Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

Војник по договор - работа

Go down 
+17
Спенсер
РИС
икс
Macedonian Knight
PatriotMakedonski
JKD
Stamenov
Smrtnikot
Iko
Alvar
Генерал
Зоран
SIG
tonin
Desperado
Momak od Gjorce
AlexGreat
21 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 6 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14  Next
АвторПорака
ESN

ESN

Број на мислења : 1594

Војник по договор - работа - Page 10 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Војник по договор - работа   Војник по договор - работа - Page 10 Empty2/11/2018, 22:51

Другар не е до медицинските прегледи и физичките се е до цврстината на духот и телото.Од искуство зборам.Јас кога служев а служев летно време,надвор 40 степени а ние со часови и часови вежбаме за заклетва со шлемови на глава и калашниковот во раце,без вода без одмор,стоевме 4 часа без престан.И ги гледаш дечкиве еден по еден како круши паѓаат,а најинтересно е шо батките вежбаат цел нивен живот,значи физички ептен спремни,дури еден од нив оди и на натпревари во кикбокс.Џабе ти е се тоа,треба да си имаш цврстина,да си ојачан,ама тоа е проблемот денешно време машки нема.

Motorola

Број на мислења : 64

ПишувањеПредмет: Re: Војник по договор - работа   Војник по договор - работа - Page 10 Empty2/11/2018, 23:43

ESN напиша:
Другар не е до медицинските прегледи и физичките се е до цврстината на духот и телото.Од искуство зборам.Јас кога служев а служев летно време,надвор 40 степени а ние со часови и часови вежбаме за заклетва со шлемови на глава и калашниковот во раце,без вода без одмор,стоевме 4 часа без престан.И ги гледаш дечкиве еден по еден како круши паѓаат,а најинтересно е шо батките вежбаат цел нивен живот,значи физички ептен спремни,дури еден од нив оди и на натпревари во кикбокс.Џабе ти е се тоа,треба да си имаш цврстина,да си ојачан,ама тоа е проблемот денешно време машки нема.
Ja perfektno te razbiram no nemoj da go svatish ova shto go imav napishano kako navreda slikite se od svecena ceremonija za prezentacija nieden ne stoeshe poveke od 15 min i bea doneseni svezi. Koga zboruvam deka se ne sposobni to go tvrdam zatoa shto mnogu se butkaat po partiski i po familiarni linii kade na crno i belo nemaat pominato medicinski pregled. Jas perfektno znam shto treba da pominesh za da stignesh i da postanesh polno praven chlen no ovie ni so 8 saati spiene nemozea da posedat na noze da im gi dodelat reshenijata. Ona shto bilo porano veke go nema veruvaj sega arm e poln so kvoti za poranesni komandanti na uck i nivnite deca.....
I za kraj za da ne me razberesh pogreshno ja sakam makedonija moite pretci si go dale zivotot za makedinija to a i jas bi go storil za makedonija.

Sent from Topic'it App
Вратете се на почетокот Go down
ESN

ESN

ПишувањеПредмет: Re: Војник по договор - работа   Војник по договор - работа - Page 10 Empty2/11/2018, 23:55

Motorola напиша:
ESN напиша:
Ja perfektno te razbiram no nemoj da go svatish ova shto go imav napishano kako navreda slikite se od svecena ceremonija za prezentacija nieden ne stoeshe poveke od 15 min i bea doneseni svezi. Koga zboruvam deka se ne sposobni to go tvrdam zatoa shto mnogu se butkaat po partiski i po familiarni linii kade na crno i belo nemaat pominato medicinski pregled. Jas perfektno znam shto treba da pominesh za da stignesh i da postanesh polno praven chlen no ovie ni so 8 saati spiene nemozea da posedat na noze da im gi dodelat reshenijata. Ona shto bilo porano veke go nema veruvaj sega arm e poln so kvoti za poranesni komandanti na uck i nivnite deca.....
I za kraj za da ne me razberesh pogreshno ja sakam makedonija moite pretci si go dale zivotot za makedinija to a i jas bi go storil za makedonija.

Sent from Topic'it App
Перфектно те разбирам и се е така како што си напишал.Еден дечко што беше во моето одделение,јас бев командир на одделениото за тие 3 месеци го научив што и каков е.Батката беше 50кг со се креветот,склекови дали 40 можеше да направи,стомачни исто.И после од кога завршивме ние имаше конкурс за ПФВ и на церемонијата го гледам него во стројот на ренџерите,се изнервирав и само го поклопив лаптопот.Ама јбг тоа ти е Glava v zid

Motorola

ПишувањеПредмет: Re: Војник по договор - работа   Војник по договор - работа - Page 10 Empty3/11/2018, 00:49

ESN напиша:
Motorola напиша:
ESN напиша:

Sent from Topic'it App
Перфектно те разбирам и се е така како што си напишал.Еден дечко што беше во моето одделение,јас бев командир на одделениото за тие 3 месеци го научив што и каков е.Батката беше 50кг со се креветот,склекови дали 40 можеше да направи,стомачни исто.И после од кога завршивме ние имаше конкурс за ПФВ и на церемонијата го гледам него во стројот на ренџерите,се изнервирав и само го поклопив лаптопот.Ама јбг тоа ти е Glava v zid

За жал тоа е реалноста верувај ме боли многу кога гледам што се случува во АРМ и Македонија како човек на кој како дете ја поминав војната во 2001 близу линиите на оган и бев приморан да се селам повеке пати .
До некаде и би прогледам низ прсти за работи кога доага до физичтата способност на некој од членовите но неможам никогаш да си простам што се допушти да се доведат некогашни подржувачи на учк да бидат дел од командната структура како уште поголема навреда јас како граѓанин на РМ моментално сум дел на странска воена формација немам право да се вратам во македонија .
ESN

ESN

ПишувањеПредмет: Re: Војник по договор - работа   Војник по договор - работа - Page 10 Empty3/11/2018, 01:07

Не е ок да се прогледува преку прсти за ништо,ај за обични пфв донекаде ок е ама другар не и за во специјална единица Ne!

MISFIT

Број на мислења : 281

ПишувањеПредмет: Re: Војник по договор - работа   Војник по договор - работа - Page 10 Empty3/11/2018, 12:30

Тоа не е точно. Македонската Армија е рамо до рамо со сите армии во Европа и пошироко.

Motorola

ПишувањеПредмет: Re: Војник по договор - работа   Војник по договор - работа - Page 10 Empty3/11/2018, 12:48

ESN напиша:
Не е ок да се прогледува преку прсти за ништо,ај за обични пфв донекаде ок е ама другар не и за во специјална единица [smiley]https://2img.net/u/2712/26/38/28/smiles/851642533.gif[/smiley]
Toa si vo pravo nemozam da go opravdam osobeno za mesto kade toj zavrshil. Poentata mi beshe bi bil zelen da progledam niz prsti na nekolku takvi privremeno pod uslov ako pogolemite problemi bidat resheni.

Sent from Topic'it App
ESN

ESN

ПишувањеПредмет: Re: Војник по договор - работа   Војник по договор - работа - Page 10 Empty3/11/2018, 18:44

MISFIT напиша:
Тоа не е точно. Македонската Армија е рамо до рамо со сите армии во Европа и пошироко.
Брат овде зборуваме за обичните ПФВ,не за пСО и ВП.пСО и ВП се единствените две структури на АРМ со кои се гордеам.

MISFIT

Број на мислења : 281

ПишувањеПредмет: Re: Војник по договор - работа   Војник по договор - работа - Page 10 Empty3/11/2018, 18:47

ESN напиша:
MISFIT напиша:
Брат овде зборуваме за обичните ПФВ,не за пСО и ВП.пСО и ВП се единствените две структури на АРМ со кои се гордеам.

Сарказам беше тоа.

Alvar

Број на мислења : 11101

ПишувањеПредмет: Re: Војник по договор - работа   Војник по договор - работа - Page 10 Empty3/11/2018, 19:39

Така и помислив, затоа не искоментирав или ставив 10 вакви > Laughing .

ПишувањеПредмет: Re: Војник по договор - работа   Војник по договор - работа - Page 10 Empty

Војник по договор - работа
Вратете се на почетокот 
Страна 10 of 14Отиди на страна : Previous  1 ... 6 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14  Next
 Similar topics
-
» Принцип на работа на стрелачкото оружје
» Букурешки мировен договор, 1913-та
» Војник на иднината - како го замислувате?