| Превозни средства во службите за безбедност | |
|
+5Legija91 Зоран Генерал Alvar SIG 9 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: Превозни средства во службите за безбедност 13/12/2013, 20:38 | |
| - JKD напиша:
- Незнам што ви е проблемот ако кажете,доколку знаете,пошто форумов е ваљда за тоа.Или сакате да бидете интересни,незнам што е проблемот
ЈКД во мерката е вицот. Едноставно некој работи не мора да се знаат. А тие кој знат се должни да не је објавуваат. Тука завршува муабетот ај сега некоја слика да ставиме од некое пунто да се држиме до темата. ______________________ Мијак 100 %
Последната промена е направена од Зоран на 13/12/2013, 20:45. Мислењето е променето 1 пати | |
|
| |
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: Превозни средства во службите за безбедност 13/12/2013, 20:44 | |
| Не сфаќај ништо лично. Она што сакаме да разбереш е дека некои работи не се за во јавност. Знам дека деталите се најинтересни но сепак нешто мора и да прескокнеме. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: Превозни средства во службите за безбедност 13/12/2013, 20:56 | |
| - Генерал напиша:
- Не сфаќај ништо лично. Она што сакаме да разбереш е дека некои работи не се за во јавност. Знам дека деталите се најинтересни но сепак нешто мора и да прескокнеме.
Добро бе друже не е некоја голема тајна,и онака ги гледаме кога искачаат,барем овие за пошта,ама никад немам загледано што им пишува на амблемот...али ок ајде така нека е ништо спектакуларно не прашав | |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Превозни средства во службите за безбедност 13/12/2013, 21:36 | |
| - JKD напиша:
- Незнам што ви е проблемот ако кажете,доколку знаете,пошто форумов е ваљда за тоа.Или сакате да бидете интересни,незнам што е проблемот
Другар, знам колку те нервира тоа што некои работи се третираат како тајни, но верувај ми дека се е со причина. Ова што го прашуваш, со оглед на бројот на грабежи кои се случува, мислам дека не е за јавност односно еве ни јас незнам но ни не сакам да знам. Некој можеби има тука што можеби да ја злоупотреби таа информација. Дали ме сфаќаш? И јас сакам многу детали да знам и иако некој тука ги знае едноставно не ги кажува поради тоа што во овие служби ПОСТОИ нешто што се вика OPSEC (Operations security) а со прекршувањето би загрозиле нечиј живот или позиција. Тоа е тоа, едноставно неможеме се да знаеме. Се надевам ќе разбереш и нема да му се лутиш на колегите или мене, и повторувам, те разбирам, и исто така и мене ме нервираат некои работи, но веројатно некој попаметен од нас го смислил тоа. | |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: Превозни средства во службите за безбедност 13/12/2013, 22:18 | |
| - Frogfoot напиша:
- JKD напиша:
Другар, знам колку те нервира тоа што некои работи се третираат како тајни, но верувај ми дека се е со причина. Ова што го прашуваш, со оглед на бројот на грабежи кои се случува, мислам дека не е за јавност односно еве ни јас незнам но ни не сакам да знам. Некој можеби има тука што можеби да ја злоупотреби таа информација. Дали ме сфаќаш? И јас сакам многу детали да знам и иако некој тука ги знае едноставно не ги кажува поради тоа што во овие служби ПОСТОИ нешто што се вика OPSEC (Operations security) а со прекршувањето би загрозиле нечиј живот или позиција.
Тоа е тоа, едноставно неможеме се да знаеме.
Се надевам ќе разбереш и нема да му се лутиш на колегите или мене, и повторувам, те разбирам, и исто така и мене ме нервираат некои работи, но веројатно некој попаметен од нас го смислил тоа. Сфаќам све друже,и го подржувам тоа,но конкретно еве за поштиве,тие коли ги гледаме низ улициве,ако некој сака може и регистрациите да им ги запише,а и кога се товара робата,припадниците искачаат од возилата...сакам да кажам,ако тука некој каже нешто,тоа значи дека загледал подобро отколку јас,ништо посебно...а за све останато,во право сте | |
|
| |
Зоран
| Предмет: Re: Превозни средства во службите за безбедност 21/12/2013, 21:50 | |
| ______________________ Мијак 100 %
| |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11101
| Предмет: Re: Превозни средства во службите за безбедност 21/12/2013, 22:06 | |
| Нема слика. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Зоран
| Предмет: Re: Превозни средства во службите за безбедност 21/12/2013, 22:47 | |
| - Alvar напиша:
- Нема слика.
Иста грешка од МАФ. ______________________ Мијак 100 %
| |
|
| |
beowulf
Број на мислења : 765
| |
| |
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: Превозни средства во службите за безбедност 24/12/2013, 17:44 | |
| Овие се на Дирекцијата за заштита и спасување. Има еден и во Куманово. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Превозни средства во службите за безбедност | |
| |
|
| |
| Превозни средства во службите за безбедност | |
|