| Вежби на MВР | |
|
+5Зоран Legija91 Alvar Momak od Gjorce SIG 9 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Alvar
Број на мислења : 11101
| Предмет: Re: Вежби на MВР 19/4/2013, 14:33 | |
| ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Вежби на MВР 19/4/2013, 16:23 | |
| | |
|
| |
Legija91
Број на мислења : 1330
| Предмет: Re: Вежби на MВР 3/5/2013, 14:05 | |
| Хм, не ми е јасно, зошто имаат вежба а во демонстрантите едвај 20 луге, кога во вистинска ситуација ги има над 2000 , тогаш што прават? во вежбата има повеке униформи отколку демонстранти, дали беше така и на протестот за џафери (терористот ) ??? ______________________ If you're going throw hell, keep going.
| |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: Вежби на MВР 20/9/2013, 23:45 | |
| | |
|
| |
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: Вежби на MВР 15/11/2014, 17:28 | |
| | |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: Вежби на MВР 15/11/2014, 17:43 | |
| Чекај малку,нели само ЕБР ја има таа униформа ? и не е ли малце лошо што сите единици имаат од сите униформи,некако нема разлика,бар по други единици,секоја си има своја и по тоа е препознатлива ?
УКП се води како специјална единица во Србија ? тоа е уствари криминалистичка полиција ? веројатно тоа е тим/тимови кои се обучени за упади во објекти и слично ? | |
|
| |
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: Вежби на MВР 15/11/2014, 17:58 | |
| Па ја имаа ЕБР,сега вајда ке ја имаат и ЕСЗ како и MARPAT,ова не мора да значи дека се откажуваат од црниот конбилизон
УКП не е специална единица,но имаат тим така наречен Посебна Внатрешна Единица која е дел од УПК,составена од поранешни припадници на САЈ и ПТЈ | |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: Вежби на MВР 15/11/2014, 18:06 | |
| - Momak od Gjorce напиша:
- Па ја имаа ЕБР,сега вајда ке ја имаат и ЕСЗ како и MARPAT,ова не мора да значи дека се откажуваат од црниот конбилизон
УКП не е специална единица,но имаат тим така наречен Посебна Внатрешна Единица која е дел од УПК,составена од поранешни припадници на САЈ и ПТЈ А Горде ветуваше ќе ја опремуваат,ваљда не и значеше тоа дека само униформа ќе им дадат која ја има веќе ЕБР.Нека ја имаат и таа,ама нека им земат и нешто ново по што ќе бидат препознатливи,ипак они се сметаат за елитата на МВР.И зошто само ЕСЗ иде ан вакви вежби,или можеби иде и ЕБР ама не се прикажува во медиуми ? И паметно им е тоа на криминалистичка,зошто не оформат и кај нашава нешто такво,барем нивните акции ќе си ги изведуваат сами,а не ебр или есз.Сигурно тој тим не е од голема бројка,сепак доволна за една акција за апсење на лица. | |
|
| |
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: Вежби на MВР 15/11/2014, 18:12 | |
| - JKD напиша:
А Горде ветуваше ќе ја опремуваат,ваљда не и значеше тоа дека само униформа ќе им дадат која ја има веќе ЕБР.Нека ја имаат и таа,ама нека им земат и нешто ново по што ќе бидат препознатливи,ипак они се сметаат за елитата на МВР.И зошто само ЕСЗ иде ан вакви вежби,или можеби иде и ЕБР ама не се прикажува во медиуми ?
Не мора да значи дека ја воведуваат униформата,можеби ја пробуваат или ја имаат позајмено за вежбава.Ко што памтам опремувањето за ЕСЗ е планирано да почне следнава година со Буџетот за 2015,што значи уше е рано за нешто. | |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11101
| Предмет: Re: Вежби на MВР 15/11/2014, 18:16 | |
| ACU е безвезе униформа која веќе заминува во историјата како една од најнеуспешните маскирни шари. Се надевам дека нема нашиве дури сега да ја воведуваат во поширока употреба кога останативе ја менуваат. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Вежби на MВР | |
| |
|
| |
| Вежби на MВР | |
|