Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

Војник по договор - работа

Go down 
+17
Спенсер
РИС
икс
Macedonian Knight
PatriotMakedonski
JKD
Stamenov
Smrtnikot
Iko
Alvar
Генерал
Зоран
SIG
tonin
Desperado
Momak od Gjorce
AlexGreat
21 posters
Отиди на страна : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9 ... 14  Next
АвторПорака
Гостин
Гостин

Војник по договор - работа - Page 5 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Војник по договор - работа   Војник по договор - работа - Page 5 Empty7/3/2016, 18:36

Дечки јас сум пријавен на конкурсов за род специјална единица, а од инсајдер слушнав дека би требало во Април да е селективниот. Од друг батка па разбрав дека накај 15 сега ќе почнувале проверките, но уште не ми се јавиле од општина. Се спремам психофизички, но неможам да ја најдам бодовната скала за проверките. Знае ли некој минимум до максимум повторувања за вежбите колку се или да пратите линк? Фала

П.С. Некои работи ме пишманат малку, прво колку добар пливач треба да си за на селективен? Знам дека ќе има 50м првиот ден во Илинден, ама ваљда ќе истерам. А друга работа. Ако според лекарското морам да носам очила, ќе ми претставува ли тоа некаков проблем?(имам купено заради војскава ама се на се дали 30мин ги имам носено, бидејки немам потреба во секојдневието)
Вратете се на почетокот Go down
Гостин
Гостин

ПишувањеПредмет: Re: Војник по договор - работа   Војник по договор - работа - Page 5 Empty26/4/2016, 14:18

Почнати се проверките во Олимписки базен за пливање, за кандидатите за во специјални единици. Јас сум утре. Малку касно најавуваат, сабјлево ме викнаа во општина за покана...
Smrtnikot

Smrtnikot

Број на мислења : 1272

ПишувањеПредмет: Re: Војник по договор - работа   Војник по договор - работа - Page 5 Empty26/4/2016, 14:58

MISFIT напиша:
Почнати се проверките во Олимписки базен за пливање, за кандидатите за во специјални единици. Јас сум утре. Малку касно најавуваат, сабјлево ме викнаа во општина за покана...

Со лесно. Рапортирај тука после проверките Very Happy

Alvar

Број на мислења : 11102

ПишувањеПредмет: Re: Војник по договор - работа   Војник по договор - работа - Page 5 Empty26/4/2016, 16:42

Со среќа!

SIG

Број на мислења : 6117

ПишувањеПредмет: Re: Војник по договор - работа   Војник по договор - работа - Page 5 Empty26/4/2016, 18:00

Со среќа! aplauz
Гостин
Гостин

ПишувањеПредмет: Re: Војник по договор - работа   Војник по договор - работа - Page 5 Empty26/4/2016, 21:03

Фала! ziveli
Зоран

Зоран

Број на мислења : 3805

ПишувањеПредмет: Re: Војник по договор - работа   Војник по договор - работа - Page 5 Empty26/4/2016, 22:39

Со лесно аирлија момак.

Momak od Gjorce

Број на мислења : 12354

ПишувањеПредмет: Re: Војник по договор - работа   Војник по договор - работа - Page 5 Empty26/4/2016, 22:44

Со среќа,на пливањето немаш ограничено стил ниту пак време,ако сакаш и грбно и секира препливајго,само да испливаш 50м,но прво треба да се одржуваш во вода,ако можеш да се одржуваш во вода,продолжуваш со пливање,ако не...
Гостин
Гостин

ПишувањеПредмет: Re: Војник по договор - работа   Војник по договор - работа - Page 5 Empty27/4/2016, 08:24

Momak od Gjorce напиша:
Со среќа,на пливањето немаш ограничено стил ниту пак време,ако сакаш и грбно и секира препливајго,само да испливаш 50м,но прво треба да се одржуваш во вода,ако можеш да се одржуваш во вода,продолжуваш со пливање,ако не...

Да, така разбрав и јас, само се пливало во ширина, од крај до крај и назад. Во должина бил утнат уште кога го граделе му скратиле некој метар па затоа. За одржување ќе биде, за да препливам ќе дадам се од себе. Мада незнам дали смеам да го допрам ѕидот кога ќе треба да се свртам. Ќе ми биде од мала но значајна помош...
Гостин
Гостин

ПишувањеПредмет: Re: Војник по договор - работа   Војник по договор - работа - Page 5 Empty27/4/2016, 15:02

Ма немам гајле бе пливањево е гола вода Very Happy Very Happy

Мислам дека бевме сите што сме се пријавиле пошто бајаги бевме во групата, ама се на се мала бројка за на селективен ако сме биле сите. Инаку имаше прозивка и влегување. Внатре почекавме малку, направивме муабет тие што се знаевме и дојдоа офицери и ни кажаа што како. Ни рекоа тие што сте полу пливачи тргнете се на страна и се тргнавме 4-5 души, нема тука срам што си е сигурно сигурно си е. Не оставија за на крај а другите почнаа. Се пливаше во ширина 25м па се враќаш. Имаше и истренирани пливачи, ама не се бараше тоа. На крај не викнаа и ни кажаа можете како сакате и како знаете. Јас испливав до крај се свртев и двајцата од БСН почнаа да ме зазборуваат во стил на селективен како ќе пливаш, другиот прашува од кај си во исто време(ова веќе беше умствена игра да видат како ќе реагирам под притисок), ама завршив без проблем. Имаше еден што преташе во место па го враќаа. Тој и уште еден што воопшто не влезе во вода ги пуштија со врски. На крај ни рекоа сите сте поминати и да чекаме покана. На 6ти во Илинден Cool
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: Војник по договор - работа   Војник по договор - работа - Page 5 Empty

Војник по договор - работа
Вратете се на почетокот 
Страна 5 of 14Отиди на страна : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9 ... 14  Next
 Similar topics
-
» Принцип на работа на стрелачкото оружје
» Букурешки мировен договор, 1913-та
» Војник на иднината - како го замислувате?