Što e postignato so modernizacijava? Prodolzuvanje na resursite za kolku?
Не се работи за модернизација,туку за продолжување на ресурсите(односто векот на употреба),а за колку точно незнам...
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
Предмет: Re: Воздухопловен "ВИНГ" 6/1/2012, 22:23
Аудио снимка од последните 10 минути пред падот на армискиот хеликоптерот Ми-17,кој се сруши близу скопското село Блаце,разговор помеѓу контролата на летање и екипажот на хеликоптерот.
Profesionalec
Број на мислења : 149
Предмет: Re: Воздухопловен "ВИНГ" 6/1/2012, 22:32
Neka pocivaat vo mir, i vistinata neka izleze na videlo!
______________________ Don't underestimate your enemy!
Momak od Gjorce Сакам да те поправам за ова аудио снимката од букефал што ја постира... Не се работи за десетте минути пред падот на хелихоптерот затоа што часот пред да падне хелихоптерот го нема на снимка. Со тоа сакам да кажам дека последниот час од неговото летање не е снимен Т.С го нема на Аудио снимка. Па сеа дали го нема или не сакат да го прикажат у јавност тоа јас незнам..Овоа твоето е последните 10 минути од снимениот разговор помеѓу пилотите и контролорната кула.
Еве ви ја дечки историјата на нашиве Су-25-ки. Macedonian Air Force. The Republic of Macedonia purchased three single-seat Su-25s and one Su-25UB following incursions and attacks by Albanian separatists. The aircraft were supplied by Ukrainian authorities after having been withdrawn from Ukrainian Air Force service.The aircraft were retired in 2004, and sold to Georgia in 2005.
Па после мислам дека имавме некој проблеми со Русија дека ја подржуваме Грузија и така нешто...
Точно, Сухоите се сеуште на Петровец и се приземјени, нивото на одржување е катастрофално,но сепак се размислува за нивно повторно активирање и враќање во служба. Да видиме што ќе се случи..
Momak od Gjorce Сакам да те поправам за ова аудио снимката од букефал што ја постира... Не се работи за десетте минути пред падот на хелихоптерот затоа што часот пред да падне хелихоптерот го нема на снимка. Со тоа сакам да кажам дека последниот час од неговото летање не е снимен Т.С го нема на Аудио снимка. Па сеа дали го нема или не сакат да го прикажат у јавност тоа јас незнам..Овоа твоето е последните 10 минути од снимениот разговор помеѓу пилотите и контролорната кула.
Епа убаво сум пишал горе друже,последните 10 минути од падот на армискиот хелихоптер...
Цитат :
И во врска со авионите Су-25. Тие се продадени само незнам која година а не приземјени како што се цитира во горе наведените постови....
Цитат :
Еве ви ја дечки историјата на нашиве Су-25-ки. Macedonian Air Force. The Republic of Macedonia purchased three single-seat Su-25s and one Su-25UB following incursions and attacks by Albanian separatists. The aircraft were supplied by Ukrainian authorities after having been withdrawn from Ukrainian Air Force service.The aircraft were retired in 2004, and sold to Georgia in 2005.
Па после мислам дека имавме некој проблеми со Русија дека ја подржуваме Грузија и така нешто...
Како што и кажа и другите членови ова се невистине кој се поставени на Wikipedija(како и многу други работи),Сухоите се се уште на Скопскиот аеродром и не се помрданти од пистата од 2003 година од кога се приземјени(пензионирани),во последно време има обиди тие да се вратат во живот па ке видиме што ке биде со ова...
Еве можеш и сам да се увериш дека се уште се на своето место...башка и на форумов можеш на најдеш по нови слики од овие авиони сликанаи на Петровец(Александар Македонски)...