| Воздухопловен "ВИНГ" | |
|
+37gol_den_phantom69 Motorola momo leopard ESN Momak od Gjorce BoyfromKavadarci Alvar Macedonian09 Panter debarska Macedonian Knight assasian Iko Dejan N JKD legend1979 РИС Legija91 MarkoMKD dzango86 Goust ZaMakedonija Mrshajnoski Wolf filip555 andrej Зоран Генерал Desperado shady3 Subzero SIG Тачка Makedon Profesionalec AlexGreat 41 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Воздухопловен "ВИНГ" 24/2/2012, 19:13 | |
| Некогаш... И сега... Да се надеваме дека и Сухоите ке изгледаат вака... | |
|
| |
Makedon
Број на мислења : 158
| Предмет: Re: Воздухопловен "ВИНГ" 24/2/2012, 20:52 | |
| - Momak od Gjorce напиша:
- Некогаш...
И сега...
Да се надеваме дека и Сухоите ке изгледаат вака... Уф дај боже и тие да светнат вака !!! Момак прашање до тебе, зашто на 305-кава и се извадени лансирните рампи или се ставаат по потреба??? | |
|
| |
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: Воздухопловен "ВИНГ" 25/2/2012, 00:38 | |
| - Makedon напиша:
Уф дај боже и тие да светнат вака !!! Момак прашање до тебе, зашто на 305-кава и се извадени лансирните рампи или се ставаат по потреба??? Се стават по потреба,се уште ја има истата функција хелихоптеров,погледни се уште ја има нишанската справа(тоа огледалцето лево горе) | |
|
| |
AlexGreat
Број на мислења : 277
| Предмет: Re: Воздухопловен "ВИНГ" 29/2/2012, 11:00 | |
| На некој конечно му текна да извади Hi-res фотки од хеликоптериве ______________________ Born to be Macedon!
| |
|
| |
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: Воздухопловен "ВИНГ" 10/3/2012, 00:35 | |
| Ајде некој нека ме просветли која е разликата помеѓу МИ-8 и МИ-17? | |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: Воздухопловен "ВИНГ" 10/3/2012, 10:46 | |
| - Генерал напиша:
- Ајде некој нека ме просветли која е разликата помеѓу МИ-8 и МИ-17?
Од окативно никакава Ми-17 е извозна варијата Ми-8 домашна веројатно во квалитетот на компонентите. | |
|
| |
Генерал
| Предмет: Re: Воздухопловен "ВИНГ" 10/3/2012, 11:48 | |
| Ок фала. Ги анализирав сликите со МИ-8 и МИ-17 и искрено не најдов разлика (може затоа што не сум стручен во оваа област). А мислам дека разликата е во моторите т.е МИ-17 има појаки мотори. Поправете ме ако грешам. | |
|
| |
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: Воздухопловен "ВИНГ" 10/3/2012, 12:26 | |
| МИ-8Т има ротор од десна страна подолги усисници и отворени усисници,додека Ми-8мт/17 имаат пократки усисници и ротор(мислам на оној задниот ротор) од лева страна како кај Ми-24 и поклопци на усисниците,оклоп пред кабината и ред други работи. | |
|
| |
Генерал
| Предмет: Re: Воздухопловен "ВИНГ" 10/3/2012, 12:32 | |
| - Momak od Gjorce напиша:
- МИ-8Т има ротор од десна страна подолги усисници и отворени усисници,додека Ми-8мт/17 имаат пократки усисници и ротор(мислам на оној задниот ротор) од лева страна како кај Ми-24 и поклопци на усисниците,оклоп пред кабината и ред други работи.
Благодарам за информациите. Ќе ми бидат од корист. А кои се други работи се различни? ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: Воздухопловен "ВИНГ" 10/3/2012, 12:37 | |
| - Генерал напиша:
- Momak od Gjorce напиша:
- МИ-8Т има ротор од десна страна подолги усисници и отворени усисници,додека Ми-8мт/17 имаат пократки усисници и ротор(мислам на оној задниот ротор) од лева страна како кај Ми-24 и поклопци на усисниците,оклоп пред кабината и ред други работи.
Благодарам за информациите. Ќе ми бидат од корист. А кои се други работи се различни? Ситници во кабините внатрешноста на хелихоптерот,но не се од големо значење,поголема разлика има во моторите,Ми-8Т има моторот ТВ2-117,а Ми-8МТ/17 има мотор ТВ3-117,оваа разлика е поради подолгите односно пократките усисници... | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Воздухопловен "ВИНГ" | |
| |
|
| |
| Воздухопловен "ВИНГ" | |
|