Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )

Go down 
+46
Спенсер
dzole
darkness
Momak od Gjorce
Panter
JKD
SIG
apajko
РИС
BABUN
Stamenov
Dejan N
ESN
tose
Smrtnikot
assasian
beowulf
Legija91
volcko1
IgorM
Iko
MatrinJ
Mrshajnoski
viktor
leopard
marijana
Goust
tigar
Alvar
Subzero
Генерал
dejand
Зоран
Vitoria
filip555
Desperado
glorijamk
tonin
Волчко
Тачка
Wolf
Profesionalec
diverzant
Makedon
1
AlexGreat
50 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 29 ... 54, 55, 56 ... 77 ... 100  Next
АвторПорака
Legija91

Legija91

Број на мислења : 1330

пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 55 Empty
ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 55 Empty5/6/2014, 18:16

Јас мислам дека главна причина се парите, да се има пари одамна ќе се сменеа калашите.
Ипак за мала армија како нашата не би требало да биде проблем да се купат неколку илјади модерни парчиња оружје.
Што не се стари над 15-20 години.

Имам сосед ренџер, дечкото ми имаше кажувано.Вика пукам со пушка стара 20 години (м70), толку е раз*ебана што после чистење целата си е убаво склопена и на со нишан добро стои, на стрелиште куршумот заскитува 2-3 цм на 10 метри.Вика со истата пушка пукавме 4 момци, не е до мене до калашот беше.

Треба да се за размислат М4-ки и негови варијанти, и г-36ки

Број на мислења : 2558

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 55 Empty5/6/2014, 19:45

И за калашот важи каде е изработен ,Русија , Југославија , Бугарија .... не се сите со ист квалитет .
АК-12 како замена за стариот добар .....
https://www.youtube.com/watch?v=4wA-senNPqY
Вратете се на почетокот Go down
Генерал

Генерал

Број на мислења : 2343

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 55 Empty5/6/2014, 23:16

Милион пати споредувано и секогаш останува нешто за и нешто против за едната и за другата. Лично јас подобро ми легна М4. И тоа не затоа што е којзнае колку поквалитетна туку затоа што има прилагодлив кундак па си ја наместив според мене. Значи ништо посебно што не може да се изведе со мала модификација ( замена на кундакот ) и кај М70. Но сепак тоа малку за мене беше доволно оваа пушка да ги добие моите симпатии. За М70 нема да измислувам топла вода. Можам само да кажам дека познавам една жива легенда на бСН ( кој е за мене е репер за експерт ) кој моментално е на печалба во Ирак ( како приватно обезбедување бидејќи своеволно ја напушти АРМ ) и кој иако има огромен избор користи М70.

Legija91

ПишувањеПредмет: (   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 55 Empty6/6/2014, 12:21

Не викам дека е лоша 70-ката, ама биди искрен, дека за мала армија како нашата може да се купат неколку илјади поубави пушки што не се стари 15-20 години.

Мене лично ќејфот ми го прави 70ката.Незнам зошто, и јас да би требал да одбирам би зел калаш или негова копија.
А тоа што го кажав дека има многу повеќе пушки што се подобри од 70ката , мислам дека е точно.

Не за џабе Русите прават нови варијанти на калаш, со што одамна ја заменија 47-цата

Гостин

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 55 Empty6/6/2014, 12:29

JKD напиша:
MISFIT напиша:
Дали некој знае зошто уште нашите специјалци користат калаши и варијации на истите? Дали имаат некоја сентиментална вредност или во правите раце можат да бидат навистина ефективни или само Гујо нема паи?
Според мои информации Спецназ сеуште користат варијанти на калашот или Абакан AN-94 што би требало да значи дека може да биде ефикасен. Колку што знам Американците ги одржуваат во живот стереотипите за Калашот...
Зошто М4-ките им се дадени на Ренџерите?

Затоа што се специјалци,зошто може ?

За калашите ќе ти одговори некој друг.

А Волците не се? Нели би било добро најквалитетните пушки да се дадат на најквалитетната единица? Ама ете има јаки аргументи и за  Калашите затоа прашувам.

Legija91 напиша:
Имам сосед ренџер, дечкото ми имаше кажувано.Вика пукам со пушка стара 20 години (м70), толку е раз*ебана што после чистење целата си е убаво склопена и на со нишан добро стои, на стрелиште куршумот заскитува 2-3 цм на 10 метри.Вика со истата пушка пукавме 4 момци, не е до мене до калашот беше.

Нема ли начин некако да се подеси цевката на мајстор или нешто слично? Или нови цевки?

Генерал напиша:
Милион пати споредувано и секогаш останува нешто за и нешто против за едната и за другата. Лично јас подобро ми легна М4. И тоа не затоа што е којзнае колку поквалитетна туку затоа што има прилагодлив кундак па си ја наместив според мене. Значи ништо посебно што не може да се изведе со мала модификација ( замена на кундакот ) и кај М70. Но сепак тоа малку за мене беше доволно оваа пушка да ги добие моите симпатии. За М70 нема да измислувам топла вода. Можам само да кажам дека познавам една жива легенда на бСН ( кој е за мене е репер за експерт ) кој моментално е на печалба во Ирак ( како приватно обезбедување бидејќи своеволно ја напушти АРМ ) и кој иако има огромен избор користи М70.

Дали некој знае колку е издржлива М4-ката на надворешни услови? АК-47 е репер за издржливост и пукање веднаш после вадење од песок или вода...
JKD

JKD

Број на мислења : 3140

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 55 Empty6/6/2014, 14:43

MISFIT напиша:
JKD напиша:
MISFIT напиша:
Дали некој знае зошто уште нашите специјалци користат калаши и варијации на истите? Дали имаат некоја сентиментална вредност или во правите раце можат да бидат навистина ефективни или само Гујо нема паи?
Според мои информации Спецназ сеуште користат варијанти на калашот или Абакан AN-94 што би требало да значи дека може да биде ефикасен. Колку што знам Американците ги одржуваат во живот стереотипите за Калашот...
Зошто М4-ките им се дадени на Ренџерите?

Затоа што се специјалци,зошто може ?

За калашите ќе ти одговори некој друг.

А Волците не се? Нели би било добро најквалитетните пушки да се дадат на најквалитетната единица? Ама ете има јаки аргументи и за  Калашите затоа прашувам.

Legija91 напиша:

Ц,цел ПСО има м4ки.А во нив се ренџери и волците.

За издржливост мислам дека м4 неможе со калашот..

Нема ли начин некако да се подеси цевката на мајстор или нешто слично? Или нови цевки?

Генерал напиша:

Дали некој знае колку е издржлива М4-ката на надворешни услови? АК-47 е репер за издржливост и пукање веднаш после вадење од песок или вода...
Гостин
Гостин

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 55 Empty7/6/2014, 18:17

Уште едно прашање, зошто некои луѓе ја држат пушката за шаржерот? Неможам да најдам јасен одговор на интернет.
Генерал

Генерал

Број на мислења : 2343

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 55 Empty7/6/2014, 19:28

За подобра контрола. Кога ќе имаш прилика да пукаш сам ќе заклучиш како ти лежи најдобро.

Legija91

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 55 Empty8/6/2014, 02:09

Сега кога се рашарав по темата да прашам, на нетов читам БТР-80ките нашите, ги кроситат специјалците.
На пСО се доделени така ли ?

Momak od Gjorce

Број на мислења : 12354

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 55 Empty8/6/2014, 11:50

Од секогаш 80-ките биле на ПСО за 70-ките на 1МПБ
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 55 Empty

пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )
Вратете се на почетокот 
Страна 55 of 100Отиди на страна : Previous  1 ... 29 ... 54, 55, 56 ... 77 ... 100  Next
 Similar topics
-
» Војник по договор - работа