Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )

Go down 
+46
Спенсер
dzole
darkness
Momak od Gjorce
Panter
JKD
SIG
apajko
РИС
BABUN
Stamenov
Dejan N
ESN
tose
Smrtnikot
assasian
beowulf
Legija91
volcko1
IgorM
Iko
MatrinJ
Mrshajnoski
viktor
leopard
marijana
Goust
tigar
Alvar
Subzero
Генерал
dejand
Зоран
Vitoria
filip555
Desperado
glorijamk
tonin
Волчко
Тачка
Wolf
Profesionalec
diverzant
Makedon
1
AlexGreat
50 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 46 ... 88, 89, 90 ... 94 ... 100  Next
АвторПорака
JKD

JKD

Број на мислења : 3140

пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 89 Empty
ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 89 Empty15/4/2015, 23:18

чесноста тешко,лојалноста,еве ти пример-ќе го стаат да чува кампот,ако заспие-не е лојален на тимот,на единицата Very Happy
Вратете се на почетокот Go down
ESN

ESN

Број на мислења : 1594

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 89 Empty16/4/2015, 15:23

Абе јас шо кажав алпинизмот на селекцијата од секогаш го имало и ќе го има.Така го проверуваат стравот од висина,ако имаш нема да те чекаат ти сам да се откажеш туку инструкторите те испраќаат дома Twisted Evil

JKD

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 89 Empty16/4/2015, 15:24

ESN напиша:
Абе јас шо кажав алпинизмот на селекцијата од секогаш го имало и ќе го има.Така го проверуваат стравот од висина,ако имаш нема да те чекаат ти сам да се откажеш туку инструкторите те испраќаат дома Twisted Evil

ќе се пријавуваш ли војска за летово,доста држиш предавања на форумиве ? vojnik vesel
ESN

ESN

Број на мислења : 1594

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 89 Empty16/4/2015, 15:30

Секако секако ќе се дружиме,од берово само двајца сме од 96 генерацијата што го избираме тоа.

Momak od Gjorce

Број на мислења : 12354

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 89 Empty28/4/2015, 15:50

Одбележување на помен на загинатите припадници на единицата во Вејце

Денес 28.04.2015 година пред споменикот на загинатите припадници на баталјонот за Специјални Намени „ВОЛЦИ“ во касарната „Илинден“ беше одржан помен на загинатите припадници од единицата во Вејце.

Пред споменикот на загинатите Роберт Петковски, Бобан Трајковски, Миле Јаневски и Игор Костевски букет со свежо цвеќе положија припадниците од баталјонот, семејствата на загинатите, делегација на ГШ на АРМ, полкот за Специјални Операции, 1.механизирана пешадиска бригада, поранешни припадници на баталјонот за Специјани Намени (бСН), Единицата за брзо распоредување на МВР - „Тигар“, единици кои се лоцирани во касарната „Илинден“ и други.

Делегации од баталјонот како и од полкот за Специјални Операции положија свежо цвеќе на спомен обележјата во Македонска Каменица, Драчево, Бунарџик и Куманово. Како дел од одбележувањето на поменот во касарната „Илинден“ се реализираше доброволно дарување на крв каде беа собрани 30 крвни единици.

Во своето обраќање командантот на баталјонот за Специјални Намени изнесе дека овој ден не претставува само ден - помен, овој ден прерасна како нов ден на „волците“, ден за мотивација, ден на собирање на сите припадници, поранешни и сегашни, припадници кои што во своето срце ја носат Македонија. Тој напомена дека како најосновна вредност на единицата остануваат стандардите кои што се постигнати со пот и крв. Своето обраќање го заврши со пораката дека „Нема посвето нешто во ниеден момент во животот, да се живее, работи, твори и да се загине за својата Татковина, да се загине за и со своето семејство“, обраќајќи се директно кон припадниците на бСН, потенцираше: „Волци - нашето минато е нашето искуство, нашата сегашност е нашиот подарок, но нашата иднина е нашата мотивација“.

http://www.arm.mil.mk/vesti/pso/2015/04/pomen_vejce.html

пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 89 4m775jI

пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 89 DEjuUL8

пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 89 HK6QdJd

пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 89 PBhxxdq

пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 89 J13zVJL

пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 89 6Ou1JM6
Генерал

Генерал

Број на мислења : 2343

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 89 Empty30/4/2015, 18:14

JKD напиша:
Не ми се јасни неколку работи,веројатно ќе се најде некој да ги објасни...ги гледам видеата од селекциите на ЕСН,оние што се стари,и на нив се гледа дека има и во таа селекција,на пример,спуштање од мост,алпинизам,поминување на брзи реки со чамец,импровизиран напад и слично...е сега,можеби дел од ова им е познато или колку-толку го знаат оние кои се веќе во АРМ(на пример како да постапиш во случај на напад и слични работи) но не ми е јасно како и дали ги пуштаат не спремни,без нкакво знаење,да се спуштаат од мост,да управуваат чамец на брзи води ? јас од тоа што сум слушал алпинисти,кажуваат дека тоа не е играчка и дека треба припрема,учење,вежбање,прво на вештачки карпи па на помали карпи и слично...мислам,едно е авантуризам друго е реално да гледаш на работите,овие што се пријавија сега на конкурсот се повеќето млади луѓе кои освен војска немаат друго искуство(едино некој ако бил член на алпинистичко друштво или нуркачкко,ама ретки се тие што биле членови и на две такви друштва) како ќе пуштат да се спушта некој од мост,а немал никакво искуство,а не знам колку може да ги научат за 24 дена,иако сигурно 24 дена нема да ги учат  само една работа...?

Да се вратам со конструктивен пост. Значи за алпинизмот. Алпинизмот не е играчка убаво ти кажале. Но е страшно безбеден ако ги почитуваш правилата. При селекцијата не е целта да се провери колку се тие добри алпинисти ( затоа што 99 % немаат искуство ). Целта е да се провери стравот од висина. Истото е и спуштањето од мост. Во двете ситуации си осигуран од страна на екстремно искусен инструктор и твое е само да слушаш што ти се каже. Безбеден си максимално затоа што инструкторот ја контролира целата ситуација. Се надевам дека ќе имаш прилика да го пробаш ова. Вистинско уживање.

SIG

Број на мислења : 6117

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 89 Empty30/4/2015, 20:13

Генерале кај беше цело време те снема Very Happy
JKD

JKD

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 89 Empty30/4/2015, 20:26

На терен Razz се шалам.

Фала Генерал,а разговарав со едно типче што си е малце фалбаџија,фали ме усто да не те расчепам тип,и му викам,ви кажуваа иструкции,ви објаснуваа,и вика не бе само те пушта и тоа е тоа,ништо не ти објаснува...мада не верувам да е така(и ти потврди дека не е така) пошто не е ова аматерски клуб,па и аматерски да е нема туку-така да те пушти без да ти објасни како што функционира...
Генерал

Генерал

Број на мислења : 2343

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 89 Empty30/4/2015, 21:03

JKD напиша:
На терен Razz се шалам.

Фала Генерал,а разговарав со едно типче што си е малце фалбаџија,фали ме усто да не те расчепам тип,и му викам,ви кажуваа иструкции,ви објаснуваа,и вика не бе само те пушта и тоа е тоа,ништо не ти објаснува...мада не верувам да е така(и ти потврди дека не е така) пошто не е ова аматерски клуб,па и аматерски да е нема туку-така да те пушти без да ти објасни како што функционира...

Нема ни што да му објаснува. Осигуран си со целата опрема. Инструкторо ја контролира брзината на спуштање затоа што тој ја има „осмицата“ во рака. Твое е само да не се плашиш и маааалку да знаеш како да се поставиш да не дојде до некоја ситна повреда ( да се залепиш како слика на карпите ) Smile

Инаку бев малку работно ангажиран.

Зоран

Број на мислења : 3805

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 89 Empty3/5/2015, 22:20

Генерал напиша:
JKD напиша:
На терен Razz се шалам.

Нема ни што да му објаснува. Осигуран си со целата опрема. Инструкторо ја контролира брзината на спуштање затоа што тој ја има „осмицата“ во рака. Твое е само да не се плашиш и маааалку да знаеш како да се поставиш да не дојде до некоја ситна повреда ( да се залепиш како слика на карпите ) Smile

Инаку бев малку работно ангажиран.
Добре ни дојде пак.

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 89 Empty

пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )
Вратете се на почетокот 
Страна 89 of 100Отиди на страна : Previous  1 ... 46 ... 88, 89, 90 ... 94 ... 100  Next
 Similar topics
-
» Војник по договор - работа