| пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) | |
|
+46Спенсер dzole darkness Momak od Gjorce Panter JKD SIG apajko РИС BABUN Stamenov Dejan N ESN tose Smrtnikot assasian beowulf Legija91 volcko1 IgorM Iko MatrinJ Mrshajnoski viktor leopard marijana Goust tigar Alvar Subzero Генерал dejand Зоран Vitoria filip555 Desperado glorijamk tonin Волчко Тачка Wolf Profesionalec diverzant Makedon 1 AlexGreat 50 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Alvar
Број на мислења : 11102
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 4/4/2012, 12:20 | |
| Армиските специјалци добиваат нов командант Полковникот Павле Арсоски, кој досега ја извршуваше должноста началник на штаб на Полкот за специјални операции (пСО) на АРМ денеска ќе ја презема должноста командант на единицата. Тој ја презема функцијата која досега ја вршеше полковникот Зоран Додевски. Примопредавањето на должноста ќе се одржи денеска во 11 часот во касарната "Илинден" во Скопје, во присуство на началникот на ГШ на АРМ, генерал мајор Горанчо Котески. http://www.plusinfo.mk/vest/39000/Armiskite-specijalci-dobivaat-nov-komandantСо среќа! | |
|
| |
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 4/4/2012, 12:37 | |
| Нека му е со среќа :<3: ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 4/4/2012, 13:10 | |
| И по бројни успеси и пофалби да го памтиме! | |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 4/4/2012, 13:18 | |
| | |
|
| |
Волчко
Број на мислења : 88
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 4/4/2012, 13:34 | |
| Спрема мене овој човек е најзаслужен за оваа работа и дека би требал големи успеси да достигне.Нека му е среќно ! ______________________ Success is how high you bounce when you hit bottom.
| |
|
| |
SIG
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 4/4/2012, 14:00 | |
| Човеков го имам видено на промотивни видеа на Волците кои се вртеа по телевизииве.. | |
|
| |
Волчко
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 4/4/2012, 14:04 | |
| Орце што беше командант на специјалната единица Волци е ставен заменик командант на ПСО,а друг е ставен на негово место како командант на единицата за специјални намени Волци. ______________________ Success is how high you bounce when you hit bottom.
| |
|
| |
SIG
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 4/4/2012, 14:08 | |
| Значи вака, Волците и Ренџерите кои го творат пСО, имаат засебни команданти кои пак се подредени на ново назначениов Арсоски кој е командант на самиот пСО така? | |
|
| |
Волчко
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 4/4/2012, 15:37 | |
| Да да Волците си имат свој командат и заменик командант Ренџерите исто,а Арсовски е командант на целиот полк. ______________________ Success is how high you bounce when you hit bottom.
| |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 4/4/2012, 18:07 | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) | |
| |