|
|
| пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) | |
|
+46Спенсер dzole darkness Momak od Gjorce Panter JKD SIG apajko РИС BABUN Stamenov Dejan N ESN tose Smrtnikot assasian beowulf Legija91 volcko1 IgorM Iko MatrinJ Mrshajnoski viktor leopard marijana Goust tigar Alvar Subzero Генерал dejand Зоран Vitoria filip555 Desperado glorijamk tonin Волчко Тачка Wolf Profesionalec diverzant Makedon 1 AlexGreat 50 posters | |
Автор | Порака |
---|
Legija91
Број на мислења : 1330
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 24/3/2015, 18:02 | |
| Ова книга е ? Мислам целата ли е ваква, да ја прочитам ? ______________________ If you're going throw hell, keep going.
| |
| | | Panter
Број на мислења : 452
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 24/3/2015, 23:09 | |
| - Legija91 напиша:
- Ова книга е ?
Мислам целата ли е ваква, да ја прочитам ? Da kniga e na linkot vo elektronska forma ja procitav vcera za 2-3 sati,ne e kao na slikata vo cela kniga tekstot ali dobra e. | |
| | | Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 25/3/2015, 18:01 | |
| | |
| | | Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 27/3/2015, 14:56 | |
| Кондицирање во нуркањеВо периодот од 23.03.2015 до 27.03.2015 година во водите на Охридското езеро дел од припадниците на баталјонот за Специјални Намени од составот на полкот за Специјални Операции реализираат кондицирање во нуркање. Високото ниво на подготвеност, нуркачите редовно го одржуваат поради степенот на опасност на кој се изложуваат со секое зануркување. Редовното кондицирање во нуркање овозможува припадниците на баталјонот за Специјални Намени да ја усовршат својата подготвеност во ракувањето со опремата за нуркање која им е на располагање а воедно и да го одржат високото ниво на физичка подготвеност кое е неопходно за ваков вид на обука. http://www.arm.mil.mk/vesti/pso/2015/03/kondiciono_nurkanje.html | |
| | | JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 28/3/2015, 00:47 | |
| стара слика...тој што не му е заматено лицето е Урко. | |
| | | ESN
Број на мислења : 1594
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 28/3/2015, 17:41 | |
| Џкд пак си чепкал по кајгана ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
| | | JKD
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 1/4/2015, 17:02 | |
| Не ми се јасни неколку работи,веројатно ќе се најде некој да ги објасни...ги гледам видеата од селекциите на ЕСН,оние што се стари,и на нив се гледа дека има и во таа селекција,на пример,спуштање од мост,алпинизам,поминување на брзи реки со чамец,импровизиран напад и слично...е сега,можеби дел од ова им е познато или колку-толку го знаат оние кои се веќе во АРМ(на пример како да постапиш во случај на напад и слични работи) но не ми е јасно како и дали ги пуштаат не спремни,без нкакво знаење,да се спуштаат од мост,да управуваат чамец на брзи води ? јас од тоа што сум слушал алпинисти,кажуваат дека тоа не е играчка и дека треба припрема,учење,вежбање,прво на вештачки карпи па на помали карпи и слично...мислам,едно е авантуризам друго е реално да гледаш на работите,овие што се пријавија сега на конкурсот се повеќето млади луѓе кои освен војска немаат друго искуство(едино некој ако бил член на алпинистичко друштво или нуркачкко,ама ретки се тие што биле членови и на две такви друштва) како ќе пуштат да се спушта некој од мост,а немал никакво искуство,а не знам колку може да ги научат за 24 дена,иако сигурно 24 дена нема да ги учат само една работа...? | |
| | | ESN
Број на мислења : 1594
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 1/4/2015, 19:40 | |
| - JKD напиша:
- Не ми се јасни неколку работи,веројатно ќе се најде некој да ги објасни...ги гледам видеата од селекциите на ЕСН,оние што се стари,и на нив се гледа дека има и во таа селекција,на пример,спуштање од мост,алпинизам,поминување на брзи реки со чамец,импровизиран напад и слично...е сега,можеби дел од ова им е познато или колку-толку го знаат оние кои се веќе во АРМ(на пример како да постапиш во случај на напад и слични работи) но не ми е јасно како и дали ги пуштаат не спремни,без нкакво знаење,да се спуштаат од мост,да управуваат чамец на брзи води ? јас од тоа што сум слушал алпинисти,кажуваат дека тоа не е играчка и дека треба припрема,учење,вежбање,прво на вештачки карпи па на помали карпи и слично...мислам,едно е авантуризам друго е реално да гледаш на работите,овие што се пријавија сега на конкурсот се повеќето млади луѓе кои освен војска немаат друго искуство(едино некој ако бил член на алпинистичко друштво или нуркачкко,ама ретки се тие што биле членови и на две такви друштва) како ќе пуштат да се спушта некој од мост,а немал никакво искуство,а не знам колку може да ги научат за 24 дена,иако сигурно 24 дена нема да ги учат само една работа...?
Епа тоа ти е ризикот да се проверат.Никој од дечките што се на селекцијата не се спремни за тоа,еве еден пример селекцијата за гигн има виснат дечките на мост заврзани со јаже на нозете и треба да рипаат како банџи за да докажат дека немаат страв од висина.Тие што не го прават тоа се враќаат дома,овде случајот каде волците со спуштање од мост е иста работа ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
| | | JKD
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 1/4/2015, 19:53 | |
| Океј тоа ајде од клипот што го гледав само се спушта/го спуштаат,можеби не треба некое знаење,ама алпинизам не е шала...си има техники,кола да возиш треба да внимаваш,да знаеш 100 работи а не алпинизам или да управуваш чамец на брзи води...тоа ми е муабетот. | |
| | | икс
Број на мислења : 81
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 1/4/2015, 20:05 | |
| На престојниов селективен такви работи излеа ке нема.
| |
| | | Sponsored content
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) | |
| |
| | | | пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете да одговарате на темите во форумот
| |
| |
| |