| Униформи и лична опрема | |
|
+25Macedonian Knight Macedonian09 MISFIT ESN SIG CAMOUFLAGE assasian Smrtnikot РИС JKD Alvar sekularizam beowulf Зоран leopard Генерал Wolf tonin Momak od Gjorce Волчко Makedon Тачка Desperado Profesionalec AlexGreat 29 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Alvar
Број на мислења : 11102
| Предмет: Re: Униформи и лична опрема 30/4/2020, 22:58 | |
| - ESN напиша:
- Чизми ни дадоа да, ама ако сакаш да останеш без стапала носи ги слободно.
Чиво производство беа чизмите, толку се лоши? ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Macedonian Knight
Број на мислења : 325
| Предмет: Re: Униформи и лична опрема 2/5/2020, 00:46 | |
| Лол па поубаво само оружје да ви дадат и буџет да си купите своја опрема него да ви даваат, џабе НАТО ова она. | |
|
| |
ESN
Број на мислења : 1594
| Предмет: Re: Униформи и лична опрема 4/5/2020, 20:31 | |
| - Alvar напиша:
- ESN напиша:
- Чизми ни дадоа да, ама ако сакаш да останеш без стапала носи ги слободно.
Чиво производство беа чизмите, толку се лоши? Иди на темата војнички чизми и ќе ги најдеш.На темата во август месец ставив слики од тие чизми што ги задужив,и после во ноември ставив една слика од лично со мои пари купени Планика.Инаку моментално се даваат само два модели на чизми,едните се турските гомна YDS и втори се оние моите кои воедно не се војнички чизми туку чизми за ХТЗ и се викаат KS Safety shoes,српско производство. ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
ESN
| Предмет: Re: Униформи и лична опрема 4/5/2020, 20:33 | |
| - Macedonian Knight напиша:
- Лол па поубаво само оружје да ви дадат и буџет да си купите своја опрема него да ви даваат, џабе НАТО ова она.
Американците со години на тој начин функционираат.Од тоа нема ништо поубаво. Не бараме ние буџет нивни,туку бараме исто како што дозволија на волците и ренџерите од свои пари да си купуваме воена опрема и да ја носиме на работа.Ништо повеќе. ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Униформи и лична опрема 27/5/2020, 00:23 | |
| Što se podrazbira pod samostalno kupuvanje na voena oprema? Npr. čizmi, taktički elek, dodatoci za oružje, futroli? | |
|
| |
ESN
| Предмет: Re: Униформи и лична опрема 27/5/2020, 18:25 | |
| - SIG напиша:
- Što se podrazbira pod samostalno kupuvanje na voena oprema? Npr. čizmi, taktički elek, dodatoci za oružje, futroli?
Тотално се освен оружје. ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
Macedonian09
Број на мислења : 105
| Предмет: Re: Униформи и лична опрема 27/5/2020, 18:41 | |
| - ESN напиша:
- SIG напиша:
- Što se podrazbira pod samostalno kupuvanje na voena oprema? Npr. čizmi, taktički elek, dodatoci za oružje, futroli?
Тотално се освен оружје. Па не баш се во буквална смисла, барем не во секоја касарна... Личен пример што јас си купив самоволно: Обувки - црна боја / не смееш пустинска кафеава или друга шара. Поларка, маици (еднобразни), хеланки. Бајонет, светилка, матарка и прибор за јадење. Тактички модуларен ранец и торбичка за прва помош, нормално на смотра не смееш да ги носиш поголем дел од работите... Тактички елек, заштитна маска, шлем не можеш лесно да купиш, а реално многу од нас неможат да си дозволат... Горе доле опрема за олеснување на работата... | |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: Униформи и лична опрема 28/5/2020, 15:08 | |
| - Macedonian09 напиша:
- ESN напиша:
- SIG напиша:
Тотално се освен оружје. Па не баш се во буквална смисла, барем не во секоја касарна...
Личен пример што јас си купив самоволно: Обувки - црна боја / не смееш пустинска кафеава или друга шара. Поларка, маици (еднобразни), хеланки. Бајонет, светилка, матарка и прибор за јадење. Тактички модуларен ранец и торбичка за прва помош, нормално на смотра не смееш да ги носиш поголем дел од работите...
Тактички елек, заштитна маска, шлем не можеш лесно да купиш, а реално многу од нас неможат да си дозволат... Горе доле опрема за олеснување на работата... aman be do tamu dojde ako izgubam ramka sam si ja kupuvam ??? Бајонет, светилка, матарка и прибор за јадење. ______________________ Мијак 100 %
| |
|
| |
ESN
| Предмет: Re: Униформи и лична опрема 28/5/2020, 21:12 | |
| Macedonian во ЕСН и Рб дечките се си купуваат и носат лично нивно,значи се освен личното вооружување.Баш за оваа тема Misfit има објаснето преубаво.А и јас лично со мои очи сум сведок на тоа. ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
Macedonian09
Број на мислења : 105
| Предмет: Re: Униформи и лична опрема 30/5/2020, 16:41 | |
| - ESN напиша:
- Macedonian во ЕСН и Рб дечките се си купуваат и носат лично нивно,значи се освен личното вооружување.Баш за оваа тема Misfit има објаснето преубаво.А и јас лично со мои очи сум сведок на тоа.
Правиме муабет за на цело ниво. Не секој сака, затоа пишав самоволно и самостално и не баш во секоја касарна еве мојот пример го наведив и јас сум сведок дека и добар дел имаат поклонета опрема, од мисии, од обука со странска војска. И јас лично имам добиено од обука дел од опрема од странски војници, се надевам ме разбираш што сакам да кажам... Исто знам и примери, за личноат која носела сопствена футрола за пиштол и пишувал изјава зошто ја заменил, секаде е различно... | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Униформи и лична опрема | |
| |
|
| |
| Униформи и лична опрема | |
|