| Жандармерија | |
|
+13JKD Smrtnikot Legija91 Alvar Goust filip555 Momak od Gjorce Волчко Iko Wolf Генерал Зоран SIG 17 posters |
|
Автор | Порака |
---|
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Жандармерија 30/3/2012, 00:41 | |
| | |
|
| |
SIG
| Предмет: Re: Жандармерија 30/3/2012, 00:46 | |
| | |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: Жандармерија 30/3/2012, 19:30 | |
| На нас ни фали ваква единица само треба да се викаат карабинери , името жандарм кај нас буди лоши спомени. Вои неа би влегле ЕБР, Тигар и ПСО . Во мир би биле под команда на МВР а во Војна на Генерал штаб. Претежно во светот џандармерија подпага под М.О на пример ГИГН. | |
|
| |
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: Жандармерија 30/3/2012, 19:34 | |
| Кај нас имаме обратна ситуација. Во одредени случаи пСО може да се ангажира и во мирновременски услови но останува под команда на ГШ ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Зоран
| Предмет: Re: Жандармерија 30/3/2012, 19:37 | |
| Плачат за заедничка обука и унифицирана иопрема. А правните работи треба да се дефинираат. | |
|
| |
Генерал
| Предмет: Re: Жандармерија 30/3/2012, 19:40 | |
| Кај нас ЕБР наликува на Српската Жандармерија. Со оглед на тоа што има една чета за Јавен ред и мир ( ЈРМ ) и една Антитерористичка чета, како и Оклопно-механизираната чета. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Зоран
| Предмет: Re: Жандармерија 30/3/2012, 19:42 | |
| - Генерал напиша:
- Кај нас ЕБР наликува на Српската Жандармерија. Со оглед на тоа што има една чета за Јавен ред и мир ( ЈРМ ) и една Антитерористичка чета, како и Оклопно-механизираната чета.
Konceptot ne e losh. samo treba da se dooformi. + takvata edinica bi asistirala sekoj dnevno na regularnite policiski sili. | |
|
| |
Генерал
| Предмет: Re: Жандармерија 30/3/2012, 19:48 | |
| Па и асистираат. Е сега во Србија Жандармеријата има малку повеќе воени задачи во Копнената зона на безбедност ( КЗБ ) т.е на Косово. Останатото се идентични како и задачите на ЕБР, справување со потешки нарушувања на ЈРМ, апсење на опасни лица итн. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
SIG
| Предмет: Re: Жандармерија 30/3/2012, 19:54 | |
| Да..кај нас јас ЕБР ја подразбирам како Жандармерија.. инаку сепак малце (со оглед на задачите и ситуацијата) , српскава Жандармерија ми е како полициска војска | |
|
| |
Зоран
| Предмет: Re: Жандармерија 30/3/2012, 20:02 | |
| - Frogfoot напиша:
- Да..кај нас јас ЕБР ја подразбирам како Жандармерија.. инаку сепак малце (со оглед на задачите и ситуацијата) , српскава Жандармерија ми е како полициска војска
Па ги Укутеа АНА во П.М.Б зона на сигурност. | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Жандармерија | |
| |
|
| |
| Жандармерија | |
|