|
|
| ЕИП - Единица за интервентна полиција | |
|
+12Спенсер Alvar Momak od Gjorce assasian tose alexmkd Legija91 Smrtnikot JKD Зоран SIG Генерал 16 posters | |
Автор | Порака |
---|
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: ЕИП - Единица за интервентна полиција 21/1/2014, 00:23 | |
| - Зоран напиша:
- Генерал напиша:
- Да Зоки. Како што кажав сега е во ранг на специјалните единици. Разликата е во тоа што ќе ги имаат физичките проверки ( ако ја слушаше министерката се пофали дека сите ги поминале ) и се разбира повисока плата
Батка и јас сум мешлест ама не сум специјалец па уште у прв ред. пази момцит еимаат срце тоа го докажале.... Со извинение оние што ради години не се за у ЕСЗ.ЕБР кеидат ди пензија овде попарвиме ако грешам. Чичо зоки,има во Алфите и постари лица како што кажа,поранешни специјалци,но тие не се воопшто помалку корисни од останатите..а има и баајааги спремни момци меѓу нив...а постарите членови,како што кажуваш со мешлаци,највеќе помагаат,бидејќи се познати по улиците,имаат врски,имаат уши насекаде што би се рекло...така да структурата на алфите според мене е добра,а со изменава и со физичките и сигурно психички проверки,ќе се доведе на уште повисоко ниво и ќе бидат бајаги по спремни. | |
| | | Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: ЕИП - Единица за интервентна полиција 21/1/2014, 18:30 | |
| - JKD напиша:
- Зоран напиша:
- Генерал напиша:
- Да Зоки. Како што кажав сега е во ранг на специјалните единици. Разликата е во тоа што ќе ги имаат физичките проверки ( ако ја слушаше министерката се пофали дека сите ги поминале ) и се разбира повисока плата
Батка и јас сум мешлест ама не сум специјалец па уште у прв ред. пази момцит еимаат срце тоа го докажале.... Со извинение оние што ради години не се за у ЕСЗ.ЕБР кеидат ди пензија овде попарвиме ако грешам. Чичо зоки,има во Алфите и постари лица како што кажа,поранешни специјалци,но тие не се воопшто помалку корисни од останатите..а има и баајааги спремни момци меѓу нив...а постарите членови,како што кажуваш со мешлаци,највеќе помагаат,бидејќи се познати по улиците,имаат врски,имаат уши насекаде што би се рекло...така да структурата на алфите според мене е добра,а со изменава и со физичките и сигурно психички проверки,ќе се доведе на уште повисоко ниво и ќе бидат бајаги по спремни. Чичин Знаеш ли што е специјалец. Веројатно и нормите се со годините ускладени. ______________________ Мијак 100 %
| |
| | | JKD
| Предмет: Re: ЕИП - Единица за интервентна полиција 21/1/2014, 19:29 | |
| - Зоран напиша:
- JKD напиша:
- Зоран напиша:
- Генерал напиша:
Батка и јас сум мешлест ама не сум специјалец па уште у прв ред. пази момцит еимаат срце тоа го докажале.... Со извинение оние што ради години не се за у ЕСЗ.ЕБР кеидат ди пензија овде попарвиме ако грешам. Чичо зоки,има во Алфите и постари лица како што кажа,поранешни специјалци,но тие не се воопшто помалку корисни од останатите..а има и баајааги спремни момци меѓу нив...а постарите членови,како што кажуваш со мешлаци,највеќе помагаат,бидејќи се познати по улиците,имаат врски,имаат уши насекаде што би се рекло...така да структурата на алфите според мене е добра,а со изменава и со физичките и сигурно психички проверки,ќе се доведе на уште повисоко ниво и ќе бидат бајаги по спремни. Чичин Знаеш ли што е специјалец. Веројатно и нормите се со годините ускладени. Ќе идат у пензија тие што се стари и решен проблем.Или ќе ги држат како инструктори и слично,а ќе ја обноват со нова,свежа крв.И ете,само сега вработиле нови 128 припадници,на ниво на Скопје само...што не е воопшто малку. | |
| | | Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: ЕИП - Единица за интервентна полиција 21/1/2014, 19:37 | |
| ЈКД навистина мора да читаш внимателно. Не се вработени нови 128 припадници туку сите досегашни припадници на АЛФА заедно со некои нови добија решенија согласно новата позиција.
И не може на 43 години да се оди во пензија. Има Закони и подзаконски акти кои регулираат кој и под кои услови може да оди во пензија. ______________________ Потта штеди крв!
| |
| | | JKD
| Предмет: Re: ЕИП - Единица за интервентна полиција 21/1/2014, 19:52 | |
| - Генерал напиша:
- ЈКД навистина мора да читаш внимателно. Не се вработени нови 128 припадници туку сите досегашни припадници на АЛФА заедно со некои нови добија решенија согласно новата позиција.
И не може на 43 години да се оди во пензија. Има Закони и подзаконски акти кои регулираат кој и под кои услови може да оди во пензија. Така го сфатив јас текстот,но сум погрешил. И што ќе прават со тие над 43 години..? и дали мислиш дека таа бројка од 128 припадници дека е реална ? јас све милсам дека се повеќе...и дали само во Лисиче им е станицата на Алфите,или имаат и на други места во државава,знаеш ли ? | |
| | | Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: ЕИП - Единица за интервентна полиција 21/1/2014, 19:59 | |
| - JKD напиша:
- Генерал напиша:
- ЈКД навистина мора да читаш внимателно. Не се вработени нови 128 припадници туку сите досегашни припадници на АЛФА заедно со некои нови добија решенија согласно новата позиција.
И не може на 43 години да се оди во пензија. Има Закони и подзаконски акти кои регулираат кој и под кои услови може да оди во пензија. Така го сфатив јас текстот,но сум погрешил.
И што ќе прават со тие над 43 години..? и дали мислиш дека таа бројка од 128 припадници дека е реална ? јас све милсам дека се повеќе...и дали само во Лисиче им е станицата на Алфите,или имаат и на други места во државава,знаеш ли ? „ЈКД“ како уредник ти изрекувам казна влечење за уши. која се спроведува веднаш Дете младо зборот јавна тајна значи скоро сите знаат , ама никој не кажува. Успут станица имаат У Карпош. Сега срекен си. ______________________ Мијак 100 %
| |
| | | JKD
| Предмет: Re: ЕИП - Единица за интервентна полиција 21/1/2014, 20:12 | |
| - Зоран напиша:
- JKD напиша:
- Генерал напиша:
И не може на 43 години да се оди во пензија. Има Закони и подзаконски акти кои регулираат кој и под кои услови може да оди во пензија. Така го сфатив јас текстот,но сум погрешил.
И што ќе прават со тие над 43 години..? и дали мислиш дека таа бројка од 128 припадници дека е реална ? јас све милсам дека се повеќе...и дали само во Лисиче им е станицата на Алфите,или имаат и на други места во државава,знаеш ли ? „ЈКД“ како уредник ти изрекувам казна влечење за уши. која се спроведува веднаш Дете младо зборот јавна тајна значи скоро сите знаат , ама никој не кажува. Успут станица имаат У Карпош. Сега срекен си. можеби бројот е тајна,но локацијата незнам зошто би била тајна,кога цело Скопје знае за тоа дека имаат во Лисиче станица,патем најчесто и таму се фамозните Хамери и новото камаро...ко којзнае што да кажав | |
| | | Legija91
Број на мислења : 1330
| Предмет: Re: ЕИП - Единица за интервентна полиција 21/1/2014, 21:46 | |
| Абе знај си ама трај си. Има некој што не знаат, а сакаат да дознаат. Не треба да се да се пише. А нешто ако толку те интересира прашај ги постарите ( без навреда ) поискусните, членови во ПП. ______________________ If you're going throw hell, keep going.
| |
| | | JKD
| Предмет: Re: ЕИП - Единица за интервентна полиција 21/1/2014, 22:10 | |
| - Legija91 напиша:
- Абе знај си ама трај си.
Има некој што не знаат, а сакаат да дознаат. Не треба да се да се пише. А нешто ако толку те интересира прашај ги постарите ( без навреда ) поискусните, членови во ПП. па незнам која е опасноста ако знаат каде им се наоѓа станицата,и колку се на број...ќе им ја нападне некој станицата ли,или што ? кој и да планира нешто спектакуларно,сигурно нема да копа информации од интернет...и да копа,нема да има никакви значајни информации,освен ако не се пишуваат имиња и презимиња и не се ставаат слики од припадници на некоја единица...а вакви информации незнам колку треба да се топ сикрет. Ама ок,така нека е | |
| | | Legija91
Број на мислења : 1330
| Предмет: Re: ЕИП - Единица за интервентна полиција 21/1/2014, 22:21 | |
| Во поново време ако не си забележал, за било што и да се прави од проект во школо, информации за било што се вадат од интернет, така да ако не копа некој инфор од нет од каде би вадел ?
Немаш лоша намера, ама убаво ти рекоа колегите. И мене ме занимаа многу работи, но си научив каде да прашам за нив. ______________________ If you're going throw hell, keep going.
| |
| | | Sponsored content
| Предмет: Re: ЕИП - Единица за интервентна полиција | |
| |
| | | | ЕИП - Единица за интервентна полиција | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете да одговарате на темите во форумот
| |
| |
| |