Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„

Go down 
+14
Спенсер
tose
KKikoMKD
skopjanec
leopard
JKD
Mrshajnoski
legend1979
Зоран
Profesionalec
Генерал
SIG
Momak od Gjorce
AlexGreat
18 posters
Отиди на страна : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11 ... 17  Next
АвторПорака
legend1979

legend1979

Број на мислења : 48

Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ - Page 5 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„   Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ - Page 5 Empty18/11/2013, 11:40

Fala. Samo MVR ima UAVs?
Вратете се на почетокот Go down
SIG

SIG

Број на мислења : 6117

ПишувањеПредмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„   Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ - Page 5 Empty18/11/2013, 12:06

Има и АРМ ама Скајларк..
Зоран

Зоран

Број на мислења : 3805

ПишувањеПредмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„   Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ - Page 5 Empty18/11/2013, 13:51

legend1979 напиша:
Fala. Samo MVR ima UAVs?
Sto velat Shvedskite izvori.
Ima nekoj letala so nalik na helikopteri so 4 preki.

legend1979

legend1979

ПишувањеПредмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„   Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ - Page 5 Empty18/11/2013, 17:07

I oni imaa problem za nabavka na novi helikopteri. Pred nekolku godini bea kupeni 20 A-109LUH i 15 UH-60M Black Hawk. Nema borbeni helikopteri imase 20 BO-105CBS nauruzani so cetiri T.O.W. denes se povleceni od operativna sostojba.
SIG

SIG

Број на мислења : 6117

ПишувањеПредмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„   Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ - Page 5 Empty18/11/2013, 18:39

Значи само транспортна хеликоптерска ескадрила, а за воздушна поддршка користат само Грипени?
Гостин
Гостин

ПишувањеПредмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„   Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ - Page 5 Empty18/11/2013, 18:52

Momak od Gjorce напиша:
Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ - Page 5 Azrh
Јас повеќе сум за hermes 950 или MQ-9 Reaper со сите негови инсталации за оружје.
legend1979

legend1979

ПишувањеПредмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„   Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ - Page 5 Empty18/11/2013, 19:55

Samo transportni helikopteri i borbeni avioni, Gripen. 1995, testiraa dva AH-64A Apache i eden Mi-28 Havoc. Sveganite poveke bea za ruskiot :-) zatoa sto na gaganje amerikanskiot Apache promasi meti :-o ama na kraj kupea 120 tenkovi, Leopard II. 1998, pak im dojde za nabavka za borbeni helikopteri i testiraa Tiger. Bea zadovolni od nego ama nisto ne se sluci. Zapnale za Gripen i nema prioritet za borbeni helikopteri. Jas koga sluzev vojska vo Svedska se utepav gledanje BO-105CBS, Super Puma, KV-107, AB-204, AB-206 i TH-55. Denes samo Super Puma letaat. Drugite se povleceni od upotreba.
legend1979

legend1979

ПишувањеПредмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„   Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ - Page 5 Empty18/11/2013, 19:56

Jas go sakam Predator.
legend1979

legend1979

ПишувањеПредмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„   Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ - Page 5 Empty18/11/2013, 20:07

Mene mi e cudno da MVR koristi voeni helikopteri kako Mi-171 i Mi-17V-5! Neka napravat zamena: dvata Hueys vo MVR i dvata Mi-171 i dvata Mi-17V-5 vo STH :-)
Генерал

Генерал

Број на мислења : 2343

ПишувањеПредмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„   Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ - Page 5 Empty18/11/2013, 20:25

legend1979 напиша:
Mene mi e cudno da MVR koristi voeni helikopteri kako Mi-171 i Mi-17V-5! Neka napravat zamena: dvata Hueys vo MVR i dvata Mi-171 i dvata Mi-17V-5 vo STH :-)
Нема ништо чудно со оглед на ситуацијата во државата и потенцијалните опасности.

ПишувањеПредмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„   Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ - Page 5 Empty

Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„
Вратете се на почетокот 
Страна 5 of 17Отиди на страна : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11 ... 17  Next
 Similar topics
-
» Полициска единица „АЛФИ”
» ПЕП - Посебна единица на полицијата
» САЕ - Специјална Антитерористичка Единица - „Тигар„
» ЕБР - Единица за Брзо Распоредување
» ЕИП - Единица за интервентна полиција