Предмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ 10/3/2012, 16:42
Генерал напиша:
Profesionalec напиша:
Оваа првата, уствари за што служи?
Тоа е единица која е составена од МИ-17 хеликоптерите и најверојатно ќе се користи за потребите на специјалните единици. За нивни потреби претходно се користеа Bel хеликоптерите кои немаат соодветна балистичка заштита а за поспецифични мисии се користеа услугите на армискиот ВИНГ.
Мала поправка не е Ми17 туку 171 на фул зум погледнете пишува.
Генерал
Број на мислења : 2343
Предмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ 10/3/2012, 19:01
Зоран напиша:
Генерал напиша:
Profesionalec напиша:
Оваа првата, уствари за што служи?
Тоа е единица која е составена од МИ-17 хеликоптерите и најверојатно ќе се користи за потребите на специјалните единици. За нивни потреби претходно се користеа Bel хеликоптерите кои немаат соодветна балистичка заштита а за поспецифични мисии се користеа услугите на армискиот ВИНГ.
Mi-17I
______________________ Потта штеди крв!
Зоран
Број на мислења : 3805
Предмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ 10/3/2012, 19:16
Генерал напиша:
Зоран напиша:
Генерал напиша:
Mi-17I
Другар фабриката во казан ( русија) исфрли повеке модели за извоз со ознака Ми-171 и М1-172
Предмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ 10/3/2012, 19:17
Зоран напиша:
Генерал напиша:
Зоран напиша:
Mi-17I
Другар фабриката во казан ( русија) исфрли повеке модели за извоз со ознака Ми-171 и М1-172 aviadocs.net/.../Dop_Mi_172_RLYE.pdf - http://ru.wikipedia.org/wiki/Ми-171
Генерал
Број на мислења : 2343
Предмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ 10/3/2012, 19:18
Зоран напиша:
Генерал напиша:
Зоран напиша:
Mi-17I
Другар фабриката во казан ( русија) исфрли повеке модели за извоз со ознака Ми-171 и М1-172