги имаат ПЕП.
Критериумите за ПЕП се поинакви. Сепак ПЕП не е специјална единица и нема такви задачи. Сите припадници на ПЕП всушност се припадници на редовниот полициски состав кои во одредени ситуации се ангажираат за извршување на посебни задачи преку оваа единица. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: ПЕП - Посебна единица на полицијата | |
| |
|
| |
| ПЕП - Посебна единица на полицијата | |
|