Предмет: Re: Униформи и лична опрема 30/5/2020, 17:11
Ете јас сум во првата чета од новата ЛПБГ,што автоматски значи подобра опрема од другите,доста поголема плата,и посложна обука.И сакам да кажам дека истите правила важат и за нас.Додека кај ЕСН и Рб тие правила не важат,во поглед за лична опрема рацете им се целосно одврзани.
______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
Предмет: Re: Униформи и лична опрема 18/6/2020, 20:01
Предмет: Re: Униформи и лична опрема 18/6/2020, 20:57
Немаго ЕСН да каже , ја закрпи новата униформа или ја смени со друга ?
ESN
Број на мислења : 1594
Предмет: Re: Униформи и лична опрема 19/6/2020, 19:40
Ова се втората пратка.Најжалното е што вкупно се 9100 на број што значи дека нема да има по два комплети за секој војник.Инаку јас мојата ја зашив.Какво менење другар,кога нема со што да ја мениш.Ти ебам гомното од униформа,искрено за кур не ја бидува.Кај некои колеги сеуште се држи,кај некои исто како кај мене почна да се кине,да се разшива,бојата избледува,материјалот е срање невидено.Нас пошо не скинуваат со маршеви,од тие маршеви пошо материјалот на униформата е "беспрекорен",меѓу нозете сме сите шо да ти расправам. Ама како што кажав пред два месеци,јас не ни очекував нешто добро за 4000 денари.Колку пари толку и музика.
РИС
Број на мислења : 2558
Предмет: Re: Униформи и лична опрема 19/6/2020, 21:40
Жалам , бар на личната опрема за војник не требале да штедат , униформа , чизми , пушка .
Alvar
Број на мислења : 11102
Предмет: Re: Униформи и лична опрема 19/6/2020, 23:08
не-не-бива... тоа ти е.
______________________ Si vis pacem, para bellum
ESN
Број на мислења : 1594
Предмет: Re: Униформи и лична опрема 20/6/2020, 14:11
Само ова ќе го кажам.Во 2 пешадиски баталјон миле драгич тактичките елеци беа ставени во резерва,се носат оние турските никакви.Пред 2-3 месеца миле драгич тактичките кои се од 2002 година,значи скоро 20 години стари пак ги вратија во употреба.Која бедотија човече.
Alvar
Број на мислења : 11102
Предмет: Re: Униформи и лична опрема 20/6/2020, 14:16
Леле, леле, леле... каков крш.
Гарант и тие 20 години стари МД се подобри од овие турскиве пуловери?
______________________ Si vis pacem, para bellum
Зоран likes this post
Зоран
Број на мислења : 3805
Предмет: Re: Униформи и лична опрема 21/6/2020, 22:55
Alvar напиша:
Леле, леле, леле... каков крш.
Гарант и тие 20 години стари МД се подобри од овие турскиве пуловери?
аха време вода носи.
види ПП
______________________ Мијак 100 %
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
Предмет: Re: Униформи и лична опрема 21/4/2021, 20:17
И пред неколку години мислев дека е срам и денеска мислам дека е тежок срам за една држава да се потпира на донација за најосновите елементи,која и самата може да ги произведе...