| Воената Академија на АРМ - дискусија | |
|
+21JKD kralimarko assasian IgorM Legija91 BABUN Smrtnikot Vojnik122 Nikola32 KikoTE Alvar dzole aleksandar talevski beowulf Momak od Gjorce Profesionalec Генерал Зоран SIG Subzero AlexGreat 25 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Nikola32
Број на мислења : 1
| Предмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија 11/10/2012, 22:23 | |
| Ме интересира дали ќе има конкурс за питомци наредната година ? Благодарам однапред :-) | |
|
| |
Subzero
Број на мислења : 213
| Предмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија 11/10/2012, 22:35 | |
| - Nikola32 напиша:
- Ме интересира дали ќе има конкурс за питомци наредната година ?
Благодарам однапред :-) Нај вероватно ќе има само бројката не се знае колкава ќе биде. Пошто лани беа 30, оваа година 25 а за догодина може и помалце може и поише.Се зависи од МО како тие ќе одлучат така ќе биде. ______________________ ARM MOJ VISTINSKI DOM!
| |
|
| |
KikoTE
Број на мислења : 35
| Предмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија 16/10/2012, 09:48 | |
| Инаку ме интересира има ли годишни распусти на Академијава,зимски и летен ? бидејќи видов нешто дека има Летен Кампус и што е тоа.. | |
|
| |
Subzero
| Предмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија 16/10/2012, 13:34 | |
| - KikoTE напиша:
- Инаку ме интересира има ли годишни распусти на Академијава,зимски и летен ? бидејќи видов нешто дека има Летен Кампус и што е тоа..
Ова лето за прв пат се одржа летниот кампус. Питомците беа сместени во касарната во пепелиште и имаа вежби на полигонот криволак. Другар тоа ти е како одморче, интересно е за дружба, плус имаше и питомци од други држави, навечер му беше дозволувано да испаѓаат во град. Ете така да ти го објаснам во мали црти. ______________________ ARM MOJ VISTINSKI DOM!
| |
|
| |
KikoTE
| Предмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија 16/10/2012, 18:48 | |
| Hhhhhh da ne si ti Subzero Akademijava za nas ke bide Enigma | |
|
| |
Subzero
| Предмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија 16/10/2012, 19:33 | |
| - KikoTE напиша:
- Hhhhhh da ne si ti Subzero Akademijava za nas ke bide Enigma
Затоа сум јас тука . ГЛедам си прашал и за распуст. Имаат распуст како и сите други. Зимски и летен. Тој летниот кампус почна негдека на почетоткот на јуни, ако не грешам и траеше можда дваесетина дена. И после тоа се слободни ______________________ ARM MOJ VISTINSKI DOM!
| |
|
| |
KikoTE
| Предмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија 16/10/2012, 20:10 | |
| е тоа ме интересираше,фала | |
|
| |
KikoTE
| Предмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија 31/10/2012, 10:21 | |
| Бидејќи учам Средно стручно училиште а денеска и во наредниот период треба да напишам што ќе полагам кои предмети на Државна матура,ме интересира од текстов дали мора Математика и дали исто е дали ќе одберам историја или физика ? инаку на оваа матура е задолжително Македонски,и после може дасе бира меѓу Математика и Англиски што значи дека се екстерни а другите 3 интерни ''за средно стручно образование: математика (ако не е избран како екстерен предмет), странски јазик (ако не е избран како екстерен предмет), информатика, физика, историја, хемија или бизнис и еден стручен предмет според образовниот профил на кандидатот (два предмети И1 и И2).'' | |
|
| |
Subzero
| Предмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија 31/10/2012, 12:22 | |
| Македонски ти е обавезно. Помеѓу математика и англиски, можеш да бираш што сакаш. А за останатите два. Можеш да одбереш помеѓу историја англиски, социологија, географија што ја знам физика. И така нешто. Али сакам да ти кажам дека тоа нема некое големо влејание на академијата, меѓутоа препорачливо е да ги одбереш горе наведените. А тебе те интересира дали има некоја врска помеѓу историја или физика. Па нема да ти кажам . Моежеш да си одбереш историја ако не си многу по задачите . ______________________ ARM MOJ VISTINSKI DOM!
| |
|
| |
KikoTE
| Предмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија 31/10/2012, 12:36 | |
| хаха епа баш за тоа дека не сум по задачите а историја ми идело одсекогаш,па за тоа прашувам да не се заплеткам и заглавам со физикава за џабе | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија | |
| |
|
| |
| Воената Академија на АРМ - дискусија | |
|