| Војнички обувки | |
|
+19fighter JKD shady3 BABUN Ilija Uzunov tose Smrtnikot Legija91 darkness alexmkd ESN leopard Klinton Momak od Gjorce beowulf Alvar Зоран Генерал SIG 23 posters |
|
Автор | Порака |
---|
ESN
Број на мислења : 1594
| Предмет: Re: Војнички обувки 27/12/2013, 16:06 | |
| Алвар друже сигурно е тоа сигурно спрејот не е наменет за моите војнички арпеназ затоа си користам од сега па натаму сако крема.Инаку и јас го користам истиот бама спреј.Точно е тоа многу тешок и јак мирис има спрејот на отворен простор мора да ги шприцаш чизмите. ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
Последната промена е направена од ESN на 27/12/2013, 16:09. Мислењето е променето 1 пати | |
|
| |
ESN
| Предмет: Re: Војнички обувки 27/12/2013, 16:08 | |
| - Frogfoot напиша:
- ESN напиша:
- Frogfoot напиша:
- Имаш искуство со Хали Хансен? Овие со цена се во ранг со Тибетот и Тундрата...
Зошто кожата не те бендисува, мислам дека е иста како и на нив? јбг, не се Арпеназ, не сум толку голем планинар да земам такви чизми, да бев такви земав без размислување.
Инаку, повеќе низ град ќе ги носам па затоа ги зедов, овие ми се единствени за на зима...ќе мора и да излегувам со нив и сл. нешто што не би можел да го правам со Арпеназот на пример, па и тундрата која е релативно гломазна, но е во граници на нормала.
А со кој спреј ти останаа бели трагови? и со кој спреј имаш поголемо искуство? Немам а не ни сакам да имам.Добро во цена се тука некаде точно.Брат истата велур е ама ова е крута кожа кај тебе да сум на твоето место крема не би им ставал само спреј.Како што ти кажав на кој за каква намена му се тоа е се тоа што треба на мене ми требааше чизми за јаки услови затоа и ги зедов арпеназот.Од бама спрејот имам ставано линк на претходната страна,со него имам искуство ова ми е втор спреј ама веќе на моите чизми не ставам спреј поради дамките што ги остава на кожата. Другар, не ме сфаќај погрешно ама ако немаш искуство со нешто не е коректно да велиш дека не чини. Хели Хансен е Фирмиште од светска класа, и ако ништо друго на брендот му верувам. Времето ќе покаже дали вредат за парите или пак не. Јас имам користено други производи на Хели Хансен, сите се со солени цени, и имам само пофални зборови. За обувки немам користено па неможам да кажам сеуште.
Друга работа, ги земаме со различна намена, мене примарна ми е шетање низ град, излегување и сл. односно единствена чизма за оваа зима. Ти веројатно ја зеде Алпината (Арпеназ?) за на планина, и претпоставувам дека се сложуваш дека не е најдобра за излегување низ град. Мене планинарењето ми е секундарно и ако одам 2-3 пати зимава на планина тоа ќе биде добро, и сигурен сум дека нема да имам проблем со овие, башка, ќе ставам камашни и сум релативно сигурен.
Тоа е тоа, значи коментарите од типот не чини, си се зафркнал...не држат вода, ОСОБЕНО ако немаш искуство со одредена ствар која ја кудиш.
Епа тоа е тоа друже за различна намена се моите и твоите чизми ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: Војнички обувки 27/12/2013, 17:59 | |
| Јас го користам спрејот на Кемпласт за моите Арпеназ и немам никаков проблем. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
ESN
| Предмет: Re: Војнички обувки 27/12/2013, 20:11 | |
| - Генерал напиша:
- Јас го користам спрејот на Кемпласт за моите Арпеназ и немам никаков проблем.
Арно за тебе кај мене бама спрејот бели флеки и точки ми остава. ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
beowulf
Број на мислења : 765
| Предмет: Re: Војнички обувки 27/12/2013, 21:03 | |
| Frogfoot, so zdravje da si gi nosish chizmite druze, ne mozam da gi vidam epten bavno mi otvora internetot na telefonot ama po muabetot gledam deka se prevrtena koza koja od iskustvo za odrzavanje e pain in the ass. | |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Војнички обувки 27/12/2013, 21:13 | |
| Fala ti bratce, ako imas iskustvo kazi pokasno kako gi odrzavase, inaku kozata e verojatno nubuk. | |
|
| |
beowulf
| Предмет: Re: Војнички обувки 28/12/2013, 21:03 | |
| Nishto posebno, gi brisham so vlazna krpa ili pak ako se povekje valkani gi mijam direktno pod cheshma. Povremeno gi prskam (na 2-3 meseci) so impregnirachki sprej i to e to, edno izleguvanje i pak se valkani kako nikogash da ne se ischisteni, bashka toa pobledenata koza na prednata strana grdo izgleda. Idinstveno ostanuva da probam krema...ne e preporachano prevrtena koza da se odrzava so krema ama kje probam. | |
|
| |
SIG
| Предмет: Re: Војнички обувки 28/12/2013, 22:47 | |
| Јас денес ги напрскав малце со Ердал универзален (безбоен) импрегнирачки спреј...па се упи во кожата и не се познава дека се прскани значи не остава трагови. Утре уште еднаш ќе ги прснам и тоа е тоа...ќе видиме. Ти имаш Тимберленд или? ми се чини некако дека оваа е пофина од онаа Тимберлендот, а можеби е и иста не сум сигурен... | |
|
| |
beowulf
| Предмет: Re: Војнички обувки 28/12/2013, 22:57 | |
| Planika se moite, ne znam shto model se, ova im e chetvrta sezona. Kje gi slikam denojve. Inache gi otepav od nosenje, univerzalki se za se, ama stranichno gi podzakachiv na shajka pa platnoto se raspara i sega se gleda taa vnatreshnata membrana, airtex matrijal e mislam. | |
|
| |
SIG
| Предмет: Re: Војнички обувки 28/12/2013, 23:50 | |
| На овие не глеам нешо да пишува горе-текс или нешто сл. за мембрана, ама претпоставувам дека треба да има? | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Војнички обувки | |
| |
|
| |
| Војнички обувки | |
|