Sosema greshish..."brat" Ljube ("polu-Hrvat koji smatra Hrvatsku isto svojom voljenom domovinom - kao i svoju Makedoniju, iz koje je kao slastičar stigo u nas Hrvata") - ja kopirashe za "Tigri"-te - od istiot promotiven poster na Hrvatskata para-voena formacija "ZNG" ("Zbor Narodne Garde") - a koi, istiot promotiven slogan go stvorija ushte vo letoto 1991-va - se razbira, kako kopija na Amerikanskiot original koj go spomnav...
Kolku se nagledav takvi pamfleti vo Pakrac, Daruvar, Nova Gradishka, okolinata na Vinkovci i Osjek, Borovo, i na kraj vo Vukovar..."Budi 'Zenga' - jer te Hrvatska zove!"...
Imavme obichaj - da so dechkite od 1-va Gardiska OMB od Belgrad - im gi ostavame istite pamfleti (raskrvaveni) vrz nivnite ubieni tela...da vidish kako fakjaa uplav potoa...
Tolku okolu toa deka "prvi" sme go koristele sloganov na Balkanot...kasnevme "samo" 10-set godini...so par ostanati oficeri vo GSh (a koi bevme site na boishtata vo Hrvatska) - koga gi vidovme potoa kaj nas letoto 2001-va - samo se iznasmeavme i isprevrtevme ochi...nebare istiot - "pomogna" vo pogolemo mobiliziranje na "gradskite dechki" vo ARM - koi si ja teraa "shemata" po kafulinjata vo Centar - dur nie se usmrduvavme od pot, chad i prav (a dosta od nas i liea svoja krv) vo rovchinjata kaj Vaksince, Lojane i koja se ne ostanata vukojebina...
Mi puka film od vakvi pet-parachki propagandni gluposti...na eden SAGLAM narod (a toa za zhal niti sme, niti nekogash sme bile - a ko shto mi stoi, nema ni da bideme) - NE mu treba "urgiranje" da si ja brani tatkovinata i da si gi chuva decata...SAMIOT ita vo boj za istoto...