| Жандармерија | |
|
+13JKD Smrtnikot Legija91 Alvar Goust filip555 Momak od Gjorce Волчко Iko Wolf Генерал Зоран SIG 17 posters |
|
Автор | Порака |
---|
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: Жандармерија 31/12/2013, 14:58 | |
| 3.700 и кусур луѓе брои жандармерија...дај боже и ЕБР да порасне барем блиску до таа бројка... заборавив да прашам,каква намена имаат тие извиднички-против диверзантски водови ? и дали имаме ние такви ? | |
|
| |
Iko
Број на мислења : 503
| Предмет: Re: Жандармерија 31/12/2013, 15:04 | |
| - Frogfoot напиша:
- Од кај имаат најдено толку темна МАРПАТ варијанта?
Ne e bash tochno "MARPAT" (iako dodushe e baziran na nego)...ova e uslovno kazhano "nova" shara (modificirana) koja ja izgotvi i nudi "Mile Dragić"...ako ne se lazham, seushte nema oficijalna oznaka (odnosno bar zvanichno, seushte e vo "test-faza")... Mene lichno, prethodnata DMDU-03 od istata firma - daleku povekje mi se dopagja (onaa shto e rechisi identichna so Ruskiot "SURPAT" - a i dvete se modifikuvana i pikselizirana - ili ako vekje popularno sakate, "digitalizirana" verzija na standardnata Francuska maskirna shara "MCE")... | |
|
| |
Iko
Број на мислења : 503
| Предмет: Re: Жандармерија 31/12/2013, 15:18 | |
| Ja nadminaa taa brojka od nakad 3750 pripadnici...minatiot Juli (2012-ta) - primija 615 novi, a godinava vo April nakaj 780 novi...deneska, zakluchno so mesec Dekjemvri 2013-ta, treba vkupno da broi - sigurno nad (ili bar okolu) 5000 aktivni pripadnici... | |
|
| |
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: Жандармерија 31/12/2013, 15:54 | |
| ЕБР не може и нема потреба да биде во толкава бројка. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: Жандармерија 31/12/2013, 16:05 | |
| - Генерал напиша:
- ЕБР не може и нема потреба да биде во толкава бројка.
Зошто да неможе ? и не е дека нема потреба,колку џамии се под муџахедини и радикален ислам,дали знаеш ? види ги видеата од италјанскиот новинар,а и од мој другар кој што е муслиман ми кажува дека дури и во Скопје држат неколку џамии...тоа се темпирани бомби другар...прашање на време е кога ќе почнат и на Балканов,а и кај нас да прават терористички акции...а единствен спас е предвремено апсење,а за да влезеш во повеќе објекти ти требаат повеќе луѓе,а посебно во оние критични региони...за таму ти треба цела чета за да влезеш во едно село и да уапсиш 10-15 луѓе,камоли повеќе...така да не верувам дека нема потреба да се зголемува бројката на ЕБР,и на ЕСЗ,и константно да ги доопремуваат... | |
|
| |
Генерал
| Предмет: Re: Жандармерија 31/12/2013, 17:54 | |
| Не е возможно држава од 2 000 000 жители ( од кои повеќето се надвор ) да има специјална единица од 3-4 000 припадници. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: Жандармерија 31/12/2013, 18:27 | |
| - Генерал напиша:
- Не е возможно држава од 2 000 000 жители ( од кои повеќето се надвор ) да има специјална единица од 3-4 000 припадници.
Па добро,но барем приближно до тоа...бидејќи како што знам,дел од ЕБР е ангажирана заедно со ПЕП и по границиве...што значи помало присуство во градовите...а незнам колку и дали ја има во сите градови ? Алфите колку што знам ги има само во Скопје,ПЕП како што читав по форумов ги повлекле од сите градови во Скопје...за Тигрите незнам.. | |
|
| |
Генерал
| Предмет: Re: Жандармерија 1/1/2014, 16:54 | |
| ЕБР и ЕСЗ се централизирани единици со надлежност на целата територија на РМ и како такви успешно одговаараат на поставените задачи. Нема никава потреба од нивно постојано ангажирање во сите градови ( Што ќе им е во Берово 24 часовно присуство на ЕБР? ). Доколку има потреба тие за неколку часа може да се најдат на било кое место во РМ. За броките само ќе кажам дека не се никаков гарант за успех, ама затоа се гарант за поголеми финансиски трошоци. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Legija91
Број на мислења : 1330
| Предмет: Re: Жандармерија 1/1/2014, 17:17 | |
| А од тие 5000 жандармери, што мислиш колку ги има што дремат во канцеларии ? Не гледај ја бројчаноста ти ако сакаш имај единица од 10 000 луѓе ама ако не вредат за ништо што ке ти се..
Убаво кажа генерал, ЕБР за 2-3 часа можат да се најдат во било кој град ако е потребно.. ______________________ If you're going throw hell, keep going.
| |
|
| |
Legija91
Број на мислења : 1330
| Предмет: Re: Жандармерија 1/1/2014, 17:22 | |
| Инаку да не ме сфатиш грешка , не мислам дека жандармеријата е слаба единица напротив мислам дека се едни од најдобрите.
______________________ If you're going throw hell, keep going.
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Жандармерија | |
| |
|
| |
| Жандармерија | |
|