| Униформи и лична опрема | |
|
+25Macedonian Knight Macedonian09 MISFIT ESN SIG CAMOUFLAGE assasian Smrtnikot РИС JKD Alvar sekularizam beowulf Зоран leopard Генерал Wolf tonin Momak od Gjorce Волчко Makedon Тачка Desperado Profesionalec AlexGreat 29 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Униформи и лична опрема 26/11/2014, 13:42 | |
| |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Униформи и лична опрема 28/11/2014, 21:20 | |
| | |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Униформи и лична опрема 30/11/2014, 23:38 | |
| Кој да има ФБ? Арми шопов во Лептокарија? Не верувам Цела палета на производи им е Пентагон Грција, баш денес поминав, видов само оригинален CamelBack desert камуфлажа, само тоа им беше друг бренд. Имаа јакни од новата камуфлажа на грчката армија, таа Грчкиот Мултикам. Патем види на страната на Pentagon Greece што производи имаат http://pentagon.com.gr/newpentagon/ |
|
| |
ESN
Број на мислења : 1594
| Предмет: Re: Униформи и лична опрема 4/12/2014, 15:16 | |
| Дечки ае тие што знаат повеќе да ми кажат каква зимска униформа носеа дечките од зелените беретки пред две години на попова шапка се пребрав ништо не најдов.А ногу ми фаќа око ептен ми се биндиса.Дечково од десно во светло зелената униформа за неа мислам. ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: Униформи и лична опрема 4/12/2014, 15:48 | |
| Гиго ти специјалец се направи пред време кажи ми ја да те прашам,оние џемпери што ги носат пеп,ебр,а гледам и ти имаш такви,им ги даваат од мвр или самите ги купуваат и што материјал се,гледам нешто има на ракавите и на рамењата,дополнителен материјал е тоа за да ги топли зглобовите или ? | |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Униформи и лична опрема 4/12/2014, 16:31 | |
| |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Униформи и лична опрема 4/12/2014, 16:32 | |
| - JKD напиша:
- Гиго ти специјалец се направи пред време кажи ми ја да те прашам,оние џемпери што ги носат пеп,ебр,а гледам и ти имаш такви,им ги даваат од мвр или самите ги купуваат и што материјал се,гледам нешто има на ракавите и на рамењата,дополнителен материјал е тоа за да ги топли зглобовите или ?
Збориш за овие? http://www.teteks.com.mk/Default.aspx?mid=146&Lan=MK |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: Униформи и лична опрема 4/12/2014, 18:14 | |
| Веројатно овој првиот е,есн знае најдобро за какви зборам пошто видов слика негова на фб со таков џемпер. | |
|
| |
ESN
| Предмет: Re: Униформи и лична опрема 4/12/2014, 19:50 | |
| - JKD напиша:
- Гиго ти специјалец се направи пред време кажи ми ја да те прашам,оние џемпери што ги носат пеп,ебр,а гледам и ти имаш такви,им ги даваат од мвр или самите ги купуваат и што материјал се,гледам нешто има на ракавите и на рамењата,дополнителен материјал е тоа за да ги топли зглобовите или ?
Другар страшна опрема имам и уште планирам и да купувам. МВР носат два типа на џемпери едни се со старата шара која полициајците ја носеа во 2001,и друг зелен со патент од тетекс.АРМ тие имаат 3 типа на џемпери,едниот е во шара на м92 униформата на левиот ракав пишува АРМ јас имам еден таков,вториот е исти како на мвр зелен со патент и третиот е сличен на мојот само на левиот ракав го има македонското знаме.Ама мојот не е таков,мојот се вика командо џемпер го користат специјалците на уса,ук,австралија и слично.Мојот е австралиски го добив од еден човек.Направен е од 100% волна со дебелина 2,5 цм.Тешок е едно 2 кила и 100 грама ама батее за зимо одоздола под него една блуза и нема студ,немаш потреба од палто.Тоа што го гледаш на ракавите е 3мм полиестер ставен врз волната со цел кога пукаш во лежачка позоција да не те болат лактите,а на рамењата е за ставање чинови.Инаку на нашите АРМ и МВР државата им ги дава не си купуваат сами ништо. ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
ESN
| Предмет: Re: Униформи и лична опрема 4/12/2014, 19:51 | |
| ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Униформи и лична опрема | |