Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

Pilot Training Center - Macedonia

Go down 
+12
Dejan N
Smrtnikot
JKD
Alvar
legend1979
Legija91
РИС
Генерал
SIG
Makedon
Зоран
Momak od Gjorce
16 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 17  Next
АвторПорака
Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

Број на мислења : 12354

Pilot Training Center - Macedonia - Page 11 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Pilot Training Center - Macedonia   Pilot Training Center - Macedonia - Page 11 Empty1/10/2014, 20:20

Pilot Training Center - Macedonia - Page 11 JFSedso

Pilot Training Center - Macedonia - Page 11 PWZJTFW

Pilot Training Center - Macedonia - Page 11 MGYGknh

Pilot Training Center - Macedonia - Page 11 N5hoHTV

Pilot Training Center - Macedonia - Page 11 LpgTxOk

Pilot Training Center - Macedonia - Page 11 OB15d9b

Pilot Training Center - Macedonia - Page 11 JGMXdZW

Pilot Training Center - Macedonia - Page 11 YMNvJ98

Pilot Training Center - Macedonia - Page 11 QOUfa6I

Pilot Training Center - Macedonia - Page 11 GPbLl2Q

Pilot Training Center - Macedonia - Page 11 QqAHz3g

Pilot Training Center - Macedonia - Page 11 P8MFHf4
Вратете се на почетокот Go down
SIG

SIG

Број на мислења : 6117

ПишувањеПредмет: Re: Pilot Training Center - Macedonia   Pilot Training Center - Macedonia - Page 11 Empty1/10/2014, 20:44

Добра пилоткава! Smile
Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

ПишувањеПредмет: Re: Pilot Training Center - Macedonia   Pilot Training Center - Macedonia - Page 11 Empty1/10/2014, 22:22

Гостин
Гостин

ПишувањеПредмет: Re: Pilot Training Center - Macedonia   Pilot Training Center - Macedonia - Page 11 Empty2/10/2014, 00:44

Да се надеваме дека е подобра од жените возачи lol!
Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

ПишувањеПредмет: Re: Pilot Training Center - Macedonia   Pilot Training Center - Macedonia - Page 11 Empty10/2/2015, 13:15

Makedonci ponudilii HRZ-u 32 sata leta na simulatoru za MIL

U kontekstu obrambeno vojno tehničke suradnje Hrvatske i Makedonije, tijekom susreta ministri obrane Ante Kotromanović i Zoran Jolevski potpisali su Tehnički sporazum između Ministarstva obrane RH i Ministarstva obrane Republike Makedonije o suradnji u području vojno-tehničke suradnje te obrazovanja i osposobljavanja za potrebe obrane. Sporazumom je obuhvaćena suradnja i angažman hrvatskih stručnjaka s mjernom opremom koji su provodili pregled i ispitivanje helikoptera makedonskog zrakoplovstva, a hrvatska strana zauzvrat je dobila 32 sata leta na simulatoru za MiL helikoptere u makedonskom Središtu za obuku pilota.

http://www.defender.hr/republika-hrvatska/oruzane-snage/makedonci-ponudilii-hrz-u-32-sata-leta-na-simulatoru-za-mil.php
Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

ПишувањеПредмет: Re: Pilot Training Center - Macedonia   Pilot Training Center - Macedonia - Page 11 Empty2/3/2015, 15:02

Министерството за одбрана објави конкурс за обука на пилоти

Pilot Training Center - Macedonia - Page 11 0BSzbGj

Денес, Министерството за одбрана на Република Македонија објави Конкурс за запишување на слушатели за стручно оспособување и усовршување на родот авијација.

Министерството за одбрана ги повикува сите граѓани на Република Македонија да се пријават на Конкурсот кој претставува уникатна можност за стекнување со специфични знаења од областа на военото воздухопловство и можност за пилотска кариера во Армијата на Република Македонија.

Во процесот на селекција пријавените кандидати ќе поминат соодветни здравствени проверки, физички проверки, проверка на знаењето на англиски јазик, проверка на земја и проверка во воздух. Обуката на селектираните кандидати трае 18 месеци и се реализира во Центарот за обука на пилоти во склоп на Министерството, кој функционира согласно највисоките светски стандарди и во чии рамки се врши обука на авиони од типот Злин 242, хеликоптери Бел-206 и два најсовремени full motion симулатори за хеликоптери Ми-8/17 и Ми-24.

Ги повикуваме сите граѓани на Република Македонија да се пријават на Конкурсот за пилоти ќе трае до 6 април оваа година и истиот може да се најде во денешните дневни весници, како и на интернет страницата на Министерството за одбрана и на Воената академија, www.morm.gov.mk и www.ma.edu.mk.

http://www.morm.gov.mk/?mainnews=ministerstvoto-za-odbrana-objavi-konkurs-za-obuka-na-piloti&lang=mk
Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

ПишувањеПредмет: Re: Pilot Training Center - Macedonia   Pilot Training Center - Macedonia - Page 11 Empty5/4/2015, 00:57

Јако видео

Ја сакам Македонија

Чичко пушти летки - поим за пилот. Ве упатуваме каде можете да си ја исполните желбата од детството.
https://www.facebook.com/video.php?v=815302618564152&theater
Гостин
Гостин

ПишувањеПредмет: Re: Pilot Training Center - Macedonia   Pilot Training Center - Macedonia - Page 11 Empty6/4/2015, 10:04

Ме влече професијава, се распрашував нешто за на воена академија, ама викаат уште сега се знае кои се влезени, а уште не се ни почнати уписите...

Ама секогаш може да се најде начин, се спремам за во Словенија на пилотска школа. Толку сум заинтересиран, а не сум стапнал на авион во живот... Не знаете како чекам Smile

Многу интересна работа е летање, има многу работи да се научат, јас веќе некое време истражувам, и се гледа дека колку повеќе знаеш, сфаќаш дека уште многу повеќе има за да се научи...

Edit: Сега нешто ми текна да прашам да не се избрукам, центаров е одвоен од воена академија или во комплет оди??
JKD

JKD

Број на мислења : 3140

ПишувањеПредмет: Re: Pilot Training Center - Macedonia   Pilot Training Center - Macedonia - Page 11 Empty6/4/2015, 10:21

Според мене нема врска дека се знаат,затоа што оваа работа,баш оваа,не може да ја работи секој....можеби може скооро-секој да ја работи работата полицаец,да шета со тефтерот низ маало,ама за пилот не може секој....прво интелигенција,второ голема психичка стабилност.Така да не верувам да ги бутаат така лесно ко за конкурсите за џандари,а ако така слушаш,што се зборат не исполнети луѓе и полни со комплекси и омраза до гуша,ќе паднеш во еден црн лавиринт од кој е тешко да се излезе.
Гостин
Гостин

ПишувањеПредмет: Re: Pilot Training Center - Macedonia   Pilot Training Center - Macedonia - Page 11 Empty6/4/2015, 12:58

JKD напиша:
Според мене нема врска дека се знаат,затоа што оваа работа,баш оваа,не може да ја работи секој....можеби може скооро-секој да ја работи работата полицаец,да шета со тефтерот низ маало,ама за пилот не може секој....прво интелигенција,второ голема психичка стабилност.Така да не верувам да ги бутаат така лесно ко за конкурсите за џандари,а ако така слушаш,што се зборат не исполнети луѓе и полни со комплекси и омраза до гуша,ќе паднеш во еден црн лавиринт од кој е тешко да се излезе.

Зборев за Воена Академија, не за пилотскиот центар конкретно и информацијата е од високо
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: Pilot Training Center - Macedonia   Pilot Training Center - Macedonia - Page 11 Empty

Pilot Training Center - Macedonia
Вратете се на почетокот 
Страна 11 of 17Отиди на страна : Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 17  Next
 Similar topics
-
» Utah Data Center - најголемиот шпиунски центар