| Автоматски и полуавтоматски јуришни пушки | |
|
+15m-r.niceguy leopard Birac shady3 alexmkd mojsejko su50fighter Зоран Momak od Gjorce Legija91 Goran Apostoloski Генерал Zajcef beowulf SIG 19 posters |
|
Автор | Порака |
---|
SIG
Број на мислења : 6118
| Предмет: Re: Автоматски и полуавтоматски јуришни пушки 6/11/2013, 14:02 | |
| | |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11127
| Предмет: Re: Автоматски и полуавтоматски јуришни пушки 6/11/2013, 15:54 | |
| - Генерал напиша:
- Најдов и јас во Скопје во Таргетс 36 800 бугарска ISD. Инаку на официјалната страна на оваа фирма стојат далеку помали цени.
Никаде не можев да најдам АР-15 или нешто слично. http://isd-bg.com/Lovna-karabina-BSR-74-2257Пушкава чини 500 лева, т.е 250 евра = 15.000 ден. Кај нас чини повеќе од ДУПЛО. Кај сме утепани па уште имаме и изгор цени. Дефинитивно не можам да и најдам крај на државава. Абе од сите вери надвор. А тек кога ќе ја споредиме понудата на оружје во околните земји со онаа во Македонија. Во Србија, Бугарија и Словенија да речеме веќе може да се најде од пиле млеко. АК, AR-15/M-4 во разно разни верзии, пушки, пиштоли, оптика..... ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: Автоматски и полуавтоматски јуришни пушки 6/11/2013, 15:55 | |
| ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6118
| Предмет: Re: Автоматски и полуавтоматски јуришни пушки 6/11/2013, 16:15 | |
| - Alvar напиша:
- Генерал напиша:
- Најдов и јас во Скопје во Таргетс 36 800 бугарска ISD. Инаку на официјалната страна на оваа фирма стојат далеку помали цени.
Никаде не можев да најдам АР-15 или нешто слично. http://isd-bg.com/Lovna-karabina-BSR-74-2257
Пушкава чини 500 лева, т.е 250 евра = 15.000 ден. Кај нас чини повеќе од ДУПЛО. Кај сме утепани па уште имаме и изгор цени. Дефинитивно не можам да и најдам крај на државава. Абе од сите вери надвор. А тек кога ќе ја споредиме понудата на оружје во околните земји со онаа во Македонија. Во Србија, Бугарија и Словенија да речеме веќе може да се најде од пиле млеко. АК, AR-15/M-4 во разно разни верзии, пушки, пиштоли, оптика..... 250e за пушкава? па гага било ова бе! Колку кошта отприлика пренесувањето во МК? | |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11127
| Предмет: Re: Автоматски и полуавтоматски јуришни пушки 6/11/2013, 19:27 | |
| ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
beowulf
Број на мислења : 765
| Предмет: Re: Автоматски и полуавтоматски јуришни пушки 6/11/2013, 22:11 | |
| - Генерал напиша:
- Кој има информација каде може да се набави во Македонија полуавтоматски карабини, овие што се копии на М4 и АК-47?
Едно време во Битола имаше амерички АК47 марка арсенал, кошташе околу 30.000 денари. И во Струга ја видов истата пушка. Еден колега од работа купе исто од овие америчките Арсенал, презадоволен е(додуша јас неговите фалби ги земам со резерва пошто лажи суши ). Ако сакаш малце појќе firepower во Битола имаш ловни полуавтоматски карабини на база на ПАСП 76(ги заборавив моделите) ама во калибар 7.62x51 наместо 8x57. Цените им се набиени вкрај, накај 100.000. Иначе моментално хит кај ловџиите се полуавтоматските карабини, гледам сите купуват browning bar или benelli argo. Од полуавтоматските карабини се наоѓа и winchester srx....ама овие последните знам дека нема да ти се по ќејф. Ако сакаш нешто тактикал земај од овие америчките калаши и ич не му ја мисли. И цената е фер. Споредено со репетирачките карабини, најфтиниот заставин карабин кошта 550 евра. Еден комшија пред недела дена купе заставин карабин за амерички пазар 650 евра. Зброевките се од 800 евра нагоре, така да пак ќе речам дип немам ќејф иначе не би му ја мислел многу, ако сакав полуавтоматски калаш би фрлил 500 и кусур евра, ама јас сум повеќе загреан за репетирачки. Ај здравје боже по неколку месеци може да се подновам со некоја зброевка. | |
|
| |
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: Автоматски и полуавтоматски јуришни пушки 8/11/2013, 00:17 | |
| - beowulf напиша:
- Генерал напиша:
- Кој има информација каде може да се набави во Македонија полуавтоматски карабини, овие што се копии на М4 и АК-47?
Едно време во Битола имаше амерички АК47 марка арсенал, кошташе околу 30.000 денари. И во Струга ја видов истата пушка. Еден колега од работа купе исто од овие америчките Арсенал, презадоволен е(додуша јас неговите фалби ги земам со резерва пошто лажи суши ). Ако сакаш малце појќе firepower во Битола имаш ловни полуавтоматски карабини на база на ПАСП 76(ги заборавив моделите) ама во калибар 7.62x51 наместо 8x57. Цените им се набиени вкрај, накај 100.000. Иначе моментално хит кај ловџиите се полуавтоматските карабини, гледам сите купуват browning bar или benelli argo. Од полуавтоматските карабини се наоѓа и winchester srx....ама овие последните знам дека нема да ти се по ќејф. Ако сакаш нешто тактикал земај од овие америчките калаши и ич не му ја мисли. И цената е фер. Споредено со репетирачките карабини, најфтиниот заставин карабин кошта 550 евра. Еден комшија пред недела дена купе заставин карабин за амерички пазар 650 евра. Зброевките се од 800 евра нагоре, така да пак ќе речам дип немам ќејф иначе не би му ја мислел многу, ако сакав полуавтоматски калаш би фрлил 500 и кусур евра, ама јас сум повеќе загреан за репетирачки. Ај здравје боже по неколку месеци може да се подновам со некоја зброевка. Јас сум за тактикал. Инаку ова бугарскиов за тие пари вреди и да го земам за една употреба. Проблем е што овие оружја не се дозволени за на лов а јас мислев да полагам ловечки испит и да земам одобрение. Сега ќе видам што и како ќе се прави. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
beowulf
| Предмет: Re: Автоматски и полуавтоматски јуришни пушки 8/11/2013, 18:15 | |
| Јас колку што знам не постои никаков пропис дека тактикал карабините се забранети за лов. Ловочуварот повеќе пази дали имаш валидна легитимација(дали имаш уплатено кај концесионерот на ловиштето), дневна дозвола, а најмногу да не те фати во криволов или да имаш застрелано повеќе грла од тоа што ти е дозволено. Ако сакаш полуавоматски калаш за на лов ич не му ја мисли - земи си......е сега колку 7.62x39 e соодветен за зимски лов на крмнаци од 150+ кила тоа е друга работа. | |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: Автоматски и полуавтоматски јуришни пушки 8/11/2013, 18:19 | |
| - beowulf напиша:
- Јас колку што знам не постои никаков пропис дека тактикал карабините се забранети за лов. Ловочуварот повеќе пази дали имаш валидна легитимација(дали имаш уплатено кај концесионерот на ловиштето), дневна дозвола, а најмногу да не те фати во криволов или да имаш застрелано повеќе грла од тоа што ти е дозволено.
Ако сакаш полуавоматски калаш за на лов ич не му ја мисли - земи си......е сега колку 7.62x39 e соодветен за зимски лов на крмнаци од 150+ кила тоа е друга работа. И со тапо зрно не брка работа. | |
|
| |
beowulf
| Предмет: Re: Автоматски и полуавтоматски јуришни пушки 8/11/2013, 18:29 | |
| Не е то то. Не за џабе многу земји во нивните закони за ловство пропишуват минимална маса и енергија на зрното за одредени видови крупен дивеч. | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Автоматски и полуавтоматски јуришни пушки | |
| |
|
| |
| Автоматски и полуавтоматски јуришни пушки | |
|