| Воената Академија на АРМ - дискусија | |
|
+21JKD kralimarko assasian IgorM Legija91 BABUN Smrtnikot Vojnik122 Nikola32 KikoTE Alvar dzole aleksandar talevski beowulf Momak od Gjorce Profesionalec Генерал Зоран SIG Subzero AlexGreat 25 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Subzero
Број на мислења : 213
| Предмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија 21/7/2013, 18:44 | |
| - BABUN напиша:
- Гледам нешто форумов е преработен, порано (пред 3 години) пишав за моето искуство на Академијава..... а ти другар што даваш совети, дај им совет кај да бркат врски оти маф му е работата на секој што сака да се пријави...мене ме паднаја оти немав врски, па фино лепо сега завршив факултет (на 21 год и си кулирам по дома дур најдам работа - ако најдам хехехе
п.с. добре ве најдов Па све иде преку министерот, (партиски) еве совет.. и за тоа бабун ______________________ ARM MOJ VISTINSKI DOM!
| |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија 21/7/2013, 18:58 | |
| Значи барајте комшии од Талат | |
|
| |
Subzero
| Предмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија 21/7/2013, 20:12 | |
| - Frogfoot напиша:
- Значи барајте комшии од Талат
Точно така не барајте воени лица зашто не ми се верува дека ќе можат многу да помогнат ______________________ ARM MOJ VISTINSKI DOM!
| |
|
| |
BABUN
Број на мислења : 133
| Предмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија 22/7/2013, 13:50 | |
| - Subzero напиша:
- Frogfoot напиша:
- Значи барајте комшии од Талат
Точно така не барајте воени лица зашто не ми се верува дека ќе можат многу да помогнат немој ити, како еден шо викаше абе брат шо знам началникот го имама ..не знам дали че ми поможи???? Друг, брат му беше офицер..другаров беше тро наглув ама помина Трет, таткому предава француски на академијата... Не помагат воени лица????? | |
|
| |
Subzero
| Предмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија 22/7/2013, 22:55 | |
| Тебе изгледа пола од влезените ти биле другари, па што не те пикнале и тебе кога се познаваш со сите, а спомна началник. кој началник?! На што началник. И кој е тој толку изврзан офицер што ја наредил работата? Може братучед му бил офицер ама ги праша ли каде се обратил тој офицер за да го примаат твојот познаник ? ... Ок нема везе не сакам да навлегувам понатаки, јас ви кажав како е работата. Па сеа кој сака нека се послужи кој не сака нека тера така како што наумил. ______________________ ARM MOJ VISTINSKI DOM!
| |
|
| |
BABUN
| Предмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија 23/7/2013, 01:10 | |
| - Subzero напиша:
- Тебе изгледа пола од влезените ти биле другари, па што не те пикнале и тебе кога се познаваш со сите, а спомна началник. кој началник?! На што началник. И кој е тој толку изврзан офицер што ја наредил работата? Може братучед му бил офицер ама ги праша ли каде се обратил тој офицер за да го примаат твојот познаник ? ... Ок нема везе не сакам да навлегувам понатаки, јас ви кажав како е работата. Па сеа кој сака нека се послужи кој не сака нека тера така како што наумил.
1. Началник на генералштаб - БЕЗ ИМИЊА (МОМАК)2. Брат му беше на еден офицер, сигурно не се обратил кај министерот 3. Не ми бил никој другар, туку самите си се фалеа 4. И да навлегваш поќе ќе заринкаш само 5. Јас бев глуп па си реков не сме до толку расипана држава, арно ми викаше леопард (член е овде) без врски ти е џабе, си реков просек 5,00, солидна физичка подготвеност, здрав и оп да не беше старио да ме натера да се запишам и на др факултет сега ќе бев со четврта ( не дека сега дека сум со диплома менва нешто) | |
|
| |
Subzero
| Предмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија 23/7/2013, 09:35 | |
| - BABUN напиша:
- Subzero напиша:
- Тебе изгледа пола од влезените ти биле другари, па што не те пикнале и тебе кога се познаваш со сите, а спомна началник. кој началник?! На што началник. И кој е тој толку изврзан офицер што ја наредил работата? Може братучед му бил офицер ама ги праша ли каде се обратил тој офицер за да го примаат твојот познаник ? ... Ок нема везе не сакам да навлегувам понатаки, јас ви кажав како е работата. Па сеа кој сака нека се послужи кој не сака нека тера така како што наумил.
1. Началник на генералштаб - БЕЗ ИМИЊА (МОМАК) 2. Брат му беше на еден офицер, сигурно не се обратил кај министерот 3. Не ми бил никој другар, туку самите си се фалеа 4. И да навлегваш поќе ќе заринкаш само 5. Јас бев глуп па си реков не сме до толку расипана држава, арно ми викаше леопард (член е овде) без врски ти е џабе, си реков просек 5,00, солидна физичка подготвеност, здрав и оп да не беше старио да ме натера да се запишам и на др факултет сега ќе бев со четврта ( не дека сега дека сум со диплома менва нешто) Ајде, гледам дека со тоа што си конкурирал на ВА, се осеќаш како некој ветеран. Не е ни чудно што не те примиле. Пошто не знаеш како идат работите таму. Послушај малце и учи од тие што успеале. А за началникот на ГШ тоа е друга работа секако дека тој ќе може да помогне. . Сакав да кажам дека доколку сакаш да влезиш најубаво е да дејстуваш од политичката страна. Не мислев дека некој " воен ветеран" ќе навлезе толку длабоко у моиве зборови и ќе бара влакно во јајцето ______________________ ARM MOJ VISTINSKI DOM!
| |
|
| |
KikoTE
Број на мислења : 35
| Предмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија 23/7/2013, 18:15 | |
| Само мислам дека е глупо што секогаш се пикаат деца што таму идат под притисок на своите дома ИДИ СИНЕ ТОА ЈАКО ШКОЛО Е (дека имаат врски да го запишат затоа го тераат) и тој пустиот ќе се уфилма,за да става слики на ФБ,ќе заврши нешто за што ич не го влече а гордо да се фали што завршил,ќе напредува во кариерата ќе догура до висок чин НЕ ДАЈ БОЖЕ генера,полковник и АКО НЕ ДАЈ БОЖЕ ПАК ПОЧНЕ ВОЈНА ајде барајте тие што останале живи Македонци генерали од ЈНА да ја спасуваат и бранат Македонија затоа што некое татино синче завршило нешто што ни сака да учи ни го влече патем во 2001 се случи истото,сега пак се случува,ме интересира сега кога скоро сите се починати овие постари генерали од ЈНА кого ќе викнат како беше онаа народната... Глупиот плаќа два пати | |
|
| |
Smrtnikot
Број на мислења : 1272
| Предмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија 23/7/2013, 18:30 | |
| Па искрено кажано и онака ни е за греота армијата, па со бутање на ваков кадар само повеќе ги продлабочуваат дупките во неа. Искрено кажано кога би се обиделе да ја опорават армијата, би им требало околу 10 години. | |
|
| |
BABUN
| Предмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија 23/7/2013, 20:04 | |
| - Subzero напиша:
- BABUN напиша:
- Subzero напиша:
1. Началник на генералштаб - БЕЗ ИМИЊА (МОМАК) 2. Брат му беше на еден офицер, сигурно не се обратил кај министерот 3. Не ми бил никој другар, туку самите си се фалеа 4. И да навлегваш поќе ќе заринкаш само 5. Јас бев глуп па си реков не сме до толку расипана држава, арно ми викаше леопард (член е овде) без врски ти е џабе, си реков просек 5,00, солидна физичка подготвеност, здрав и оп да не беше старио да ме натера да се запишам и на др факултет сега ќе бев со четврта ( не дека сега дека сум со диплома менва нешто) Ајде, гледам дека со тоа што си конкурирал на ВА, се осеќаш како некој ветеран. Не е ни чудно што не те примиле. Пошто не знаеш како идат работите таму. Послушај малце и учи од тие што успеале. А за началникот на ГШ тоа е друга работа секако дека тој ќе може да помогне. . Сакав да кажам дека доколку сакаш да влезиш најубаво е да дејстуваш од политичката страна. Не мислев дека некој " воен ветеран" ќе навлезе толку длабоко у моиве зборови и ќе бара влакно во јајцето Другар за тебе сум ветеран - генерал со 4 ѕвезди, а не и ни чудо од такака примени како тебе шо сме на ова тереџе, а не знам кој наш иден "потпоручник" прв почна да нурка | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија | |
| |
|
| |
| Воената Академија на АРМ - дискусија | |
|