| пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) | |
|
+46Спенсер dzole darkness Momak od Gjorce Panter JKD SIG apajko РИС BABUN Stamenov Dejan N ESN tose Smrtnikot assasian beowulf Legija91 volcko1 IgorM Iko MatrinJ Mrshajnoski viktor leopard marijana Goust tigar Alvar Subzero Генерал dejand Зоран Vitoria filip555 Desperado glorijamk tonin Волчко Тачка Wolf Profesionalec diverzant Makedon 1 AlexGreat 50 posters |
|
Автор | Порака |
---|
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 30/8/2014, 14:50 | |
| - MISFIT напиша:
- Волци уште го чуваат претседателот или некои други го "должат"?
Уште. | |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 30/8/2014, 14:51 | |
| | |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 30/8/2014, 14:53 | |
| Ja ко што знам тоа е работа на МВР | |
|
| |
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 30/8/2014, 15:01 | |
| Обезбедувањето на функционерите во Македонија е комплицирано. Често се случува функционерите кои имаат обезбедување да си доведат свои „дечки“ и истите да добијат вработување во одредена институција која е официјално задолжена за нивно обезбедување. Конкретно за Претседателот имаме комбинација од обезбдување од МВР и АРМ. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 30/8/2014, 15:04 | |
| Значи е тим од обучени телохранители без разлика во која единица им се документите. |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 30/8/2014, 15:41 | |
| Знам дека Волците уште го чуваат,ради тоа што на другар татко му го префрлиле сега на обезбедување на претседателот,а он е во Волците.Е сега дали е комбинација или не,не знам.
Кај нас како што успеав да пребарам,имаме посебна агенција за обезбедување,но таа е исто мистериозна односно нема нигде информации за неа..ни како се влага,ни што е обуката,ни ништо..за разлика од кај Србите на пример,кои имаат и клип на јутуб... | |
|
| |
tose
Број на мислења : 160
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 30/8/2014, 16:29 | |
| Претседателот,Премиерот и уште неколку функционери на кој по службена должност им следува обезбедување, ги обезбедува МВР или управата која е позната како 6та управа.Можеби некој бил од армијата или па од цивилство како што кажа генералот... си го донел функционерот,тогаш зима решение за во МВР и се вработува во таа управа Волците даваат надворешно физичко обезбедување(стража) на вилата на Претседателот | |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 30/8/2014, 16:40 | |
| 6та управа е уствари ДБК.Какви се не муабети се кружат за нив... еден другар ми вика,знаеш ли дека тие од 6та управа можат да убијат човек и да не одговараат за тоа | |
|
| |
tose
Број на мислења : 160
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 30/8/2014, 16:45 | |
| оддел за обезбедување,познат како 6та управа нема врска со УБК,и тоа што другарти ти го кажал нема врска не се агенти 007 значи како што кажав обезбедуваат ВИП и одговараат пред законот исто како и секој граѓанин на РМ | |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 30/8/2014, 17:30 | |
| - tose напиша:
- оддел за обезбедување,познат како 6та управа нема врска со УБК,и тоа што другарти ти го кажал нема врска
не се агенти 007 значи како што кажав обезбедуваат ВИП и одговараат пред законот исто како и секој граѓанин на РМ Оп ајде отварајне нова тема се зезам Него 6-та управа иде после 5-та или ја незнам да бројам? Се знае што се другите управи? |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) | |
| |
|
| |
| пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) | |
|