| Војник по договор - работа | |
|
+17Спенсер РИС икс Macedonian Knight PatriotMakedonski JKD Stamenov Smrtnikot Iko Alvar Генерал Зоран SIG tonin Desperado Momak od Gjorce AlexGreat 21 posters |
|
Автор | Порака |
---|
ESN
Број на мислења : 1594
| Предмет: Re: Војник по договор - работа 2/11/2018, 22:51 | |
| Другар не е до медицинските прегледи и физичките се е до цврстината на духот и телото.Од искуство зборам.Јас кога служев а служев летно време,надвор 40 степени а ние со часови и часови вежбаме за заклетва со шлемови на глава и калашниковот во раце,без вода без одмор,стоевме 4 часа без престан.И ги гледаш дечкиве еден по еден како круши паѓаат,а најинтересно е шо батките вежбаат цел нивен живот,значи физички ептен спремни,дури еден од нив оди и на натпревари во кикбокс.Џабе ти е се тоа,треба да си имаш цврстина,да си ојачан,ама тоа е проблемот денешно време машки нема. ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
Motorola
Број на мислења : 64
| Предмет: Re: Војник по договор - работа 2/11/2018, 23:43 | |
| - ESN напиша:
- Другар не е до медицинските прегледи и физичките се е до цврстината на духот и телото.Од искуство зборам.Јас кога служев а служев летно време,надвор 40 степени а ние со часови и часови вежбаме за заклетва со шлемови на глава и калашниковот во раце,без вода без одмор,стоевме 4 часа без престан.И ги гледаш дечкиве еден по еден како круши паѓаат,а најинтересно е шо батките вежбаат цел нивен живот,значи физички ептен спремни,дури еден од нив оди и на натпревари во кикбокс.Џабе ти е се тоа,треба да си имаш цврстина,да си ојачан,ама тоа е проблемот денешно време машки нема.
Ja perfektno te razbiram no nemoj da go svatish ova shto go imav napishano kako navreda slikite se od svecena ceremonija za prezentacija nieden ne stoeshe poveke od 15 min i bea doneseni svezi. Koga zboruvam deka se ne sposobni to go tvrdam zatoa shto mnogu se butkaat po partiski i po familiarni linii kade na crno i belo nemaat pominato medicinski pregled. Jas perfektno znam shto treba da pominesh za da stignesh i da postanesh polno praven chlen no ovie ni so 8 saati spiene nemozea da posedat na noze da im gi dodelat reshenijata. Ona shto bilo porano veke go nema veruvaj sega arm e poln so kvoti za poranesni komandanti na uck i nivnite deca..... I za kraj za da ne me razberesh pogreshno ja sakam makedonija moite pretci si go dale zivotot za makedinija to a i jas bi go storil za makedonija. Sent from Topic'it App | |
|
| |
ESN
| Предмет: Re: Војник по договор - работа 2/11/2018, 23:55 | |
| - Motorola напиша:
- ESN напиша:
- Другар не е до медицинските прегледи и физичките се е до цврстината на духот и телото.Од искуство зборам.Јас кога служев а служев летно време,надвор 40 степени а ние со часови и часови вежбаме за заклетва со шлемови на глава и калашниковот во раце,без вода без одмор,стоевме 4 часа без престан.И ги гледаш дечкиве еден по еден како круши паѓаат,а најинтересно е шо батките вежбаат цел нивен живот,значи физички ептен спремни,дури еден од нив оди и на натпревари во кикбокс.Џабе ти е се тоа,треба да си имаш цврстина,да си ојачан,ама тоа е проблемот денешно време машки нема.
Ja perfektno te razbiram no nemoj da go svatish ova shto go imav napishano kako navreda slikite se od svecena ceremonija za prezentacija nieden ne stoeshe poveke od 15 min i bea doneseni svezi. Koga zboruvam deka se ne sposobni to go tvrdam zatoa shto mnogu se butkaat po partiski i po familiarni linii kade na crno i belo nemaat pominato medicinski pregled. Jas perfektno znam shto treba da pominesh za da stignesh i da postanesh polno praven chlen no ovie ni so 8 saati spiene nemozea da posedat na noze da im gi dodelat reshenijata. Ona shto bilo porano veke go nema veruvaj sega arm e poln so kvoti za poranesni komandanti na uck i nivnite deca..... I za kraj za da ne me razberesh pogreshno ja sakam makedonija moite pretci si go dale zivotot za makedinija to a i jas bi go storil za makedonija.
Sent from Topic'it App Перфектно те разбирам и се е така како што си напишал.Еден дечко што беше во моето одделение,јас бев командир на одделениото за тие 3 месеци го научив што и каков е.Батката беше 50кг со се креветот,склекови дали 40 можеше да направи,стомачни исто.И после од кога завршивме ние имаше конкурс за ПФВ и на церемонијата го гледам него во стројот на ренџерите,се изнервирав и само го поклопив лаптопот.Ама јбг тоа ти е ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
Motorola
| Предмет: Re: Војник по договор - работа 3/11/2018, 00:49 | |
| - ESN напиша:
- Motorola напиша:
- ESN напиша:
Ja perfektno te razbiram no nemoj da go svatish ova shto go imav napishano kako navreda slikite se od svecena ceremonija za prezentacija nieden ne stoeshe poveke od 15 min i bea doneseni svezi. Koga zboruvam deka se ne sposobni to go tvrdam zatoa shto mnogu se butkaat po partiski i po familiarni linii kade na crno i belo nemaat pominato medicinski pregled. Jas perfektno znam shto treba da pominesh za da stignesh i da postanesh polno praven chlen no ovie ni so 8 saati spiene nemozea da posedat na noze da im gi dodelat reshenijata. Ona shto bilo porano veke go nema veruvaj sega arm e poln so kvoti za poranesni komandanti na uck i nivnite deca..... I za kraj za da ne me razberesh pogreshno ja sakam makedonija moite pretci si go dale zivotot za makedinija to a i jas bi go storil za makedonija.
Sent from Topic'it App Перфектно те разбирам и се е така како што си напишал.Еден дечко што беше во моето одделение,јас бев командир на одделениото за тие 3 месеци го научив што и каков е.Батката беше 50кг со се креветот,склекови дали 40 можеше да направи,стомачни исто.И после од кога завршивме ние имаше конкурс за ПФВ и на церемонијата го гледам него во стројот на ренџерите,се изнервирав и само го поклопив лаптопот.Ама јбг тоа ти е За жал тоа е реалноста верувај ме боли многу кога гледам што се случува во АРМ и Македонија како човек на кој како дете ја поминав војната во 2001 близу линиите на оган и бев приморан да се селам повеке пати . До некаде и би прогледам низ прсти за работи кога доага до физичтата способност на некој од членовите но неможам никогаш да си простам што се допушти да се доведат некогашни подржувачи на учк да бидат дел од командната структура како уште поголема навреда јас како граѓанин на РМ моментално сум дел на странска воена формација немам право да се вратам во македонија . | |
|
| |
ESN
| Предмет: Re: Војник по договор - работа 3/11/2018, 01:07 | |
| Не е ок да се прогледува преку прсти за ништо,ај за обични пфв донекаде ок е ама другар не и за во специјална единица ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
MISFIT
Број на мислења : 281
| Предмет: Re: Војник по договор - работа 3/11/2018, 12:30 | |
| Тоа не е точно. Македонската Армија е рамо до рамо со сите армии во Европа и пошироко. ______________________ To us and those like us, damn few.
| |
|
| |
Motorola
| Предмет: Re: Војник по договор - работа 3/11/2018, 12:48 | |
| - ESN напиша:
- Не е ок да се прогледува преку прсти за ништо,ај за обични пфв донекаде ок е ама другар не и за во специјална единица [smiley]https://2img.net/u/2712/26/38/28/smiles/851642533.gif[/smiley]
Toa si vo pravo nemozam da go opravdam osobeno za mesto kade toj zavrshil. Poentata mi beshe bi bil zelen da progledam niz prsti na nekolku takvi privremeno pod uslov ako pogolemite problemi bidat resheni. Sent from Topic'it App | |
|
| |
ESN
| Предмет: Re: Војник по договор - работа 3/11/2018, 18:44 | |
| - MISFIT напиша:
- Тоа не е точно. Македонската Армија е рамо до рамо со сите армии во Европа и пошироко.
Брат овде зборуваме за обичните ПФВ,не за пСО и ВП.пСО и ВП се единствените две структури на АРМ со кои се гордеам. ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
MISFIT
Број на мислења : 281
| Предмет: Re: Војник по договор - работа 3/11/2018, 18:47 | |
| - ESN напиша:
- MISFIT напиша:
- Тоа не е точно. Македонската Армија е рамо до рамо со сите армии во Европа и пошироко.
Брат овде зборуваме за обичните ПФВ,не за пСО и ВП.пСО и ВП се единствените две структури на АРМ со кои се гордеам. Сарказам беше тоа. ______________________ To us and those like us, damn few.
| |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11101
| Предмет: Re: Војник по договор - работа 3/11/2018, 19:39 | |
| Така и помислив, затоа не искоментирав или ставив 10 вакви > . ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Војник по договор - работа | |
| |
|
| |
| Војник по договор - работа | |
|