| ПЕП - Посебна единица на полицијата | |
|
+11tose JKD Alvar Зоран Momak od Gjorce Генерал SIG Smrtnikot alexmkd Legija91 Makbubi 15 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: ПЕП - Посебна единица на полицијата 10/9/2013, 11:40 | |
| | |
|
| |
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: ПЕП - Посебна единица на полицијата 10/9/2013, 11:41 | |
| | |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: ПЕП - Посебна единица на полицијата 10/9/2013, 14:01 | |
| Немаат некаква специјализирана обука Момак...сето она што го знаат е од 2001 година и од на терен. | |
|
| |
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: ПЕП - Посебна единица на полицијата 10/9/2013, 14:10 | |
| - Frogfoot напиша:
- Немаат некаква специјализирана обука Момак...сето она што го знаат е од 2001 година и од на терен.
Ја немаат одуката како ЕБР и ЕСЗ,но добар процент од таа обука ја имаат совладано,за разлика од обичните плавковци може да се нарече специјализирана | |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: ПЕП - Посебна единица на полицијата 10/9/2013, 14:12 | |
| - Frogfoot напиша:
- Немаат некаква специјализирана обука Момак...сето она што го знаат е од 2001 година и од на терен.
Грешка другар. Не с едобива поголема плата на убави оќи . А кога спомна 2001 имаа обука во кичево и ёштип Пенуш. Како и маршеви Скопскат а иде пеш до Велес. | |
|
| |
SIG
| Предмет: Re: ПЕП - Посебна единица на полицијата 10/9/2013, 14:22 | |
| Другар јас ти кажувам дека немаат специјална обука. Имаат само задолжително физичко, а постојано одат на терен, и пружаат поддршка на ЕБР кога е потребно.
Не треба незнам што за да влезеш во ПЕП...секој млад и физички поспремен дечко кој влегува во полиција, ајде да не речам одма или автоматски, но многу веројатно ќе заврши во ПЕП. | |
|
| |
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: ПЕП - Посебна единица на полицијата 10/9/2013, 14:30 | |
| И јас ти кажав дека за разлика од обичните плавковци може да се нарече специјализирана,и јас имам луѓе во ПЕП,цело лето лани го поминаа кај нас во касарната вежбаа и се обучуваа,нормално инструктори од ЕБР ги обучуваа,они се единица за подршка на ЕБР што значи не може туку така да идат во акција,имаат обуки и за ЈРМ и за во Планина,можебе не сите,зависи од кој реон и од која станица се... | |
|
| |
Momak od Gjorce
| |
| |
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: ПЕП - Посебна единица на полицијата 10/9/2013, 15:51 | |
| - Momak od Gjorce напиша:
- ...
Што снајпер би можело да биде,на првата слика од лева страна.. Личи на Steyr Scout ? | |
|
| |
SIG
| Предмет: Re: ПЕП - Посебна единица на полицијата 10/9/2013, 16:44 | |
| Искрено и мене ми личи на тоа...можеби од „браќава„ е некоја запленета.. | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: ПЕП - Посебна единица на полицијата | |
| |
|