| ЕИП - Единица за интервентна полиција | |
|
+12Спенсер Alvar Momak od Gjorce assasian tose alexmkd Legija91 Smrtnikot JKD Зоран SIG Генерал 16 posters |
|
Автор | Порака |
---|
tose
Број на мислења : 160
| Предмет: Re: ЕИП - Единица за интервентна полиција 21/2/2015, 09:08 | |
| ako imas vujko vladika ti ke bides pop....taka i vo MVR... se e otideno u k...c pocnuvaki od proverki za priem pa do priem vo edinici.... kako sto vikase eden siptar OOO KUTRA MILICIJA.. e toa vi e drugarcinja... | |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: ЕИП - Единица за интервентна полиција 21/2/2015, 10:15 | |
| - tose напиша:
- ako imas vujko vladika ti ke bides pop....taka i vo MVR...
se e otideno u k...c pocnuvaki od proverki za priem pa do priem vo edinici.... kako sto vikase eden siptar OOO KUTRA MILICIJA.. e toa vi e drugarcinja... Според погоре кажаното ни останува само да се крстиме, за оние не православните веројатно клањање а за атеистите ,,, е стваро не знам за почеток нека се крстат и они . ______________________ Мијак 100 %
| |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: ЕИП - Единица за интервентна полиција 21/2/2015, 11:53 | |
| - tose напиша:
se e otideno u k...c pocnuvaki od proverki za priem pa do priem vo edinici.... kako sto vikase eden siptar OOO KUTRA MILICIJA.. e toa vi e drugarcinja... Секаде ли така ? немој да ми кажеш дека и за есз/ебр е по истите правила,со вујко владика ? | |
|
| |
ace89
Број на мислења : 23
| Предмет: Re: ЕИП - Единица за интервентна полиција 21/2/2015, 16:12 | |
| vrskite se sekade na prvo mesto na konkurso na pocetok kazuvaat deka najdobrite 10 ke biraat rabotno mesto a najdobrite 10 se najdobri u svojo tim i so rezultati na praksa i na testiranje i na rakuvanje so oruzje i te prasuvaat kade bi sakal da rabotis i u eden den od esz te premestuvaat u ebr a od ebr te stavaat u stanica i toa na bit pazar toa e slucaj so moj blizok i toa go kazauvam zatoa sto go znam ali sto e najvazno bit pazar bit pazar kade i da se bide ako se saka rabotata mozes da napreduvas i toa e toa moze nema da bide tolku mnogu brzo napreduvanjeto bez vrski ama ke znaes deka toa so si go napravil e od srce i od znaenje | |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: ЕИП - Единица за интервентна полиција 21/2/2015, 16:40 | |
| Не,јас мислев дали е иста ситуација и за во единиците...јас искрено верувам дека НЕ Е...за конкурс да влезеш научивме веќе сите дека треба врски,за ова што го кажуваш,можеби имало таква потреба за таму...и да,ако сакаш,ќе работиш и во батинци...јас кажав еден пример кој го слушав и гледав со мои очи и уши,влезени на конкурсот односно завршени со обуката,бараа да работат во аеродром,и едниот вика ејјј ако не работиме во аеродром мене не ми се работи...и се клештат такви се влечат како влечкари,црева ми се превртуваа,ми идеше да ги грабнам со се џандарот да ги истресам... | |
|
| |
ace89
| Предмет: Re: ЕИП - Единица за интервентна полиција 21/2/2015, 16:55 | |
| se si e ok za toa znam procitav koga go stavi pred nekoe vreme toj primer samo kazuvam so i kako se desavalo a za u edinicite so treba treba da se spremni ali pa ima i takvi sto dadoa pari za da bidat u tie edinici a sega od koga zavrsija fakultet sakaat da napustat od edinicite no nema sansi minimum 5godini se tamo i sea ke treba da dadat pak pari ako sakaat da izlezi od edinica ali toa e toa | |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: ЕИП - Единица за интервентна полиција 21/2/2015, 17:10 | |
| не верувам за ова...дали имаш доказ,односно знаеш пример за таков ? која е логиката да дадеш пари за да влезеш во единица ? исто слушав за конкурсот,дај 3000 или 5000 евра и ќе влезеш...која е логиката,кога тие пари нема да ги извадиш у наредни 5 години можда,зборам кога ќе тргнеш трошоци за живот на месечно ниво.. | |
|
| |
ace89
| Предмет: Re: ЕИП - Единица за интервентна полиција 21/2/2015, 17:26 | |
| dokaz nemam dokaz samo znam deka taka se zbore pomegu deckite sto se veke pocnati so rabota i toa e mozno da ne e tocno no toa sto sum slusnal i sto sum razbral go pisuvam a i se e mozno znam mn primeri sto se zaebale so toa sto iskocile od edinica i posle se kaat za toa a i nekoj sto ja zavrsija obukata zemaa sertifikat od specijalna i poslle napravija glupost i gi premestija eden stepen podolu | |
|
| |
Спенсер
Број на мислења : 214
| Предмет: Re: ЕИП - Единица за интервентна полиција 22/2/2015, 17:22 | |
| - JKD напиша:
- tose напиша:
se e otideno u k...c pocnuvaki od proverki za priem pa do priem vo edinici.... kako sto vikase eden siptar OOO KUTRA MILICIJA.. e toa vi e drugarcinja... Секаде ли така ? немој да ми кажеш дека и за есз/ебр е по истите правила,со вујко владика ? А што мислиш ти, НАЈСПРЕМНИТЕ се примени во ЕБР/ЕСЗ/АЛФА ??? хаххахахаха Не е тоа критериум. За тое шт осе таму, за нив самите е битно да се физички спремни. Они ќе одат на терен со панцир, ранец и пушка на нив, тие самите треба да си бидат колку толку спремни- лично за нив, да им биде полесно. А како и да е, во единиците секако се работи на подигаање на физичката спремност на припадниците.
Последната промена е направена од Спенсер на 22/2/2015, 17:29. Мислењето е променето 1 пати | |
|
| |
Спенсер
Број на мислења : 214
| Предмет: Re: ЕИП - Единица за интервентна полиција 22/2/2015, 17:24 | |
| - JKD напиша:
- Би било добро ако каже некој дали имаат некоја селекција/обука ? нели кажаа дека ќе имале критериуми,селекција,обука,кога ја преименуваа ? знам дека досегашните имале,но вечином се припадници кои биле долги години во мвр,или специјални единици...а и во алфа акција кажа еден од главните дека сите припадници биле со 10 или 15 години + искуство односно работен однос во мвр....
Внесување на кадри кои се со 1 годишна обука во Идризово, во вакви единици е гоелма грешка. Абе какви 10 години искуство, јас познавам дечки што се моментално во Алфа (значи со решение се како што треба), а беа на првиот конкурс за полицајци. Од првиот конкурс што завршија обука, 80% се по единициве, по станица останаа неколкумина само што се вика.. | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: ЕИП - Единица за интервентна полиција | |
| |
|
| |
| ЕИП - Единица за интервентна полиција | |
|