| пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) | |
|
+46Спенсер dzole darkness Momak od Gjorce Panter JKD SIG apajko РИС BABUN Stamenov Dejan N ESN tose Smrtnikot assasian beowulf Legija91 volcko1 IgorM Iko MatrinJ Mrshajnoski viktor leopard marijana Goust tigar Alvar Subzero Генерал dejand Зоран Vitoria filip555 Desperado glorijamk tonin Волчко Тачка Wolf Profesionalec diverzant Makedon 1 AlexGreat 50 posters |
|
Автор | Порака |
---|
икс
Број на мислења : 81
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 8/5/2015, 14:26 | |
| Дечки, селективниов нели заврши, па ме интересира дали имате информации колку луѓе прошле со 24 дена. Праев муабет со некои луѓе они викаат дека ова бил најлесен селективен до сеа,па колку е тоа точно, не знам.Знам еден тип шо беше на овој селективен,ама неќам де го прашам пошо знам дека неман да ми одговори точно, него ке ми праи филмови како праеле по 10.000 склека, тројни салта и такви ствари. | |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 8/5/2015, 14:28 | |
| Tреба у теков на денов и или деновиве да има инфо што како | |
|
| |
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 8/5/2015, 14:36 | |
| Кажи ми ја бројката на поминати и ќе ти кажам колку бил лесен. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 8/5/2015, 15:03 | |
| Да не отварам уста,ама рачунај до 14/15 ден кога беше министерот на посета беа 190 кандидати,од 350... | |
|
| |
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 8/5/2015, 15:12 | |
| Нема цифра Заврши селективниот курс за прием на професионални војници во специјалните единици на АРМ Денес 08.05.2015 година заврши селективниот курс за прием на професионални војници во специјалните единици на АРМ. Селективниот курс започна на 14.04.2015 година и се реализираше во Центарот за обука „Пепелиште“ и Армискиот полигон „Криволак“. Селекцијата се изведе со цел да се изврши квалитетен, стручен и правилен избор на кандидатите. Кандидатите кои со успех го завршија селективниот курс се стекнаа со право да бидат дел од полкот за Специјални Операции. Во изминатите 24 дена од селекцијата кандидатите покажаа голема мотивираност и способност да издржат големи физички напори, успешно совладуваа вертикални и водени препреки, покажаа одлични резултати во работа под оптеретување и притисок и друго. Сертификатите за успешно завршен селективен курс на кандидатите им ги додели командатот на полкот за Специјални Операции и командантот на селективниот курс. http://www.arm.mil.mk/vesti/pso/2015/05/selektiven_zavrsetok.html | |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 8/5/2015, 15:14 | |
| или нашава генерација сме сите суперменовци,или нешто не било како треба...
нема цифра ама од ова што гледам 100ка има тука.. | |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 8/5/2015, 15:16 | |
| - Генерал напиша:
- Кажи ми ја бројката на поминати и ќе ти кажам колку бил лесен.
ТАКА Е ГЕНЕРАЛЕ ај да прошетаме по сртот на Матка 18 км е па да ми каже некој тешко лесно убаво или како е. Ако не ве мрзи симнете ги сликите да останат за спомен. ______________________ Мијак 100 %
| |
|
| |
Mrshajnoski
Број на мислења : 237
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 12/5/2015, 12:35 | |
| | |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 12/5/2015, 12:56 | |
| Ме чуди само како пуштиле жени да влезат. Не дискриминирам туку си го загрозуваат животот, а и на другите во единицата, а со тоа и задачата. Ако има исклучоци кои се доволно спремни секоя им чест |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 12/5/2015, 15:13 | |
| - MISFIT напиша:
- Ме чуди само како пуштиле жени да влезат. Не дискриминирам туку си го загрозуваат животот, а и на другите во единицата, а со тоа и задачата. Ако има исклучоци кои се доволно спремни секоя им чест
Има акции каде што понежниот пол е понеупадлив и ке ја заврши работата како треба. ______________________ Мијак 100 %
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) | |
| |
|
| |
| пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) | |
|