| Воената Академија на АРМ - дискусија | |
|
+21JKD kralimarko assasian IgorM Legija91 BABUN Smrtnikot Vojnik122 Nikola32 KikoTE Alvar dzole aleksandar talevski beowulf Momak od Gjorce Profesionalec Генерал Зоран SIG Subzero AlexGreat 25 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Subzero
Број на мислења : 213
| Предмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија 24/9/2012, 17:49 | |
| - KikoTE напиша:
- Ако не ти е тешко и ако знаеш да ми кажеш што спаѓа во таа обука на вода односно пливање,и кои смреови ги има на ВА,ете јас знам Воздухопловство,Балистика,други ?
ЕВЕ ГИ КИКО. КАКО ШТО ВЕТИВ ќе ти ги кажам и родовите и насоките -За птимците од родовите: пешадија, артилерија, оклопно-механизирани единици о артилериско-ракетни единици за противвоздушна одбрана, се избира насоката-УПРАВУВАЊЕ СО РЕСУРСИ -За питомците од родовите: врски, атомско-биолошка и хемиска заштита, инжинерија, авијација и воздушно набљудување, јавивање и наведување, се избираат следните насоки: -род врски: ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ ВО ОДБРАНБЕНО ЗАШТИТНИ СИСТЕМИ -род атомско-биолошка и хемиска заштита: НУКЛЕАРНО ХЕМИСКО-БИОЛОШКА ЗАШТИТА -род инжинерија: НИСКОГРАДБА -род авијација: ПИЛОТ -род воздушно набљудување јавување и наведување: КОНТРОЛА НА ВОЗДУШНИОТ ПРОСТОР Еве ти и ако бидеш студент на управување со кризи и заштита и спасување. Таму се избира насоката КРИЗЕН МЕНАЏМЕНТ, ЗАШТИТА И СПАСУВАЊЕ Ако те интересираат и предметите од прва година(прв, втор, трет.....) семестар да ти ги кажам? ______________________ ARM MOJ VISTINSKI DOM!
| |
|
| |
KikoTE
Број на мислења : 35
| Предмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија 25/9/2012, 13:18 | |
| Хехе е ти благодарам многу Suzbzero само кратко,ако сакам пример да учам род Пешадија треба да изберам УПРАВУВАЊЕ СО РЕСУРСИ така ? не сум баш упатен за академијава па мора детално да се распрашувам | |
|
| |
Subzero
| Предмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија 25/9/2012, 14:06 | |
| ______________________ ARM MOJ VISTINSKI DOM!
| |
|
| |
KikoTE
| Предмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија 25/9/2012, 15:18 | |
| Бидејќи спомна за предмети од семестари АКО САКАШ не е задолжително можеш да ги напишеш предметите од овие што ги знаеш но и без тоа јас сум ти секако благодарен бидејќи дознав тоа што ме интересираше | |
|
| |
Subzero
| Предмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија 25/9/2012, 16:19 | |
| Океј...... Нема потреба од благодарност. Јас сум среќен кога можам да помогнам Имаш осум семестри. Годишно по два семестри. Прв семестар, прва година. Редовни: -Математика 1 -Физика -Уставно право со политички системи -Социологија -Информатика -Англиски Јазик 1 -Фузичко образованије 1 - Изборен предмет (Избираш само еден)1-Вооружување со теорија и практика на гаѓање, 2-Ракување со материјачно технички средства Втор Семестар Редовни: -Математика -Основи на национална безбедност -Применета географија со топологијa -Организација и менаџмент -Воена псохологија -Англиски јазик 1 -Физичко образование 1 -Изборен предмет (само еден) 1. Општа тактика 1. 2-Екологија, еко-хазард,заштита на животната средина и просторно планирање. Пошто спомна нешто балистика и пливање. Балистика е изборен предмет кој се учи во трета и четврта година на родовите:Пешадија , артилерија, АРЕ за ПВО и ОМЕ. А пливањето е во физичката обука , летен семестар, поточно четврт семестар во втора година. Е тоа е тоа ако сакаш да прашаш уште нешто слободно ______________________ ARM MOJ VISTINSKI DOM!
| |
|
| |
KikoTE
| Предмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија 25/9/2012, 17:29 | |
| Хехе ако ја сепак морам да се заблагодарам,во главно тоа е се за сеа што ме интересираше на некои форуми како Кајгана читам дека дисциплината е на прво место и тоа е законот таму,ако си дисциплиниран дека може да ти ''прогледаат низ прсти''.Ова е констатација споделена од тој форум а колку е точно не знам но сепак со дисциплина сум немал никогаш проблем | |
|
| |
Subzero
| Предмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија 25/9/2012, 18:07 | |
| ______________________ ARM MOJ VISTINSKI DOM!
| |
|
| |
KikoTE
| Предмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија 25/9/2012, 18:12 | |
| Да да | |
|
| |
Subzero
| Предмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија 30/9/2012, 18:45 | |
| Утре, на 1.10.2012 питомците на Воената академија Генерал Михаило Апостолски ќе дадат свечена загклетва. ______________________ ARM MOJ VISTINSKI DOM!
| |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија 1/10/2012, 14:11 | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Воената Академија на АРМ - дискусија | |
| |