нуркачки тимови во МВР има само ЕСЗ,а ЕБР немаат....имаат чамци за работа на вода ама нуркање не работата.. спуштање со јажиња...хм...
1:35
незнам дали видеово беше ставено за мене да ми покажеш дека ЕБР работат и јажиња,не е ни битно ама ако си доволно упатен ке видиш дека спуштањето од хеликоптер и упадот во објект го прави ЕСЗ,а препадот на возило и ЈРМ си работи ЕБР.. чисто информативно ЕБР не работат упад со балистички штитови...не дека немаат,ама не работат.. можеш на мн видеа да го видиш тоа...
JKD
Број на мислења : 3140
Предмет: Re: Е.Б.И „Лавови„ 15/7/2014, 18:30
tose напиша:
JKD напиша:
tose напиша:
нуркачки тимови во МВР има само ЕСЗ,а ЕБР немаат....имаат чамци за работа на вода ама нуркање не работата.. спуштање со јажиња...хм...
незнам дали видеово беше ставено за мене да ми покажеш дека ЕБР работат и јажиња,не е ни битно ама ако си доволно упатен ке видиш дека спуштањето од хеликоптер и упадот во објект го прави ЕСЗ,а препадот на возило и ЈРМ си работи ЕБР.. чисто информативно ЕБР не работат упад со балистички штитови...не дека немаат,ама не работат.. можеш на мн видеа да го видиш тоа...
По што ги позна дека се ЕСЗ за јажињата и упадите ?
tose
Број на мислења : 160
Предмет: Re: Е.Б.И „Лавови„ 15/7/2014, 18:44
[quote="JKD"]
tose напиша:
JKD напиша:
tose напиша:
По што ги позна дека се ЕСЗ за јажињата и упадите ?[/quo
по многу работи..а имам и фотографии од оваа презентација ако ги најдам ке ги закачам.. ако имаш пријатели во ЕБР прашај си...јас се што кажувам е проверено,не кажувам колку да се најдеме во муабет
JKD
Предмет: Re: Е.Б.И „Лавови„ 15/7/2014, 18:53
tose напиша:
JKD напиша:
tose напиша:
JKD напиша:
По што ги позна дека се ЕСЗ за јажињата и упадите ?[/quo
по многу работи..а имам и фотографии од оваа презентација ако ги најдам ке ги закачам.. ако имаш пријатели во ЕБР прашај си...јас се што кажувам е проверено,не кажувам колку да се најдеме во муабет
Океј,немам никој,односно познавам само еден,ама со тој сум на здраво што правиш,не би го замарал
мислев да не зборуваш поради црната униформа која ја носат,бидејќи клипов е од СЕБР а тогаш и они имаа црни униформи.
А зошто пак немаат не ми е јасно...ај нуркање да немаат,ама спуштање со јажиња,упади во објекти со јажиња,и ова што го кажа со штитот,тоа па ептен ми нема логика,кој е проблемот да не носат штит.
tose
Број на мислења : 160
Предмет: Re: Е.Б.И „Лавови„ 15/7/2014, 19:04
незнам која им е логиката...клипот е пред 2006г. а црни униформи сигурно имаат и сега...не сите ама имаат само не ги носат ако видиш повеке апсења што им се не носат шлемови а не па штитови..разгледај по нетов ке видиш таква им е политиката,додека кај ЕСЗ штит и целосна заштитна опрема обавезно
JKD
Предмет: Re: Е.Б.И „Лавови„ 15/7/2014, 20:14
tose напиша:
незнам која им е логиката...клипот е пред 2006г. а црни униформи сигурно имаат и сега...не сите ама имаат само не ги носат ако видиш повеке апсења што им се не носат шлемови а не па штитови..разгледај по нетов ке видиш таква им е политиката,додека кај ЕСЗ штит и целосна заштитна опрема обавезно
Како што имам слушнато,црните униформи ги дале на ЕСН.
Да,имам приметено,на многу акции не носат шлемови.Ептен во некои ризични носат.
JKD
Предмет: Re: Е.Б.И „Лавови„ 21/7/2014, 18:50
алпинизам во Лавовите..
Panter
Број на мислења : 452
Предмет: Re: Е.Б.И „Лавови„ 22/7/2014, 18:39
JKD напиша:
алпинизам во Лавовите..
ova e zamenik komandantot na EBI LAVOVI Boban Utkovski