Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

Воената Академија на АРМ - дискусија

Go down 
+21
JKD
kralimarko
assasian
IgorM
Legija91
BABUN
Smrtnikot
Vojnik122
Nikola32
KikoTE
Alvar
dzole
aleksandar talevski
beowulf
Momak od Gjorce
Profesionalec
Генерал
Зоран
SIG
Subzero
AlexGreat
25 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 26 ... 39  Next
АвторПорака
Nikola32

Nikola32

Број на мислења : 1

Воената Академија на АРМ - дискусија - Page 14 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија   Воената Академија на АРМ - дискусија - Page 14 Empty11/10/2012, 22:23

Ме интересира дали ќе има конкурс за питомци наредната година ?
Благодарам однапред :-)
Вратете се на почетокот Go down
Subzero

Subzero

Број на мислења : 213

ПишувањеПредмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија   Воената Академија на АРМ - дискусија - Page 14 Empty11/10/2012, 22:35

Nikola32 напиша:
Ме интересира дали ќе има конкурс за питомци наредната година ?
Благодарам однапред :-)

Нај вероватно ќе има само бројката не се знае колкава ќе биде. Пошто лани беа 30, оваа година 25 а за догодина
може и помалце може и поише.Се зависи од МО како тие ќе одлучат така ќе биде.

KikoTE

Број на мислења : 35

ПишувањеПредмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија   Воената Академија на АРМ - дискусија - Page 14 Empty16/10/2012, 09:48

Инаку ме интересира има ли годишни распусти на Академијава,зимски и летен ? бидејќи видов нешто дека има Летен Кампус и што е тоа..
Subzero

Subzero

ПишувањеПредмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија   Воената Академија на АРМ - дискусија - Page 14 Empty16/10/2012, 13:34

KikoTE напиша:
Инаку ме интересира има ли годишни распусти на Академијава,зимски и летен ? бидејќи видов нешто дека има Летен Кампус и што е тоа..

Ова лето за прв пат се одржа летниот кампус. Питомците беа сместени во касарната во пепелиште и имаа вежби на
полигонот криволак. Другар тоа ти е како одморче, интересно е за дружба, плус имаше и питомци од други држави,
навечер му беше дозволувано да испаѓаат во град. Ете така да ти го објаснам во мали црти. Very Happy

KikoTE

ПишувањеПредмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија   Воената Академија на АРМ - дискусија - Page 14 Empty16/10/2012, 18:48

Hhhhhh da ne si ti Subzero Akademijava za nas ke bide Enigma Very Happy
Subzero

Subzero

ПишувањеПредмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија   Воената Академија на АРМ - дискусија - Page 14 Empty16/10/2012, 19:33

KikoTE напиша:
Hhhhhh da ne si ti Subzero Akademijava za nas ke bide Enigma Very Happy

Затоа сум јас тука Laughing Laughing .
ГЛедам си прашал и за распуст. Имаат распуст како и сите други. Зимски и летен.

Тој летниот кампус почна негдека на почетоткот на јуни, ако не грешам и траеше можда дваесетина дена. И после тоа
се слободни Very Happy

KikoTE

ПишувањеПредмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија   Воената Академија на АРМ - дискусија - Page 14 Empty16/10/2012, 20:10

е тоа ме интересираше,фала Very Happy
KikoTE

KikoTE

ПишувањеПредмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија   Воената Академија на АРМ - дискусија - Page 14 Empty31/10/2012, 10:21

Бидејќи учам Средно стручно училиште а денеска и во наредниот период треба да напишам што ќе полагам кои предмети на Државна матура,ме интересира од текстов дали мора Математика и дали исто е дали ќе одберам историја или физика Very Happy? инаку на оваа матура е задолжително Македонски,и после може дасе бира меѓу Математика и Англиски што значи дека се екстерни а другите 3 интерни Smile

''за средно стручно образование: математика (ако не е избран како екстерен предмет), странски јазик (ако не е избран како екстерен предмет), информатика, физика, историја, хемија или бизнис и еден стручен предмет според образовниот профил на кандидатот (два предмети И1 и И2).''
Subzero

Subzero

ПишувањеПредмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија   Воената Академија на АРМ - дискусија - Page 14 Empty31/10/2012, 12:22

Македонски ти е обавезно. Помеѓу математика и англиски, можеш да бираш што сакаш.
А за останатите два. Можеш да одбереш помеѓу историја англиски, социологија, географија што ја знам физика. И така нешто.
Али сакам да ти кажам дека тоа нема некое големо влејание на академијата, меѓутоа препорачливо е да ги одбереш горе наведените.

А тебе те интересира дали има некоја врска помеѓу историја или физика. Па нема да ти кажам Very Happy . Моежеш да си одбереш историја ако не си многу
по задачите Razz.

KikoTE

ПишувањеПредмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија   Воената Академија на АРМ - дискусија - Page 14 Empty31/10/2012, 12:36

хаха епа баш за тоа дека не сум по задачите а историја ми идело одсекогаш,па за тоа прашувам да не се заплеткам и заглавам со физикава за џабе Very Happy
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија   Воената Академија на АРМ - дискусија - Page 14 Empty

Воената Академија на АРМ - дискусија
Вратете се на почетокот 
Страна 14 of 39Отиди на страна : Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 26 ... 39  Next
 Similar topics
-
» Фото:Воената Академија низ историјата
» Тероризам - дискусија
» Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност
» Топ 10 најмоќни армии на светот - дискусија