Нека остане во историјата дека формирањето почна во 1993 година а официјално е создадена во 1994 година на 1 март од ген Стојановски, прва борбена мисија само два месеца по формирањето и така.позз
Gledam deka imame pripadnici od Volcite i toa go pozdravuvam. Bi sakal da go prasam pripadnikot za kakva borbena misija se rabotelo iako mi e jasno deka za detalite nesmee da se zboruva barem povrsno da ni objasni.
Знам дека Волците имат добиено награди за нивните упешни мисии извршено во ирак,но дали ќе може некој да ми каже кои се тие и за што се добиени.Поздрав
______________________ Success is how high you bounce when you hit bottom.
Дали некој знае дали е можно овие видеа да се најдат во подобра резолуција? Или пак на овие видеа да им се подобри резолуцијата? некој програм,начин ? Фала
Го имам и јас CD-то, на некој вежби и јас учествувам,но сите се прашуваат дали вака вежбаат“Волците“ ? Во суштина ДА но не секогаш како на филм . Имало и обуки каде сме правеле склекови во кал но не секогаш.Имаше една вежба во 1995 Септември во Маврово 4 дена врнеше и тие денови бевме водени нон-стоп,немаше каде да се сушиме и тоа што ни беше суво се на- мокри.Имало денови на терен кога 5-6 дена јадевме само конзерви (риба ,нарезак и паштета) Воениот затвор најчесто го користевме за обука (прикажан е на вториот клип) за упад во простории Но ќе кажам следно: како што имаше другарство во таа единица НЕМА НИГДЕ !!!! Толку се дружевме што еден за друг не се штедевме ќе наведам само еден пример: за еден колега(со девојка бил) што беше закачан од вратари од кафич до кино Култура се собравме 42 колеги и отидовме да се “разбереме“ ,по два дена се разбрало и пред строј не собира командантот и прашува кој биле ќе ги бркам од работа и сите се јавуваме , не кара така едно 10-15 мин. пред строј и вика влезете во уч- илница.Ние влегуваме со наведнати глави ,седнуваме,он влегува по 5 мин и прашува дали има повредени ,ние викаме нема И почнува да се смее и вика ако имаше јас да го досуредам.Вака ми се допаѓа кога сите сте сложни.И не бевме казнети. Пак ќе кажам, не е се во силата ако се нема ДРУГАРСТВО. позз
Sponsored content
Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )