| Вежби на MВР | |
|
+5Зоран Legija91 Alvar Momak od Gjorce SIG 9 posters |
|
Автор | Порака |
---|
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: Вежби на MВР 29/3/2016, 02:06 | |
| што мислите,добра одлука што земале м4ки или можеле многу многу подобро ? мене м4кава ми е нешто како у стил,веќе видено...мислам дека многу подобра варијанта ќе им било некоја израелска верзија на м4ка(не ми текнува како се вика) или sig sauer или нешто слично...
кога би се направило споредба меѓу таворот и м4кава,претпоставувам таворот ќе е далеку подобар ? | |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Вежби на MВР 29/3/2016, 10:37 | |
| Мислам дека Таворот не е ни на исто рамниште со М4. М4 се користи во практично секоја можна специјална единица, а Таворот не сум го видел надвор од ЕБР...
Инаку како распознавате ЕБР од ЕСЗ?? Јас само еден припадник видов со ЕБР ознака, другите се или неозначени или ЕСЗ... А носат иста униформа и иста опрема. |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: Вежби на MВР 29/3/2016, 12:57 | |
| веројатно намерно им беа извадени на повеќето ознаките.
Тавор се користи најмногу во Израел,но го има и по други единици.
М4 го има сегде,ама вечином од тие единици имаат уште 4-5 вида на оружје на располагање,зборам модерно оружје. | |
|
| |
Panter
Број на мислења : 452
| Предмет: Re: Вежби на MВР 29/3/2016, 22:25 | |
| | |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Вежби на MВР 30/3/2016, 09:23 | |
| Пантер за што беше цитатот? |
|
| |
Panter
| Предмет: Re: Вежби на MВР 30/3/2016, 20:01 | |
| pa za raspoznavanjeto od ESZ i EBR zato ti postaviv poveke linkovi kade mozaes da sporedis | |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Вежби на MВР 31/3/2016, 01:03 | |
| Sepak povekjeto se bez oznaka, nekolkumina se so ESZ bedz a EBR edvaj dvajca. Normalno mesana vezba e ama vikate EBR so nova oprema a ne se znae koj e koj.. |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Вежби на MВР 31/3/2016, 13:03 | |
| Разликувајте ги по тактичките елеци и шлемовите,ЕСЗ користи црни,ЕБР зелени,друга нова опрема нема,оружјето е на јенките | |
|
| |
Panter
| Предмет: Re: Вежби на MВР 31/3/2016, 17:11 | |
| Misfit ke ti replicirav sega ama momak me pretica e po toa se raspoznavaat iako nemaat oznaki | |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: Вежби на MВР 31/3/2016, 20:22 | |
| - Momak od Gjorce напиша:
- Разликувајте ги по тактичките елеци и шлемовите,ЕСЗ користи црни,ЕБР зелени,друга нова опрема нема,оружјето е на јенките
не е. | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Вежби на MВР | |
| |
|
| |
| Вежби на MВР | |
|