| пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) | |
|
+46Спенсер dzole darkness Momak od Gjorce Panter JKD SIG apajko РИС BABUN Stamenov Dejan N ESN tose Smrtnikot assasian beowulf Legija91 volcko1 IgorM Iko MatrinJ Mrshajnoski viktor leopard marijana Goust tigar Alvar Subzero Генерал dejand Зоран Vitoria filip555 Desperado glorijamk tonin Волчко Тачка Wolf Profesionalec diverzant Makedon 1 AlexGreat 50 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 28/5/2014, 16:40 | |
| „Воена делегација на Вооружените сили на Литванија во посета на полкот за специјални операции“ Денес 28.05.2014 година делегација на Вооружените сили на Литванија придружувана од Државниот секретар во МО Сашо Стефаноски, беше во посета на полкот за специјални операции(пСО). Делегацијата нa Вооружените сили на Литванија предводена од Маријус Величка Заменик министер за национална одбрана, беше дочекана од страна на командантот на пСО, бригадниот генерал Васко Ѓурчиновски. По средбата, беше презентирана мисијата на пСО, структурата, опремата, како и стекнатите искуства од мисиите каде учествувала единицата. Посетата продолжи со обиколка на тактичко техничкиот збор каде беа изложени вооружувањето и опремата кои ги користи пСО. Пред гостите беше демонстрирана употребата на повеќенаменската алпинистичка кула. Гостите во разговор со командантот на ПСО ја изразија својата благодарност, потенцирајќи го високото ниво на подготвеност кое беше демострирано од страна на припадниците на пСО. http://www.arm.mil.mk/vesti/pso/2014/05/poseta_delegacija_pso.html | |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 28/5/2014, 17:19 | |
| И шо беше финтава на посетава? | |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 28/5/2014, 17:23 | |
| Имале некоја средба замениците на министрите на обете држава,нешто се договарале кололу соработка на ВА и некое школо на балтикот со седиште во Естонија,и на поминување во пСО,у кратки црти ништо важно | |
|
| |
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 28/5/2014, 17:53 | |
| Коментар за последната слика: Нема сила што ќе ги убеди да ја сменат униформата ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 28/5/2014, 20:20 | |
| - Генерал напиша:
- Коментар за последната слика:
Нема сила што ќе ги убеди да ја сменат униформата До толку се лоши новите униформи,или едноставно се приврзани за овие..? | |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 28/5/2014, 20:52 | |
| - JKD напиша:
- Генерал напиша:
Нема сила што ќе ги убеди да ја сменат униформата До толку се лоши новите униформи,или едноставно се приврзани за овие..? Си ја носел па да кажеш. Имама другар кој гордо ја носи и дома и на служба секаде каде треба и вели не е лоша? ______________________ Мијак 100 %
| |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 28/5/2014, 20:55 | |
| - Зоран напиша:
- JKD напиша:
- Генерал напиша:
Нема сила што ќе ги убеди да ја сменат униформата До толку се лоши новите униформи,или едноставно се приврзани за овие..? Си ја носел па да кажеш. Имама другар кој гордо ја носи и дома и на служба секаде каде треба и вели не е лоша? Ама ти имаш некој проблем со читањето очигледно. прашалникот-? е знак за прашање...прашав,а не кажав дека е лоша. | |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 28/5/2014, 21:04 | |
| - JKD напиша:
- Зоран напиша:
- JKD напиша:
- Генерал напиша:
Нема сила што ќе ги убеди да ја сменат униформата До толку се лоши новите униформи,или едноставно се приврзани за овие..? Си ја носел па да кажеш. Имама другар кој гордо ја носи и дома и на служба секаде каде треба и вели не е лоша? Ама ти имаш некој проблем со читањето очигледно.
прашалникот-? е знак за прашање...прашав,а не кажав дека е лоша. Прв пат комнетар на место ! Се извинувам. ______________________ Мијак 100 %
| |
|
| |
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 29/5/2014, 01:07 | |
| Не дека се лоши новите, ама старите униформи ( зборувам за пСО ) имаат сентиментална вредност. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
ESN
Број на мислења : 1594
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 30/5/2014, 16:10 | |
| оваа американската униформа волците ја носат уште 1994 така да во овие 20 години волците подобра униформа не најдоа затоа и долго долго време ќе си ја носат.Правата верзија беше м81 а сега ја носат новата м102. ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) | |
| |
|
| |
| пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) | |
|