| Автоматски и полуавтоматски јуришни пушки | |
|
+15m-r.niceguy leopard Birac shady3 alexmkd mojsejko su50fighter Зоран Momak od Gjorce Legija91 Goran Apostoloski Генерал Zajcef beowulf SIG 19 posters |
|
Автор | Порака |
---|
beowulf
Број на мислења : 765
| |
| |
Alvar
Број на мислења : 11127
| Предмет: Re: Автоматски и полуавтоматски јуришни пушки 3/5/2013, 01:59 | |
| Втора младост. Ептен е tacto-cool. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Goran Apostoloski
Број на мислења : 113
| Предмет: Re: Автоматски и полуавтоматски јуришни пушки 3/5/2013, 03:04 | |
| beowulf-кога би бирал за нас што би препорачал за трупно а што за специјалциве,која пушка би била најсоодветна..а Falot фантастичен,маринците ли го користеја,какви се оценките нивни за оваа пушка дали имаш некоја информација,ФН инаку е фантастичен производител на одлични оружја. | |
|
| |
beowulf
| Предмет: Re: Автоматски и полуавтоматски јуришни пушки 3/5/2013, 16:26 | |
| - Goran Apostoloski напиша:
- beowulf-кога би бирал за нас што би препорачал за трупно а што за специјалциве,која пушка би била најсоодветна..а Falot фантастичен,маринците ли го користеја,какви се оценките нивни за оваа пушка дали имаш некоја информација,ФН инаку е фантастичен производител на одлични оружја.
Сега засега со оглед на состојбите во АРМ мислам дека заставините М70АБ2 се на ниво на задачата и ако веќе има пари за купување на оружје последно нешто за што би ги потрошил е лично пешадиско оружје - имаат далеку поголеми приоритети во армијата. А кога би имале пари јас за цела армија, а и за специјалците би набавил ХК Г36 или ХК 416. Би ги избегнувал булпап и целосно модуларните конструкции. ПС А што се однесува до ФН ФАЛ таа е една од најраспространеите и најкопираните пушки на денешницата. Денес уште ја користат многу јужноамерички, афрички и азиски земји, а беше користена и во земјите од комонвелтот. Иначе околу одцените на пушката нема многу податоци како се покажала во најголемиот број земји кои ја користа, но се знае дека израелците биле разочарани бидејќки во арапско - израелските војни се покажала како недоверлива и проблематична во пустински услови и токму поради тоа, штом му се покажела прилика израелците ги менувале своите пушки со запленети калашникови. Иначе мене ФН ФАЛ заедно со ХК Г3 ми се најфаца пушки и кога би можел да поседувам цивилна верзија на војничка пушка, би сакал тоа да е една од овие двете. | |
|
| |
Legija91
Број на мислења : 1330
| Предмет: Re: Автоматски и полуавтоматски јуришни пушки 5/5/2013, 14:13 | |
| Ја најдов на една страна на ФБ, па ако може да ми каже некој што пушка е ова ?? ______________________ If you're going throw hell, keep going.
| |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: Автоматски и полуавтоматски јуришни пушки 5/5/2013, 14:36 | |
| Ова е новата пушка развиена за Саудиските вооружени sили Al-Burkhab 570 (годината на раѓање на пророкот Мухамед). Во себе има инкорпорирано пушка во 5.56х45мм НАТО, 40мм фрлач на гранати, оптика за денско и ноќно дејство и ласерски обележувач. Се зезам секако... ова е очигледно некоја играчка или нечиј обид за првоаприлска шега. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Legija91
Број на мислења : 1330
| Предмет: Re: Автоматски и полуавтоматски јуришни пушки 5/5/2013, 15:32 | |
| Хахахах.. ______________________ If you're going throw hell, keep going.
| |
|
| |
beowulf
| Предмет: Re: Автоматски и полуавтоматски јуришни пушки 7/5/2013, 22:38 | |
| | |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Автоматски и полуавтоматски јуришни пушки 8/5/2013, 19:03 | |
| | |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: Автоматски и полуавтоматски јуришни пушки 8/5/2013, 19:07 | |
| Ауф, добро парче. И пушката не им е лоша. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Автоматски и полуавтоматски јуришни пушки | |
| |
|
| |
| Автоматски и полуавтоматски јуришни пушки | |
|