Предмет: Re: Војник по договор - работа 13/8/2019, 11:01
Eve sovet od uste eden pripadnik za da ti olesnam. Brate vadi bugarski i begaj dur e vreme
______________________ To us and those like us, damn few.
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
Предмет: Re: Војник по договор - работа 14/8/2019, 22:27
ESN среќно
ESN
Број на мислења : 1594
Предмет: Re: Војник по договор - работа 17/8/2019, 12:21
Ќе поработам,а у меѓу време ќе си го завршам и факсот.Па ако не ми е по ќеф работата можам да напуштам кога сакам.Со сила ништо не бидува.Мисфит брат се може да направам ама бугарски пасош никогаш. Момак ти благодарам
______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
MISFIT
Број на мислења : 281
Предмет: Re: Војник по договор - работа 17/8/2019, 15:02
Se nadevam ke se osvestis eden den. Do togas so lesno
______________________ To us and those like us, damn few.
Macedonian09
Број на мислења : 105
Предмет: Re: Војник по договор - работа 19/8/2019, 12:03
MISFIT напиша:
Se nadevam ke se osvestis eden den. Do togas so lesno
После 1 година работа ќе подразмисли
Momak od Gjorce
Предмет: Re: Војник по договор - работа 15/10/2020, 11:32
На новиов оглас за вработување за 200 ПФВ во АРМ се пријавиле 1 800 кандидати, причина е тоа што МО одлучило да прима цивили кој немаат служено воен рок, и со ваков чин да ни се посере у уста на сите кој до сега доброволно сме служеле...
И со ваков чин дополнитрлно го рушат и така слабиот инерес за доброволно служење, и најверојатно истиот ке го укинат, пошто повеќе истиот нема да има смисла
Предмет: Re: Војник по договор - работа 15/10/2020, 20:29
Каква бофл држава... какви дунстери ја водат.
______________________ Si vis pacem, para bellum
ESN
Предмет: Re: Војник по договор - работа 26/10/2020, 00:31
Го скинаа критериумот доброволно служење затоа што на конкурсот во декември 2019 година,каде требаше 125 пфв да се примат,пријавени беа 70 и нешто.После останатите процедури на крајот испаднаа 55 луѓе.Ете ова ви е причината зошто го тргнаа доброволното како еден од критериумите за конкурирање.
______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
Зоран likes this post
Momak od Gjorce
Предмет: Re: Војник по договор - работа 26/10/2020, 00:44
Тргнати биле и други критериуми како на пример минимална висина од 170цм...
А се запрашале ли зашто има мал интерес за служење,зошто последниве 20 години не мрднале со прст за да се стимулират служење воен рок,една флаер немаат направено а не пак реклама на тв...
И нормално вака имаат поголема шанса да испобутаат "нивни" деца
Зоран likes this post
ESN
Предмет: Re: Војник по договор - работа 1/11/2020, 01:58
Јас само ова ќе го кажам.Едвај чекам да ми заврши договорот и да бегам.Сам да напуштам пред време нејќам,ќе чекам со инает да ми помине времето.Исто така за тие што ќе го прочитаат ова,ако некој од вас размислува за вработување во АРМ.Подобро работете како продавач или келнер,да ве нема во овој циркус наречен армија. Пред пола месец носев документи во ВМЦ за да извадам ВЛК.И ги затеков цивилите како чекаат за прегледите,ги гледам само и се смеам затоа што самите не знаат во што се впуштаат.