Па веројатно ги користат... не би знаел да кажам. MP-5- ките за CQB, G-3-ките веројатно во помала мера.
Инаку G-3-ките се Турски, со оглед дека беа користени во конфликтот 2001-ва, претпоставувам се донирани претходно. МР-5-ките ми се чини се набавено кон средина на 90-тите. Некој некаде спомена дека биле од Пакистанско потекло.
Да на МАФ и јас прочитав дека се од Пакистан а цело време мислев дека се ориџинале. Инаку само Волците ги должат за CQB нели? Од парадата гледав некои слики од Тигрите, имаа слични машинчиња... за што станува збор?
Е... Тигрите имаат џилитки МР-5-ки, со Brugger & Thomet придушувачи (колку можев да приметам од некој фотки) и со Aimpoint оптика. Башка се ориџинал Германски... но тоа е МВР... нели. За некого мајка... за некого маќеа.
Е... Тигрите имаат џилитки МР-5-ки, со Brugger & Thomet придушувачи (колку можев да приметам од некој фотки) и со Aimpoint оптика. Башка се ориџинал Германски... но тоа е МВР... нели. За некого мајка... за некого маќеа.
Цело време мислев дека МП5 со интегрираниот пригушувач користи некое посебно 9мм зрно, но користел класично 9мм Пара. Инаку веројатно ќе да се овие Хеклери кои беа исто на парадата лани.
Цело време мислев дека МП5 со интегрираниот пригушувач користи некое посебно 9мм зрно, но користел класично 9мм Пара. Инаку веројатно ќе да се овие Хеклери кои беа исто на парадата лани.
Аман бе друже зар не си знаел дека МP5SD (верзијата со интегрален пригушивач) не користи подзвучна (субсонична) муниција. Сакав да кажам за тоа на некои од темиве само викам ај да не јадам тоа што нетреба на форумов и чекав друг да каже. Јас на парадата не видов хеклери MP5SD туку класичната верзија. Тигрите нели носеа Хеклери