| УБК - Управа за Безбедност и Контраразузнавање | |
|
+17Legija91 JKD beowulf Smrtnikot tigar Mrshajnoski meth kocov Makedon Subzero Alvar shady3 Генерал SIG Wolf Зоран marko.simonov 21 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: УБК - Управа за Безбедност и Контраразузнавање 12/2/2015, 23:05 | |
| - Frogfoot напиша:
- Нема грешка ако е ненамерно, инаку го познавам сопствеников на порталот и со сигурност можам да ти кажам дека е тежок преварант и политички поттрчко од Охридско, а живее во Австралија. Има направено мучки и кавги и со црквениот спор што се води таму... така да воошто не го ни посетувам овој сајт и немам намера да верувам ни 1% од напишаново.
Охрид конекшн. ______________________ Мијак 100 %
| |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: УБК - Управа за Безбедност и Контраразузнавање 12/2/2015, 23:15 | |
| - Зоран напиша:
- JKD напиша:
- Може некој да разјасни која е ПЕТТА а која ШЕСТА управа ??
Абе дете на вработени у МВР не име јасно па на мене и на тебе ке ни биде. Ај глеј си женски . Што ке ти униформи. Според текстот прептоставувам дека петта управа е нешто во врска со следење на комуникации, ако постои такво нешто... А шеста управа сите знаеме што е. |
|
| |
Зоран
| Предмет: Re: УБК - Управа за Безбедност и Контраразузнавање 12/2/2015, 23:16 | |
| - MISFIT напиша:
- Зоран напиша:
- JKD напиша:
- Може некој да разјасни која е ПЕТТА а која ШЕСТА управа ??
Абе дете на вработени у МВР не име јасно па на мене и на тебе ке ни биде. Ај глеј си женски . Што ке ти униформи. Според текстот прептоставувам дека петта управа е нешто во врска со следење на комуникации, ако постои такво нешто... А шеста управа сите знаеме што е. добро е имаш петка по логика. ______________________ Мијак 100 %
| |
|
| |
Smrtnikot
Број на мислења : 1272
| Предмет: Re: УБК - Управа за Безбедност и Контраразузнавање 12/2/2015, 23:28 | |
| - Зоран напиша:
- Smrtnikot напиша:
- Зоран напиша:
- Нашинциве далеку ама бистар поглед имаат ја читнете ја ФАЛАНГАТА
http://falanga.com.au/balkanot-se-trese---makedonija-vleguva-vo-vojna Глупости, глупости и само глупости. Глупости насекаде! кој дел ти го оценуваш за глупост , по мене текстот е политички неутален. Тоа е твое право и твое мислење и јас го почитувам тоа. Меѓутоа според мене текстот во целина е глупост, а посебно ќе издвојам некои делови. -Авторот на текстот јасно нагласува дека нема да завземе страна. Притоа обвинува одредено лице дека добивал информации од странски служби, без притоа да постави прашање како тие странски служби успеале да влезат во срцето на разузнавачко-безбедносниот систем на државата и да дојдат до такви класифицирани информации кои би биле толку битни, што според него може да доведат до вооружени дејствија. -Не е факт дека тие информации се добиени од странски служби, бидејќи признанието како такво не значи ништо се додека не се добијат конкретни докази кои укажуваат на тоа. - Исто така ги изостава прашањата кој е одговорен за тоа што наводни странски служби, како што тврди тој дошле до такви информации? - Дали некој ќе сноси одговорност поради несовесно и несоодветно вршење на должноста од областа на безбедноста и разузнавањето со што се овозоможило одредени странски служби да дојдат до вакви класифицирани информации? Бидејќи сите знаеме дека доколку ова се случеше во нормална држава, ќе имаше еден куп неотповикливи оставки од одговорни функционери. - Каква врска имаат сите тие етнички конфликти и недоразбирања што авторот ги спомнува, со ова моментално што се случува кога се што е објавено е поврзано со криминал, а не со етнички проблеми, недоразбирања и други сценарија? - Дали доколку лица на високи позиции или државни функции ја злоупотребуваат својата положба, вршат неовластени дејствија кои меѓу другото сериозно го нарушуваат и едно од основните човекови права, правото на приватност, а некој граѓанин има докази за тоа кој ги добил на било кој начин, не смее да ги објави само затоа што тоа може да доведе до одредени промени? Не, ако не успеал да сфати, тоа е ДОЛЖНОСТ на секој граѓанин. Патем нека наведе кој член во законот го квалификува објавувањето на докази за криминал како кривично дело. - За крај, не ми е јасно каде гледа тој некаква потенцијална опасност од вооружени дејствија, конфликт или војна. ______________________ "Through discipline comes freedom"
| |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: УБК - Управа за Безбедност и Контраразузнавање 12/2/2015, 23:45 | |
| Абе...тие прислушкуваат и големи земји како Германија,нели излезе дека САД ги прислушкувала сите европски земји,не па за нас...тоа не ме чуди,но барем можеле да влезат во траг на заев и компанија дека ќе им извадат такви документи,сигурно не е толку искусен тој да ќути да не каже на никој.. | |
|
| |
Smrtnikot
Број на мислења : 1272
| Предмет: Re: УБК - Управа за Безбедност и Контраразузнавање 12/2/2015, 23:52 | |
| - JKD напиша:
- Абе...тие прислушкуваат и големи земји како Германија,нели излезе дека САД ги прислушкувала сите европски земји,не па за нас...тоа не ме чуди,но барем можеле да влезат во траг на заев и компанија дека ќе им извадат такви документи,сигурно не е толку искусен тој да ќути да не каже на никој..
Зошто да не им извади кога законски тоа не смеат да го прават. Пред се кон лица кои не се потенцијална опасност да го загрозат уставниот поредок на државатa. Доколку оперативните работници утврдат дека одредено лице треба да биде прислушкувано, тогаш за тоа си има претходно утврдена постапка која е пропишана во новиот ЗКП, каде што се спроведува посебна истражна мерка "Тајно следење на комуникации". ______________________ "Through discipline comes freedom"
| |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: УБК - Управа за Безбедност и Контраразузнавање 15/2/2015, 15:49 | |
| | |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11101
| Предмет: Re: УБК - Управа за Безбедност и Контраразузнавање 15/2/2015, 17:13 | |
| BMW 760iL Security... што значи дека е блиндирано. Инаку пред некоја недела видов дека амбасадата на Р. Турција како службено возило на амбасадорот го користат најновиот модел на блиндирано BMW 7 (беше паркирано на плоштад кај рестораните, со истакнато знаменце), што ќе им е таков "тенк" во МК, само они си знаат. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Зоран
| Предмет: Re: УБК - Управа за Безбедност и Контраразузнавање 15/2/2015, 18:09 | |
| - Alvar напиша:
- BMW 760iL Security... што значи дека е блиндирано.
Инаку пред некоја недела видов дека амбасадата на Р. Турција како службено возило на амбасадорот го користат најновиот модел на блиндирано BMW 7 (беше паркирано на плоштад кај рестораните, со истакнато знаменце), што ќе им е таков "тенк" во МК, само они си знаат. Или добро знаат или чалам со големо М. ______________________ Мијак 100 %
| |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11101
| Предмет: Re: УБК - Управа за Безбедност и Контраразузнавање 15/2/2015, 18:16 | |
| Па добро, и америте користат блиндирани возила за нивните амбасадори во вакви региони (ако не секаде). ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: УБК - Управа за Безбедност и Контраразузнавање | |
| |
|
| |
| УБК - Управа за Безбедност и Контраразузнавање | |
|