| 1. Пешадиска Бригада | |
|
+21Momak od Gjorce BoyfromKavadarci dzole Alvar Panter икс bucko123 Braveheart993 ESN AntiLigushi leopard РИС SIG Dejan N Зоран BABUN Smrtnikot JKD Генерал Legija91 Macedonian Knight 25 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Гостин Гостин
| Предмет: Re: 1. Пешадиска Бригада 24/4/2015, 10:48 | |
| - ESN напиша:
- На повеќе места сум ги фалел шкорпионите и леопардите.За мене тоа се дечки кои едноставно сакаат да носат чесно униформа физички спремни,борбено обучени,а и јас што имам гледано во касарната во штип немам коментар за дечките.
ЕСН ми се на врвот,веднаш после нив се рб,трети ми се пешадијата шкорпионите и леопардите,и четврти ПЕП друго освен нив во мк ништо не признавам Свака част за сите дечки од единиците шо ги набројав се покажаа секаде каде што им дадоа задачи браво за нив Не ти го разбирам некако редоследов, си испуштил многу важни единици и баталјони... |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: 1. Пешадиска Бригада 24/4/2015, 11:08 | |
| Oбука на тема „борба во урбана средина“Во период од 20.04 до 24.04.2015 година во касарните „Јане Сандански“ – Штип и „Кузман Јосифовски - Питу“ во Тетово припадниците од 2. и 3. механизиран пешадиски баталјон реализираа обука на тема: „Борба во урбана средина“. Обуката започна со теоретските општи одредби за да истата продолжи практично во полигоните за обука во касарните каде што беа реализирани темите: формации, техники на движење и носење на оружје во урбана средина, заклони, огнени позиции и движење под оган во урбана средина, патролирање, контакт и реакција на контакт, упат во објект и чистење на простории, движење во населено место. Исто така беа реализирани и техники за совладување на прозор, врата, агол, раскрсница како и техники за влегување во просторија. Темите предизвика голем интерес кај припадниците вклучени во обуката и истите максимално се залагаа во обуката што резултираше со усвојување на нови знаења и вештини. http://www.arm.mil.mk/vesti/zok/2015/04/Obuka_vo_urbana_sredina_23.04.2015.html | |
|
| |
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: 1. Пешадиска Бригада 24/4/2015, 11:12 | |
| | |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: 1. Пешадиска Бригада 24/4/2015, 15:36 | |
| Која е разликата во митралезите на хермелините..? на овие ми се чини сите се исти,но има некои подолги цевки и вакви пократки ? | |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: 1. Пешадиска Бригада 24/4/2015, 15:45 | |
| - JKD напиша:
- Која е разликата во митралезите на хермелините..? на овие ми се чини сите се исти,но има некои подолги цевки и вакви пократки ?
Едниот е ДШК а другиот НСВ генерациска ралика а двата се 12,7 х 108 мм провери на вики. ______________________ Мијак 100 %
| |
|
| |
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: 1. Пешадиска Бригада 24/4/2015, 16:26 | |
| ПКТ се помалите митралези 7,62мм за хермелинот на сликите со МТЛБ | |
|
| |
ESN
Број на мислења : 1594
| Предмет: Re: 1. Пешадиска Бригада 24/4/2015, 23:26 | |
| Мисфит друже може за тебе да се битни ама за мене не се ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
Macedonian Knight
Број на мислења : 325
| Предмет: Re: 1. Пешадиска Бригада 25/4/2015, 01:48 | |
| Дечки некако во последно време многу АРМ вежби прават, да не се спремаат за нешто? | |
|
| |
ESN
Број на мислења : 1594
| Предмет: Re: 1. Пешадиска Бригада 25/4/2015, 02:11 | |
| Не бе другар.Едноставно дечките ја подобруваат обуката и степенот на обука,и спремност ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: 1. Пешадиска Бригада 25/4/2015, 10:33 | |
| - Macedonian Knight напиша:
- Дечки некако во последно време многу АРМ вежби прават, да не се спремаат за нешто?
Тоа е редовна активност а дали ке иам слики или видеја одлучува П.Р. на армијата. ______________________ Мијак 100 %
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: 1. Пешадиска Бригада | |
| |
|
| |
| 1. Пешадиска Бригада | |
|