| Клубот за специјална обука “Регрут“ | |
|
+14BABUN Macedonian Knight Subzero tose Зоран beowulf shady3 Kire1993 Stamenov Alvar IgorM Генерал SIG Momak od Gjorce 18 posters |
|
Автор | Порака |
---|
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Клубот за специјална обука “Регрут“ 19/9/2013, 22:24 | |
| | |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: Клубот за специјална обука “Регрут“ 19/9/2013, 22:50 | |
| - Frogfoot напиша:
- Шеди, пукавте со Глок?
На МАФ кажа со СИГ-226. | |
|
| |
shady3
Број на мислења : 113
| Предмет: Re: Клубот за специјална обука “Регрут“ 19/9/2013, 23:08 | |
| Глок не, но пукавме со HS 2000 покрај сигот. | |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: Клубот за специјална обука “Регрут“ 19/9/2013, 23:20 | |
| - shady3 напиша:
- Глок не, но пукавме со HS 2000 покрај сигот.
Само кресот е лесен пердув а каков е на пукање не знам. | |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Клубот за специјална обука “Регрут“ 19/9/2013, 23:29 | |
| Ај спореди ми искуства СИГ-от и ХС2000... | |
|
| |
shady3
| Предмет: Re: Клубот за специјална обука “Регрут“ 20/9/2013, 03:07 | |
| Сигот има далеку поубав ракофат, додека ХСот има некоја идиотска кочница назад на ракофатот која мораш да ја стегнеш за да пука. Малку е сигот потежок, што мене ми е поубаво. Нишаните ми се исто така подобри на сигот. Се на се, многу поубаво ми лежи во рака. И бескрајно полесен е за расклопување. Кај ХСот има (ако добро се сеќавам) три операции повеќе што многу ја комплицираат целата работа. | |
|
| |
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: Клубот за специјална обука “Регрут“ 20/9/2013, 11:36 | |
| - shady3 напиша:
- Сигот има далеку поубав ракофат, додека ХСот има некоја идиотска кочница назад на ракофатот која мораш да ја стегнеш за да пука. Малку е сигот потежок, што мене ми е поубаво. Нишаните ми се исто така подобри на сигот. Се на се, многу поубаво ми лежи во рака. И бескрајно полесен е за расклопување. Кај ХСот има (ако добро се сеќавам) три операции повеќе што многу ја комплицираат целата работа.
Не знам зошто викаш дека мора да се стега кочницата на ракофатот кога со самото земање во рака без поголем притисок се откочува т.е таа се вовлекува внатре. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
shady3
| Предмет: Re: Клубот за специјална обука “Регрут“ 20/9/2013, 12:00 | |
| - Генерал напиша:
- shady3 напиша:
- Сигот има далеку поубав ракофат, додека ХСот има некоја идиотска кочница назад на ракофатот која мораш да ја стегнеш за да пука. Малку е сигот потежок, што мене ми е поубаво. Нишаните ми се исто така подобри на сигот. Се на се, многу поубаво ми лежи во рака. И бескрајно полесен е за расклопување. Кај ХСот има (ако добро се сеќавам) три операции повеќе што многу ја комплицираат целата работа.
Не знам зошто викаш дека мора да се стега кочницата на ракофатот кога со самото земање во рака без поголем притисок се откочува т.е таа се вовлекува внатре. Ако, пак е една непотребна функција повеќе според мене. Си ја знаеле германците работата кога го правеле Сигот сигурно, и тоа повеќе од Хрвативе | |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11101
| Предмет: Re: Клубот за специјална обука “Регрут“ 20/9/2013, 12:12 | |
| Colt 1911 има таков вид на кочница повеќе од 100 години и е обожуван на ниво на божество во САД, белким до толку не грешат американците? ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: Клубот за специјална обука “Регрут“ 20/9/2013, 12:53 | |
| Еве кај ХС најмногу ја почитувам токму таа кочница. Лично јас сакам безбеден пиштол и сметам дека ХС со тој начин на закочување е беспрекорно безбеден. Практично е невозможно да се испука случајно. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Клубот за специјална обука “Регрут“ | |
| |
|
| |
| Клубот за специјална обука “Регрут“ | |
|