| Лесно преносливи ПВО ракетни системи | |
|
+13GoranSIR SIG fighter РИС Legija91 su50fighter Зоран Iko Desperado AlexGreat Profesionalec Тачка kocov 17 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Profesionalec
Број на мислења : 149
| Предмет: Re: Лесно преносливи ПВО ракетни системи 12/11/2011, 23:33 | |
| По вас, што е подобро, Стингерот или Иглата во најнови верзии? Знам дека има Игла-1С тоа е како Супер Игла нели? А од Стингерот има некоја понова верзија? ______________________ Don't underestimate your enemy!
| |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Лесно преносливи ПВО ракетни системи 12/11/2011, 23:47 | |
| - Profesionalec напиша:
- По вас, што е подобро, Стингерот или Иглата во најнови верзии? Знам дека има Игла-1С тоа е како Супер Игла нели? А од Стингерот има некоја понова верзија?
Дефинитифно Стингер,најновата верзија на Игла се вика Игла-С (не е баш нова,произведена е во 2004 година),мислам дека нема понова верзија на Стингер... | |
|
| |
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: Лесно преносливи ПВО ракетни системи 13/11/2011, 00:04 | |
| Лесен преносен ракетен систем „Игла-С“Карактеристики:-Тежина во борбена позиција: 19 Кг -Teжина на ракета: 11,7 Кг -Тежина на боева глава: 2,5 Кг -Тип на глава за само наведување: Топлотно следечка(пасивна) -Должина: 1,63 метри -Максимален домет: 6000 метри -Минимален домет: 500 метри Брзина на цели кој се уништуваат: -Во долет 400 метри/секунда -Во одлет 320 метри/секунда | |
|
| |
AlexGreat
Број на мислења : 277
| Предмет: Re: Лесно преносливи ПВО ракетни системи 13/11/2011, 00:08 | |
| Момак, мислам дека Ико имаше објаснато на МАФ, дека Игла-1С ми се чини ја викаат Супер Игла и дека од лесно пренослививе ПВО е најдобра..а ако Стингер нема понова извадено тогаш зошто према тебе е најдобра? Јас мислам дека Иглата е..а и Стингер сигурно има понова верзија од таа што ја користеа талибаните во Авганистан ______________________ Born to be Macedon!
| |
|
| |
Momak od Gjorce
| |
| |
Тачка
Број на мислења : 48
| Предмет: Re: Лесно преносливи ПВО ракетни системи 13/11/2011, 00:21 | |
| Nekade imam citano oti Strelata bila najosetliva na toplina,poveke od Iglata, no isto mislam deka Iglata e najsuperioren portabl PVO sistem denes.
| |
|
| |
AlexGreat
| Предмет: Re: Лесно преносливи ПВО ракетни системи 13/11/2011, 00:23 | |
| - Momak od Gjorce напиша:
- AlexGreat напиша:
- Момак, мислам дека Ико имаше објаснато на МАФ, дека Игла-1С ми се чини ја викаат Супер Игла и дела од лесно пренослививе ПВО е најдобра..а ако Стингер нема понова извадено тогаш зошто према тебе е најдобра? Јас мислам дека Иглата е..а и Стингер сигурно има понова верзија од таа што ја користеа талибаните во Авганистан
Само погледни ги карактеристиките на Иглата,Стингерот и Стрелата и се ке ти биде јасно...Стингерот е најлесен,има најголем домет на дејствување,типот на боевата глава за само наведување не е топлотно следечка,туку инфрацрвено самонаведувачка,што е далеку подобра...и.т.н.... Друже, зошто мислиш дека ИЦ самонаведувачката е подобра од топлотно следечката? ______________________ Born to be Macedon!
| |
|
| |
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: Лесно преносливи ПВО ракетни системи 13/11/2011, 00:32 | |
| - AlexGreat напиша:
Друже, зошто мислиш дека ИЦ самонаведувачката е подобра од топлотно следечката? Затоа што ракетите кој имаат топлотно следечка боева глава можат полесно да се неутрализираат(пренасочат),со испуштање на оние топлотни мамци кој се прикачени на леталото... Мислев на овие топлотни мамци,незнам како правилно се викаат... | |
|
| |
AlexGreat
| Предмет: Re: Лесно преносливи ПВО ракетни системи 13/11/2011, 00:40 | |
| ИЦ мамци или chaff flayers ... а ИЦ наведуваната неможе да се избегне со некое помошно средство или уред на авионот? ______________________ Born to be Macedon!
| |
|
| |
AlexGreat
| Предмет: Re: Лесно преносливи ПВО ракетни системи 13/11/2011, 00:41 | |
| а што се однесува до дометот,мислам дека двете имаат 5км, и 2.5 по висина. ______________________ Born to be Macedon!
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Лесно преносливи ПВО ракетни системи | |
| |
|
| |
| Лесно преносливи ПВО ракетни системи | |
|