| ЕИП - Единица за интервентна полиција | |
|
+12Спенсер Alvar Momak od Gjorce assasian tose alexmkd Legija91 Smrtnikot JKD Зоран SIG Генерал 16 posters |
|
Автор | Порака |
---|
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: ЕИП - Единица за интервентна полиција 21/1/2014, 22:30 | |
| - Legija91 напиша:
- Во поново време ако не си забележал, за било што и да се прави од проект во школо, информации за било што се вадат од интернет, така да ако не копа некој инфор од нет од каде би вадел ?
Немаш лоша намера, ама убаво ти рекоа колегите. И мене ме занимаа многу работи, но си научив каде да прашам за нив. Друже мислев на некој кој би ги злоупотребил...а овие информации нема да му се од никаква корист на некој што планира било што...и јас немам од каде да добивам одговор на вакви прашања,па форумов е ваљда за тоа ? | |
|
| |
Legija91
Број на мислења : 1330
| Предмет: Re: ЕИП - Единица за интервентна полиција 21/1/2014, 22:59 | |
| Нема никој лоша намера, слободно си прашувај само пази каде и како прашуваш. Ако има нешто што не е за сите очи прашај некого во ПП. Според мене мислам дека тоа цело време се обидуваат да ти го кажат другите. ______________________ If you're going throw hell, keep going.
| |
|
| |
alexmkd
Број на мислења : 122
| Предмет: Re: ЕИП - Единица за интервентна полиција 8/2/2014, 18:21 | |
| како мозе член да се стани | |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: ЕИП - Единица за интервентна полиција 8/2/2014, 19:21 | |
| - alexmkd напиша:
- како мозе член да се стани
Само ако си влезен во полиција и конкурираш во таа единица. |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: ЕИП - Единица за интервентна полиција 8/2/2014, 21:20 | |
| - alexmkd напиша:
- како мозе член да се стани
Мора да имаш 2 години искуство како обичен полицаец,да поднесеш барање за поднесување во таа единица и они ќе го разгледаат тоа барање.Конкретно за Алфите,до сега немаше проверки,бидејќи не беа специјална единица,и се влагаше ако си имаш муда,и ако бараташ добро со оружје,и ако имаш некој внатре да те повлече.Сега,незнам како е,бидејќи им дадоа статус за специјална единица и имаат психички и физички проверки.Но,тоа погоре што ти го напишав е сигурно така,и така е и за во ЕБР и за во ЕСЗ | |
|
| |
alexmkd
Број на мислења : 122
| Предмет: Re: ЕИП - Единица за интервентна полиција 9/2/2014, 11:33 | |
| а навистина требале ми рекоја и јаки врски во вмро-дпмне ? | |
|
| |
tose
Број на мислења : 160
| Предмет: Re: ЕИП - Единица за интервентна полиција 9/2/2014, 13:00 | |
| вака сега...прво и основно треба да ве примат на курсот за полицајци...значи тоа прво и основно.. сета енергија сили и врски усмерете ги на тоа,а од кога ке влезете во мвр тогаш ке мислите што како каде... сега џабе се напрегате со некои прашања и мислења | |
|
| |
Smrtnikot
Број на мислења : 1272
| Предмет: Re: ЕИП - Единица за интервентна полиција 9/2/2014, 14:10 | |
| И што е најважно, не се надевајте премногу за да не завршите бесни, огорчени и лути на општеството или системот. | |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: ЕИП - Единица за интервентна полиција 9/2/2014, 14:30 | |
| - alexmkd напиша:
- а навистина требале ми рекоја и јаки врски во вмро-дпмне ?
сега НЕ би требало да треба врски,дали од вмро-дпмне,дали од некој во самата единица...јас знам дека до сега,требало да имаш барем некој внатре,кој ќе те повлече во единицата...но сега,бидејќи има психички и физички тестови,веројатно(освен ако јас не живеам во розев свет ) доколку ти,ги пројдеш тие тестови-ќе бидеш дел од Алфите.Но,како што кажаа,најбитно е да пројдеш на конкурсот,па после тоа те чека 9 месеци +3,значи 1 година,работа во идризово,теорија и практика,па да станеш полицаец,па да пројдат 2 години работа како полицаец,па да конкурираш за во единица.Зборев со еден дечко кој влезе со кокнурсот,и веќе се 3та недела мислам во Идризово,и вика не е лесно како што мислевме,ама ќе се исплати... | |
|
| |
JKD
| |
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: ЕИП - Единица за интервентна полиција | |
| |
|
| |
| ЕИП - Единица за интервентна полиција | |