Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

Е.Б.И „Лавови„

Go down 
+16
Спенсер
Smrtnikot
Panter
tose
JKD
Legija91
Kire1993
Mrshajnoski
IgorM
filip555
Goust
meth
Iko
Зоран
Генерал
SIG
20 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 13 ... 17  Next
АвторПорака
Гостин
Гостин

Е.Б.И „Лавови„ - Page 9 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Е.Б.И „Лавови„   Е.Б.И „Лавови„ - Page 9 Empty12/7/2014, 09:46

JKD напиша:
БТЊ,слушав интервју со Југослав Петрушич(мислам така се презиваше) и кажа за војната во 2001,покрај тоа што уште во Јануари месец им дал информации на нашиве за точни села кога и како ќе се напаѓаат,кажа и дека над 400 припадници од Србија,нивни специјалци,предводени од познат криминалец од Лесковац,биле донесени овде по повик на Министерот за внатрешни работи,да ги обучуваат Лавовите и да учествуваат во војната,за 10 илјади евра на месец од човек.

Немам сомнеж во тоа, зашто знам дека исто така биле обучувани и од британските САС, навистина страшна единица...

Последната промена е направена од MISFIT на 12/7/2014, 09:55. Мислењето е променето 1 пати
Вратете се на почетокот Go down
Гостин
Гостин

ПишувањеПредмет: Re: Е.Б.И „Лавови„   Е.Б.И „Лавови„ - Page 9 Empty12/7/2014, 09:53

Frogfoot напиша:
Сега ја имаме ЕБР. Нема реална потреба од таква единица повеќе.

Не верувам дека ЕБР има обука за надвор од урбани средини поправи ме ако грешам...
Има ли некоја единица во МВР што воопшто има? (Претпоставувам Тигрите)
Гостин
Гостин

ПишувањеПредмет: Re: Е.Б.И „Лавови„   Е.Б.И „Лавови„ - Page 9 Empty12/7/2014, 09:58

Интересни работи кажува тука Smile
JKD

JKD

Број на мислења : 3140

ПишувањеПредмет: Re: Е.Б.И „Лавови„   Е.Б.И „Лавови„ - Page 9 Empty12/7/2014, 17:04

MISFIT напиша:
Frogfoot напиша:

Не верувам дека ЕБР има обука за надвор од урбани средини поправи ме ако грешам...

ЕБР има многу повеќе воена обука отколку класична полициска.ЕСЗ има повеќе обука за урбана средина,а ЕБР имаат обука за во планина,преживување,често одат во патроли со гранична полиција и слично.

британските САС ги обучуваа Волците,а не Лавовите.
Гостин
Гостин

ПишувањеПредмет: Re: Е.Б.И „Лавови„   Е.Б.И „Лавови„ - Page 9 Empty13/7/2014, 02:35

JKD напиша:
MISFIT напиша:
Frogfoot напиша:

ЕБР има многу повеќе воена обука отколку класична полициска.ЕСЗ има повеќе обука за урбана средина,а ЕБР имаат обука за во планина,преживување,често одат во патроли со гранична полиција и слично.

На Фејсбук има слика од Вампир во 2001 кога бил во Лавовите, на обуката од британските САС...

Инаку јас знам дека ЕСЗ имаат алпинисичка и нуркачка обука, а за ЕБР првпат слушам..
JKD

JKD

ПишувањеПредмет: Re: Е.Б.И „Лавови„   Е.Б.И „Лавови„ - Page 9 Empty14/7/2014, 13:23

MISFIT напиша:
JKD напиша:
MISFIT напиша:
Frogfoot напиша:

На Фејсбук има слика од Вампир во 2001 кога бил во Лавовите, на обуката од британските САС...

Инаку јас знам дека ЕСЗ имаат алпинисичка и нуркачка обука, а за ЕБР првпат слушам..

Има и ЕБР,првите 2 чети,односно антитероризам.
tose

tose

Број на мислења : 160

ПишувањеПредмет: Re: Е.Б.И „Лавови„   Е.Б.И „Лавови„ - Page 9 Empty14/7/2014, 15:02

ЕБР имаат желба само за алпинизам и нуркање...
JKD

JKD

ПишувањеПредмет: Re: Е.Б.И „Лавови„   Е.Б.И „Лавови„ - Page 9 Empty14/7/2014, 20:18

tose напиша:
ЕБР имаат желба само за алпинизам и нуркање...

Нуркање имаат,имам видено на клип,а за алпинизам не сум сигурен,но практикуваат спуштање со јаже по зграда,од хеликоптер и слично...

Не е алпинизам,но сепак.
tose

tose

Број на мислења : 160

ПишувањеПредмет: Re: Е.Б.И „Лавови„   Е.Б.И „Лавови„ - Page 9 Empty14/7/2014, 22:31

нуркачки тимови во МВР има само ЕСЗ,а ЕБР немаат....имаат чамци за работа на вода ама нуркање не работата..
спуштање со јажиња...хм...
JKD

JKD

ПишувањеПредмет: Re: Е.Б.И „Лавови„   Е.Б.И „Лавови„ - Page 9 Empty15/7/2014, 17:59

tose напиша:
нуркачки тимови во МВР има само ЕСЗ,а ЕБР немаат....имаат чамци за работа на вода ама нуркање не работата..
спуштање со јажиња...хм...

1:35
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: Е.Б.И „Лавови„   Е.Б.И „Лавови„ - Page 9 Empty

Е.Б.И „Лавови„
Вратете се на почетокот 
Страна 9 of 17Отиди на страна : Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 13 ... 17  Next
 Similar topics
-
» 1/35 ОТ M-113 Лавови 2001 година