Предмет: Re: Тенкови - дискусија Пет 16 Јун 2023, 15:53
Momak od Gjorce напиша:
И така бајати се подобри од некој други,али некому му гори под нозе,ако не е Украина ја типувам на Грција али да видиме
Не верувам Грција, веќе има најмногу тенкови во Европа... заедно со Полска. Башка покрај M48 Patton, M60A3, Leopard 1A5, Leopard 2A4/6... башка и шпекулациите за набавка на M1A2 Abrams, уште Меркави ќе им фалат.
А којзнае, може Кипар ќе земе некоја количина, они се ептен блиски со израелците.
______________________ Si vis pacem, para bellum
D21g
Број на мислења : 122
Предмет: Re: Тенкови - дискусија Пет 16 Јун 2023, 16:04
Alvar напиша:
Momak od Gjorce напиша:
И така бајати се подобри од некој други,али некому му гори под нозе,ако не е Украина ја типувам на Грција али да видиме
Не верувам Грција, веќе има најмногу тенкови во Европа... заедно со Полска. Башка покрај M48 Patton, M60A3, Leopard 1A5, Leopard 2A4/6... башка и шпекулациите за набавка на M1A2 Abrams, уште Меркави ќе им фалат.
А којзнае, може Кипар ќе земе некоја количина, они се ептен блиски со израелците.
Можно е да е Кипар ако ги даде својте т80у на Украина и овие да му ги дадат за замена.
Можно е да е Кипар ако ги даде својте т80у на Украина и овие да му ги дадат за замена.
Kipar hrvatska bugarija ke gi dadat najverojatno svoite m 84 t 80 t 72 i za vozvrat merkava ali se e spekulacii sega
Во Полска стигнаа уште 29 комада M1A1FEP Abrams-и, 9 комада инженериски M88A2 Hercules влекачи, како и 79 комада M1240A1 M-ATV.
162 парчиња од последниве (M-ATV) САД и донираше на Хрватска во 2014-та, заедно со 20 комада RG-33 HAGA санитетски оклопни возила, како и 30 комада Navistar MaxxPro Dash DXM.