| Војник по договор - работа | |
|
+17Спенсер РИС икс Macedonian Knight PatriotMakedonski JKD Stamenov Smrtnikot Iko Alvar Генерал Зоран SIG tonin Desperado Momak od Gjorce AlexGreat 21 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Војник по договор - работа 7/3/2016, 18:36 | |
| Дечки јас сум пријавен на конкурсов за род специјална единица, а од инсајдер слушнав дека би требало во Април да е селективниот. Од друг батка па разбрав дека накај 15 сега ќе почнувале проверките, но уште не ми се јавиле од општина. Се спремам психофизички, но неможам да ја најдам бодовната скала за проверките. Знае ли некој минимум до максимум повторувања за вежбите колку се или да пратите линк? Фала
П.С. Некои работи ме пишманат малку, прво колку добар пливач треба да си за на селективен? Знам дека ќе има 50м првиот ден во Илинден, ама ваљда ќе истерам. А друга работа. Ако според лекарското морам да носам очила, ќе ми претставува ли тоа некаков проблем?(имам купено заради војскава ама се на се дали 30мин ги имам носено, бидејки немам потреба во секојдневието) |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Војник по договор - работа 26/4/2016, 14:18 | |
| Почнати се проверките во Олимписки базен за пливање, за кандидатите за во специјални единици. Јас сум утре. Малку касно најавуваат, сабјлево ме викнаа во општина за покана... |
|
| |
Smrtnikot
Број на мислења : 1272
| Предмет: Re: Војник по договор - работа 26/4/2016, 14:58 | |
| - MISFIT напиша:
- Почнати се проверките во Олимписки базен за пливање, за кандидатите за во специјални единици. Јас сум утре. Малку касно најавуваат, сабјлево ме викнаа во општина за покана...
Со лесно. Рапортирај тука после проверките ______________________ "Through discipline comes freedom"
| |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11102
| Предмет: Re: Војник по договор - работа 26/4/2016, 16:42 | |
| Со среќа! ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Војник по договор - работа 26/4/2016, 18:00 | |
| Со среќа! | |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Војник по договор - работа 26/4/2016, 21:03 | |
| Фала! |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: Војник по договор - работа 26/4/2016, 22:39 | |
| Со лесно аирлија момак. ______________________ Мијак 100 %
| |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Војник по договор - работа 26/4/2016, 22:44 | |
| Со среќа,на пливањето немаш ограничено стил ниту пак време,ако сакаш и грбно и секира препливајго,само да испливаш 50м,но прво треба да се одржуваш во вода,ако можеш да се одржуваш во вода,продолжуваш со пливање,ако не... | |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Војник по договор - работа 27/4/2016, 08:24 | |
| - Momak od Gjorce напиша:
- Со среќа,на пливањето немаш ограничено стил ниту пак време,ако сакаш и грбно и секира препливајго,само да испливаш 50м,но прво треба да се одржуваш во вода,ако можеш да се одржуваш во вода,продолжуваш со пливање,ако не...
Да, така разбрав и јас, само се пливало во ширина, од крај до крај и назад. Во должина бил утнат уште кога го граделе му скратиле некој метар па затоа. За одржување ќе биде, за да препливам ќе дадам се од себе. Мада незнам дали смеам да го допрам ѕидот кога ќе треба да се свртам. Ќе ми биде од мала но значајна помош... |
|
| |
Гостин Гостин
| |
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Војник по договор - работа | |
| |
|
| |
| Војник по договор - работа | |
|