| Жандармерија | |
|
+13JKD Smrtnikot Legija91 Alvar Goust filip555 Momak od Gjorce Волчко Iko Wolf Генерал Зоран SIG 17 posters |
|
Автор | Порака |
---|
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Жандармерија 31/3/2012, 18:20 | |
| | |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: Жандармерија 31/3/2012, 18:31 | |
| | |
|
| |
SIG
| Предмет: Re: Жандармерија 6/4/2012, 13:26 | |
| Хм.........не приметивме една важна работа! | |
|
| |
filip555
Број на мислења : 94
| Предмет: Re: Жандармерија 6/4/2012, 13:32 | |
| Хах..Интересна работа! Мене само едно нешто ме занима.Косово си го бара Србија почне малку агресивно да играе и Косово одма плаче по мегународните асоцијации и здруженија.Ова со 2 припадници од косово на србија е чист пример. ______________________ "If you want peace, prepare for war." Flavius Vegetius Renatus. Roman Military strategist. c. 390. A.D
| |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: Жандармерија 6/4/2012, 14:15 | |
| - filip555 напиша:
- Хах..Интересна работа! Мене само едно нешто ме занима.Косово си го бара Србија почне малку агресивно да играе и Косово одма плаче по мегународните асоцијации и здруженија.Ова со 2 припадници од косово на србија е чист пример.
Не се зезај Милосрдниот аген ке го памтат уште 50 години. | |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Жандармерија 11/4/2012, 23:17 | |
| - Генерал напиша:
- Кај нас ЕБР наликува на Српската Жандармерија. Со оглед на тоа што има една чета за Јавен ред и мир ( ЈРМ ) и една Антитерористичка чета, како и Оклопно-механизираната чета.
Точно така, ЕБР е кај нас како што е Жандармеријата во Србија, само е разликата што кај нас доминира Израелското оружје т.е. Таворот и Негев. ПС Ја заборави и четата - ЛОГИСТИКА 1 чета ЈРМ, 3 чета Анти Тероризам, 5 Оклопна и 6 Логистика |
|
| |
Iko
Број на мислења : 503
| Предмет: Re: Жандармерија 11/4/2012, 23:21 | |
| Pa i ne bash....EBR kaj nas e ona shto vo R. Srbija se PJP edinicite...ne bash Zhandarmerijata...ne vikam deka nema koncepciska slichnost - no ne se bash isti....PJP e Srpskiot ekvivalent na EBR... | |
|
| |
SIG
| Предмет: Re: Жандармерија 11/4/2012, 23:24 | |
| Хм...Жандармеријава нема некоја единица со која би се споредила..баш се воено-полициска единица | |
|
| |
Iko
Број на мислења : 503
| Предмет: Re: Жандармерија 11/4/2012, 23:27 | |
| Zavisi so kakvi "ochi" gledash na nejzinata koncepciska postavenost....vekje objasniv vo eden prethoden post na ovaa tema - deka koncepciski, i po par vekovi odkoga se vospostaveni ovakviot tip na formacii - se vodi teoriska dilema (na svetsko nivo) dali Zhandarmerijata predstavuva "pomokjna Policija" (kako shto e koncepirana vo odreden broj na zemji koi ja imaat - vo konkretniov sluchaj i R. Srbija), ili pak istata treba da predstavuva "poslaba Armija" (kako shto e isto koncepirana vo drugi zemji koi ja imaat)...
Ova e vekovno stara dilema - koja do den-deneshen ne e seushte "razjasneta"...50-50....vo edni zemji e koncepirana shodno prviot postulat i zamisla - a vo drugi zemji shodno vtoriot.... | |
|
| |
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: Жандармерија 11/4/2012, 23:37 | |
| Во основа самото име Жандармерија алудира на Воено-полициска единица. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Жандармерија | |
| |
|
| |
| Жандармерија | |
|