| пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) | |
|
+46Спенсер dzole darkness Momak od Gjorce Panter JKD SIG apajko РИС BABUN Stamenov Dejan N ESN tose Smrtnikot assasian beowulf Legija91 volcko1 IgorM Iko MatrinJ Mrshajnoski viktor leopard marijana Goust tigar Alvar Subzero Генерал dejand Зоран Vitoria filip555 Desperado glorijamk tonin Волчко Тачка Wolf Profesionalec diverzant Makedon 1 AlexGreat 50 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Alvar
Број на мислења : 11102
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 30/5/2014, 16:28 | |
| Сеуште има понуда на современи униформи кои се во woodland камуфлажа. Дел од американските специјални единици ги носат и покрај што имаат на располагање MARPAT и MULTICAM. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
ESN
Број на мислења : 1594
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 31/5/2014, 13:25 | |
| - Alvar напиша:
- Сеуште има понуда на современи униформи кои се во woodland камуфлажа. Дел од американските специјални единици ги носат и покрај што имаат на располагање MARPAT и MULTICAM.
Епа тоа е тоа другар квалитетот.Нашите волци ги обожаваат бидејќи се многу комфортни,флексибилни и издржливи.Девгру,82 аирборне сеуште ги носат м102 woodland. ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 31/5/2014, 17:09 | |
| MARSOC исто (момциве доле). Ми се чини дека пружа далеку подобра камуфлажа од новата униформа. Говорам за нашата вегетација. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
ESN
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 31/5/2014, 17:51 | |
| Епа таа е таа истата што ја користат псо.Само горниот дел е пола блуза, пола униформа.Ние такво нешто немаме инаку долниот дел панталоните се исти ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
Wolf
Број на мислења : 115
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 2/6/2014, 00:55 | |
| исти вакви стигнаа пред 2-3 години, нови со џебови на рацете, по квалитет подобри од нашиве. | |
|
| |
ESN
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 2/6/2014, 13:02 | |
| другар како шо кажав нашите од псо ја носат последниот модел на м102 американската woodland само ние ги немаме овие борбени блузи кај нас си е само комплетот на кошула и панталони. ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 2/6/2014, 15:58 | |
| Се користат во пСО ACH/MICH шлемови (како овие погоре), или само PASGT? ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
ESN
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 2/6/2014, 17:14 | |
| Го имаат го имаат не се секирај. ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
ESN
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 2/6/2014, 17:16 | |
| Се нервирам имав една слика од еден волк со американската м102 на вежба како се поздравува со фатмир бесими.М102 последниот модел со џебови на рацете и лепенка за амблемот ама неможам да ја најдам.Некој ако ја најде има пиво ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
Wolf
Број на мислења : 115
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 2/6/2014, 19:54 | |
| [img] [/img] | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) | |
| |