Предмет: Re: Униформи и лична опрема 4/1/2022, 21:23
Мислењата ги префрлив во оваа тема
---
Според мене подобро ке беше да се отидеше со едно бојни носачи на плочи,кога ке се меѓа маскирна шема на униформа за некоја година ќе штрчат овие,а и добро е да се разбие темно зелената боја која не е соодветна за наша вегетација
Вака визуелно е далеку подобар од турскиот рибарски кој до сега "се користеше"
ESN
Број на мислења : 1594
Предмет: Re: Униформи и лична опрема 4/1/2022, 21:56
Да им се мочам на тие партизански/југословенски ебани правила,еднобразност па еднобразност. Мамето нивно
______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
gol_den_phantom69 likes this post
Alvar
Број на мислења : 11102
Предмет: Re: Униформи и лична опрема 4/1/2022, 22:12
Momak od Gjorce напиша:
Според мене подобро ке беше да се отидеше со едно бојни носачи на плочи,кога ке се меѓа маскирна шема на униформа за некоја година ќе штрчат овие,а и добро е да се разбие темно зелената боја која не е соодветна за наша вегетација
Истото го помислив и јас прееска, но не пишав за да не биде дека нон-стоп мрчам за набавкиве.
Инаку словенците тераат со токму такво комбо... slocam униформа и coyote brown носач.
______________________ Si vis pacem, para bellum
ESN
Број на мислења : 1594
Предмет: Re: Униформи и лична опрема 4/1/2022, 22:15
Словенците се држава која не припаѓа на таа ебана група наречена ex-yu. Словенците се напредни,размислуваат и работат на различни начини и принципи.
______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
gol_den_phantom69 likes this post
gol_den_phantom69
Број на мислења : 638
Предмет: Re: Униформи и лична опрема 4/1/2022, 23:52
Momak od Gjorce напиша:
Мислењата ги префрлив во оваа тема
---
Вака визуелно е далеку подобар од турскиот рибарски кој до сега "се користеше"
zamalce ke otidese vo pm pomisliv bezbednjacive tolku brzo uspeale da reagiraat
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
Предмет: Re: Униформи и лична опрема 5/1/2022, 00:25
gol_den_phantom69 напиша:
[ zamalce ke otidese vo pm pomisliv bezbednjacive tolku brzo uspeale da reagiraat
Не знам дали до сега пробале,но немаат до сега ништо избришано од форумов,не дека куршум не не бие али не се десило до сега
---
Mалце листав по сајтот на АТС,најприближно според сликине ми личи дека: