| Воздухопловен "ВИНГ" | |
|
+37gol_den_phantom69 Motorola momo leopard ESN Momak od Gjorce BoyfromKavadarci Alvar Macedonian09 Panter debarska Macedonian Knight assasian Iko Dejan N JKD legend1979 РИС Legija91 MarkoMKD dzango86 Goust ZaMakedonija Mrshajnoski Wolf filip555 andrej Зоран Генерал Desperado shady3 Subzero SIG Тачка Makedon Profesionalec AlexGreat 41 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: Воздухопловен "ВИНГ" 10/3/2012, 12:39 | |
| - Momak od Gjorce напиша:
- Генерал напиша:
- Momak od Gjorce напиша:
- МИ-8Т има ротор од десна страна подолги усисници и отворени усисници,додека Ми-8мт/17 имаат пократки усисници и ротор(мислам на оној задниот ротор) од лева страна како кај Ми-24 и поклопци на усисниците,оклоп пред кабината и ред други работи.
Благодарам за информациите. Ќе ми бидат од корист. А кои се други работи се различни?
Ситници во кабините внатрешноста на хелихоптерот,но не се од големо значење,поголема разлика има во моторите,Ми-8Т има моторот ТВ2-117,а Ми-8МТ/17 има мотор ТВ3-117,оваа разлика е поради подолгите односно пократките усисници... Благодарам уште еднаш. Конечно да решам една голема мистерија за мене. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
andrej
Број на мислења : 39
| Предмет: Ембарго Од Сад 31/3/2012, 17:38 | |
| Дали сеуште вази забраната-ембаргото на САД за купување на тешко оружје и борбени авиони од 2004 ???? Ве молам некој да ми каже ? | |
|
| |
andrej
Број на мислења : 39
| Предмет: Re: Воздухопловен "ВИНГ" 31/3/2012, 17:38 | |
| | |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Воздухопловен "ВИНГ" 1/4/2012, 17:05 | |
| ФОРМИРАНА НОВА БРИГАДА НА ВОЗДУХОПЛОВНИТЕ ЕДИНИЦИ
Во новата Бригада на воздухоловните единици покрај досегашниот ВИНГ, влегуваат и батаљоните за против воздушна одбрана и наведување и јавување со што Армијата конечно ќе добие современа армиска единица која ќе може целосно да го контролира небото над Македонија.
-Покрај екипирањето на единицата се зголемуваат и капацитетите во однос на борбената подршка и транспортот на единиците на Армијата, а воедно е подобрена и состојбата за одржување на хеликоптерите и воздухопловите кои ги поседува АРМ со што воздухопловните структури добиваат нов и европски начин на функционирање, изјави генерал Горанчо Котевски –началник на ГШ на АРМ.
Со новата организациско- формациска структура Армијата е насочена кон модернизирање, поголема ефикасност, обученост и оперативност, со цел да биде компатибилна на армиите на земјите членки на НАТО, изјави министерот за одбрана Фатмир Бесими кој, покрај Воздухоловната бригада, го посети и центарот за обука на пилоти.Проектот ќе функционира како јавно- приватно партнерство со израелската компанија „Елбит“. Македонија и „Елбит“ заедно ќе вложуваат во набавка на опрема за хеликоптерите и авионите и набавка на симулатори кои по осум години ќе останат во целосна државна сопственост.
-Веќе е распишан конкурс за обука и прием на нови пилоти. Ги повикувам сите оние кои ги исполнуваат условите од овој конкурс да се пријават на огласот.Тоа е одлична можност да бидат идни пилоти во армијата, рече Бесими.
Првите кадри кои ќе имаат лиценци за пилоти ќе бидат познати за 18 месеци.Покрај пилоти за Армијата во Центарот ќе можат да се обучуваат и пилоти за потребите на Министерството за внатрешни работи и Дирекцијата за заштитат и спасување.
TELMA | |
|
| |
filip555
Број на мислења : 94
| Предмет: Re: Воздухопловен "ВИНГ" 3/4/2012, 20:49 | |
| А , за овој новиот Винг , ќе се купат и нови авиони и хеликоптери така ли јас разбрав ?? ______________________ "If you want peace, prepare for war." Flavius Vegetius Renatus. Roman Military strategist. c. 390. A.D
| |
|
| |
Wolf
Број на мислења : 115
| Предмет: Re: Воздухопловен "ВИНГ" 3/4/2012, 20:57 | |
| - filip555 напиша:
- А , за овој новиот Винг , ќе се купат и нови авиони и хеликоптери така ли јас разбрав ??
loso si razbral | |
|
| |
Генерал
| Предмет: Re: Воздухопловен "ВИНГ" 3/4/2012, 21:39 | |
| - filip555 напиша:
- А , за овој новиот Винг , ќе се купат и нови авиони и хеликоптери така ли јас разбрав ??
Ќе се операционализираат старите ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Воздухопловен "ВИНГ" 3/4/2012, 21:39 | |
| Во школата за обука на пилот ќе се купат хеликоптери Белл-206, и симулатори за Ми-24 и Ми-17. Е сега се прашувам...дали можеби од Елбит ќе склепаат и симулатори за Су-25.. а што да не | |
|
| |
Генерал
| Предмет: Re: Воздухопловен "ВИНГ" 3/4/2012, 21:44 | |
| - Frogfoot напиша:
- Во школата за обука на пилот ќе се купат хеликоптери Белл-206, и симулатори за Ми-24 и Ми-17. Е сега се прашувам...дали можеби од Елбит ќе склепаат и симулатори за Су-25.. а што да не
Ова со симулаторите е навистина одлична инвестиција. Поекономично, побезбедно навистина е најдоро решение, а згора на се може да се вршат обуки на припадници на други армии што нормално дека добро ќе го наплатиме ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
filip555
Број на мислења : 94
| Предмет: Re: Воздухопловен "ВИНГ" 3/4/2012, 21:44 | |
| Ааа... ок се извинувам за грешката ______________________ "If you want peace, prepare for war." Flavius Vegetius Renatus. Roman Military strategist. c. 390. A.D
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Воздухопловен "ВИНГ" | |
| |
|
| |
| Воздухопловен "ВИНГ" | |
|