| Единица за Специјални Задачи „Тигар„ | |
|
+47Цане darkness BoyfromKavadarci Goust GoranSIR fantom1 bolee Rashid икс Mrshajnoski bojan111 losmi ace89 leopard Спенсер makedonija:D Smrtnikot BABUN assasian ESN JKD Panter Alvar alexmkd Legija91 Macedonian Knight tose misko alfa beowulf shady3 viktor tigar IgorM Zajcef Momak od Gjorce Subzero volcko1 TigerMKD Wolf Тигар Profesionalec Davormkd Зоран Генерал SIG Makedon AlexGreat 51 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Panter
Број на мислења : 452
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 24/6/2016, 12:10 | |
| Единица за специјални задачи Тигар во Aracinovo Да се потсетиме да не се заборави! Зошто дојде до прекин на огнот... Какво ми беше чувството после 14 сати константен оган во Арачиново да слушнам наредба - ПРЕКИНИ СО СЕКАКВО ДЕЈСТВУВАЊЕ ОСВЕН ВО САМООДБРАНА!!!??? Во сите акции бевме попречувани! Арачиново беше под целосен обрач и мораше да падне!Но до тоа не дојде… | |
|
| |
Panter
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 28/6/2016, 15:34 | |
| Единица за специјални задачи Тигар пред 31 минути · СПОДЕЛЕТЕ На денешен ден пред 15 години (28.06.2001), во скопските клиники подлегнува ОЛИВЕР КИТАНОВСКИ (†21, ЕСЗ ТИГАР) од Велешко Башино село на раните, здобиени на 23 Јуни 2001 година во битката за Арачиново. Голем животен предизвик беше Оливер кој на 21 години застана на одбрана на придобивките на независноста на својата земја.На локацијата крај селските гробишта меѓу Брњарци и Арачиново, недалеку од Скопје во рововите ја извршуваше достоинствено поставената задача. На 23 Јуни 2001 година, беше тешко ранет од терористички истрел. Пет дена траеше битката на лекарите за младиот живот кој згасна на само 21 година. Родителите Марко и Љупка го проколнуваат злобникот и sверскиот убиец на нивниот син кој беше лика и прилика за многу моми. Башиноселците гледајќи го неговиот гроб прашуваат: Дали се повторува историјата и минатото, да страдаме од оние на кои најмногу сме им помагнале. ВЕЧНА ТИ СЛАВА ХЕРОЈУ! | |
|
| |
Panter
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 5/7/2016, 14:37 | |
| Единица за специјални задачи Тигар додаде нова фотографија во албумот: 2001. пред 1 час · Го имавме селото под контрола во обрач а терорстите на нишан.Битката за Арачиново нема да се памети како пораз на Македонската армија и полиција,туку како срамен пораз на Македонските политичари... | |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11106
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 5/7/2016, 15:57 | |
| - Panter напиша:
- Битката за Арачиново нема да се памети како пораз на Македонската армија и полиција, туку како срамен пораз на Македонските политичари...
И ништо не е сменето до ден денес, дури и бетер е. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 5/7/2016, 16:20 | |
| Според мене имало големо странско влијание. Сега дали биле Американци не знам, ама знам дека таков хаос и некоординираност можат да создадат странски шпиуни, и во суштина, за тоа се наменети, меѓу другото... |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11106
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 5/7/2016, 16:44 | |
| Се е до капацитетот на службите. Ај нека создадат хаос странците во армијата и разузнавачките служби на Израел. Веќе и врапците знаат дека нашите служби, координацијата помеѓу армијата и полицијата, како и односите помеѓу политичките инстанци (премиер/влада - претседател да речеме) биле калакурница. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Panter
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 5/7/2016, 17:55 | |
| Imalo ako mu dozvolish ubo spomena pogore eden clen za IZRAEL koi vo minatoto bese vo vojna so 3 drzavi i site se predadoa blagodarenie na mrezata i sorabotnicite koi gi imase MOSAD vo nmivnite armii e taka bese i kaj nas no politicarite i bez toa pak ke ne predadat za PARI tie TATKOVINATA ja gledaat na poinakov nacin od NARODOT i tie koi ja branat... Dali znaete deka vo Aracinovo mozese da ima golem broj zrtvi od PRIJATELSKI OGAN osven Aleksandar Oliver i NIkola Atanas bidejki mesto od TERORISTITE poradi nekordiniranost nasite ne mozea da napreduvaat od NASITE koi granatiraa vrz niv od ZAD NIV a takvi instrukcii im bea davani zaebanci do beskaraj sramota!Za sto zaginaa i sto im se slucuvase tamu tie 3 dena!!!???..... | |
|
| |
Panter
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 8/7/2016, 13:40 | |
| | |
|
| |
Panter
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 11/7/2016, 20:15 | |
| | |